maden 15.04.2009 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 witam jak w temacie poszukuję zdjęc lub linków jak prawidłowo powinno się łączyc strzemiona z drutem bo wiem że ma to znaczenie widziałem takie które po połączeniu się przechylały i takie które były sztywne chodzi mi jak itp pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 15.04.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Zgaduję, że chodziło Ci o strzemiona a nie o ciemiączka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maden 16.04.2009 05:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 tak chodzi mi o strzemiona [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 16.04.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 A to ma jakieś kolosalne znaczenie, czy są sztywno, czy się trochę przechylą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 16.04.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 na początku budowy wszystko ma niezwykłe znaczenie ... moi szpece mocowali strzemiona do prętów miękkim drutem wiązałkowym - nie pomnę już jakiej grubości... ale coś kole 1,2mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 16.04.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 na początku budowy wszystko ma niezwykłe znaczenie ... moi szpece mocowali strzemiona do prętów miękkim drutem wiązałkowym - nie pomnę już jakiej grubości... ale coś kole 1,2mm A ty byś chciał drutem fi 5mm? Z tego co wiem od zawsze tak się robiło (od czasu jak zaczęto stosować zbrojenie fundamentów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 16.04.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 na początku budowy wszystko ma niezwykłe znaczenie A w tym wypadku jakie konkretnie? Mam wrażenie, że szukasz problemów tam gdzie ich nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maden 16.04.2009 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 a może ktoś ma jakieś zdjęcie gdzieś widziałem w jakimś dzienniku ale nie wiem gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 16.04.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 a może ktoś ma jakieś zdjęcie gdzieś widziałem w jakimś dzienniku ale nie wiem gdzie Ale zdjęcie czego? Ja mam dużo zdjęć w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 16.04.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 16.04.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 17.04.2009 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 jezeli chodzi o kolosalne znaczenie to MA ! i to Duże No to wyjaśnij jakie, bo umrę z ciekawości Serio pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 17.04.2009 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 jezeli chodzi o kolosalne znaczenie to MA ! i to Duże No to wyjaśnij jakie, bo umrę z ciekawości Serio pytam. jesli nie widzisz róznicy pomiedzy sztywnym a pochylonym, to po co przepłacać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elli3 17.04.2009 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 moja metoda wiązania zbrojenia: drut wiązałkowy tne na odcinki o długości mniej wiecej 23,5cm bo jak przetnę kólko z wiązki to akurat na cztery się dzieli i długośc jest akurat. później te pocięte kawałki 23,5 centeymetrowe składam na pół. opasuję w/wym. dutem złożonym na pół strzemiono z dutem zbrojeniowym w miejscu lączenia. i następnie zakrzywionym dużym gwoździem łapię za oczko i zakręcam parę razy. końcówka gwoździa się ześlizguje z oczka a to co zostaje zakręcone trzyma jak trzeba pozostaje tylko przygiąć druta do dołu. tą metodą właśnie wykonaliśmy zę ślubnym połowę naszej siatki (czytaj: jedną dolną siatkę o oczku 15x15 cm i o wielkości 6,5x8,5m) i już mi się zaczyna śnić po nocach bo jeszcze drugie tyle roboty. ot i cała filozofia. ps: metoda opisowa bo nie chce mi sie na razie uczyć wstawiania fotek no i nie bardzo mam czas niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 19.04.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcos3 21.04.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Czy ktoś może dokładnie opisać jak się wiąże drut wiązałkowy za pomocą tzw. haczyków lub zakrzywionego gwoździa? Czy do tego potrzeba dwóch takich gwoździ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 21.04.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Przecież już ktoś opisał: moja metoda wiązania zbrojenia: drut wiązałkowy tne na odcinki o długości mniej wiecej 23,5cm bo jak przetnę kólko z wiązki to akurat na cztery się dzieli i długośc jest akurat. później te pocięte kawałki 23,5 centeymetrowe składam na pół. opasuję w/wym. dutem złożonym na pół strzemiono z dutem zbrojeniowym w miejscu lączenia. i następnie zakrzywionym dużym gwoździem łapię za oczko i zakręcam parę razy. końcówka gwoździa się ześlizguje z oczka a to co zostaje zakręcone trzyma jak trzeba pozostaje tylko przygiąć druta do dołu. Wystarczy jeden gwóźdź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 21.04.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 xxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 26.04.2009 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 dla wiazania cegami lepszy 1,4mm drut , dobrze przepalony, przynajmniej nie peka.dla klucza nie ma znaczenia i tak jest podwojnie.oba sposoby ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 10.05.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 xxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts