Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Nnataszy i Tomka

Recommended Posts

Nnatasza- dzięki wielkie. Z tego samego materiału mam zrobiony płot- wygląda wg mnie super- na wiosnę zamawiamy przęsła metalowe- furtkę i brame już mamy i razem z płotem wygląda imponijąco :lol:

Tak więc muszę się skontaktować z moimi panami od płotu w sprawie podjazdów.

Aha- napisałaś, że podłogę macie olejowaną- ja również napisz jeszcze czym ją pielęgnujesz nacodzień. Mam specjalny płyn ale wkrótce się skończy, w sklepach nic nie mogę znaleźć?

• Odpowiedzi 205
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kuchnia ma kształt litery U - oddzielona jest od reszty (korytarza i salonu) "kominem" w którym postawiliśmy lodówkę, piekarnik i micro:

http://foto1.m.onet.pl/_m/859d247d5c250c7df136e24fff23d6c9,10,19,0.jpg

http://foto3.m.onet.pl/_m/e69943134816851cc7555893274bb53b,10,19,0.jpg

http://foto3.m.onet.pl/_m/69a72e4bcba6874996218f8c5f6e848b,10,19,0.jpg

a tak to wygląda z drugiej strony

http://foto1.m.onet.pl/_m/a9a69e191896b8c7b8a66128bfb9fd85,10,19,0.jpg

Fronty są zupełnie proste (jak widać :wink: ) - fornir dębowy barwiony.

dom w moim stylu, bardzo mi się podoba, najbardziej kuchnia:) Chciałabym jednak zapytac o ogrodzenie, nie wiem czy dobrze dojrzałam, przemalowaliście na kolor czerwony? niezły pomysł. Czy cena tego ogrodzenia jest załamująca? I czy na tyle wysokie ze pies nie przeskoczy?

I ciekawią mnie okna, a dokładnie kolor?

pozdrawiam

_MYCHA__

Mycha - ogrodzenie było pierwotnie czerwone - ale to była tylko farba podkładowa :wink: . Pomalowaliśmy je sami na popiel (pod kolor dachu i rynien). Ogrodzenie robił nam znajomy - kowal 180zł/mb. Niestety nie jest to bardzo tanio ale gotowe płoty kute widziałam w cenie 250-300zł/mb :o . Wysokość 1,5m ... mój pies tego na pewno nie przeskoczy ... za leniwy i za gruby :wink:

I dziękuję za miłe słowo :D

A kolor okien: ciemne (lub jasne??) sipo!

Nnatasza, pięknie macie! Kominek, ten "komin" z AGD - kolorek mniam, pięknie wyeksponowane obrazy.

No i pólka w kuchni z kolekcją pięknych przedmiotów - miodzio!

Gratulacje!

haha przeczytałam jeszcze raz swoje bazgroły i nagromadzenie :o słowa "piękne" mówi samo za siebie :lol: . Dwója z polskiego, mela!

Nnatasza, pięknie macie! Kominek, ten "komin" z AGD - kolorek mniam, pięknie wyeksponowane obrazy.

No i pólka w kuchni z kolekcją pięknych przedmiotów - miodzio!

Gratulacje!

haha przeczytałam jeszcze raz swoje bazgroły i nagromadzenie :o słowa "piękne" mówi samo za siebie :lol: . Dwója z polskiego, mela!

:D :D :D

co zrobić skoro wszystko jest piękne?

zwłaszcza kuchnia - bardzo piękna :D

:D

a może Twój juz doprowadza, Mela, jeżeli "jesteś już wybudowana"

mój to dopiero paskuda!! :lol:

To blok dziesięciopiętrowy :o , cztery klatki - moloch.

Kupiłam w nim mieszkanie, które właśnie kończymy remontować - i szczęśliwa jestem niepomiernie :)

Aha, a mieszkam na dziewiątym ;) i za to mam piękne widoki na rozmigany światełkami Wrocław :D

Natasza, bardzo ładny domek, wnętrza - chłodne a zarazem ciepłe dzięki obrazkom na ścianie, czerwonej ścianie, drobiazgom z "minionej epoki". W ogóle ładna rodzinka w ładnym domu :) Aż miło się ogląda. Natasza, pokażej trochę więcej ze środka domu ?

Dziękuję :oops: !

Właśnie chodziło mi o ten efekt. Złamanie takiego stereotypu, z którym spotkałam się na forum, że proste wnętrza muszą być zimne... że do nich nie pasują dziecięce zabawki, "brudzące" dzieci i kundle :wink: itp (a dużo takich było wypowiedzi).

Mam nadzieję, że z czasem przybędzie nam staroci i obrazków...