Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Nnataszy i Tomka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 205
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Zdubluję się z pocztą na PW, ale może gdzieś zajrzysz akurat. mam pytanko o płot frontowy. Gdzie można taki zamówić? Rozglądam się od jakiegoś czasu, ale wszystko jest bardzo ozdobne, a Wiśniowski (mam nadzieję ze Twój to nie to) podał jakąś makabryczna cenę na 20 mb.

pozdr

Monika

Witam,

płot zamówiliśmy u kowala :) Ceny gotowych przęseł faktycznie nas powaliły. Niestety nie jestem teraz w stanie sobie przypomnieć ile zapłaciliśmy za mb, ale pamiętam, że cena była do zaakceptowania, a brama i furtka w cenie mb. Fakt, że to było 5 lat temu, cena stali niższa ... niestety nie mogę z czystym sumieniem polecić wykonawcy. Płot jest wykonany średnio, a brama lekko się wypaczyła. No i oczywiście czeka nas malowanie, gdyż zaczyna wyglądać mizernie.

Mam ewentualnie namiary innego kowala, który robi dobrze tego typu rzeczy, ale się ceni. Oczywiście warto podzwonić do kilku i sprawdzić ceny. Pozdrawiam.

Tej wiosny udało nam się zmienić kolor elewacji.

Dom pomalowaliśmy farbą silikonową w kolorze kawy z mlekiem z akcentami gorzkiej czekolady :) ... strasznie kulinarnie się zrobiło :wink:

http://images43.fotosik.pl/141/32b00f383424175cmed.jpg

http://images37.fotosik.pl/137/d9a44e3981a6d166.jpg

http://images49.fotosik.pl/141/fd7fc53fac0ab2a7med.jpg

Jako amatorka kawy oraz czekolady jestem zachwycona :wink: Czy wracając do domu nie masz problemów z trafieniem? dom zupełnie odmieniony :D :D :D

Korzystając z okazji przepytam Cię w związku z montażem "zazdrostek" - na czym one wiszą, czy trzeba wkręcić coś we framugę, o zgrozo??? A rolety w oknie balkonowym??? Nie zgłębiłam jeszcze zagadnienia dekoracji okienych i tak się zastanawiam nad tym...

Mam nadzieję, że zdrowie Ci dopisuje. Trzymam kciuki na wszelki wypadek :D

Renka, przez pierwsze 3 dni nie byłam w 100% pewna, czy to na pewno dobry adres ;)

Co do zazdrosek - muszę Cię niestety zmartwić - wkręcam w okno malutki haczyk. W takim rowku, ma łączeniu listwy przytrzymującej szybę w ramie okna. Po wykręceniu nie ma prawie śladu. Trochę większe haczyki są przy roletach ... niestety na lepszy pomysł nie wpadłam.

Co do zdrówka - odpukać - wszystko ok. Już mija 30 tydzień i jakoś się kulam :lol:. Aby do sierpnia!!!

• 2 weeks później...
  • 2 months później...
  • 2 months później...
  • 4 weeks później...