Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ani i Mariusza

Recommended Posts

Projekt strasznie mi się podoba, po prostu czytali w naszych myślach :D

Spisałam pomysły na zmiany w pierwszej wersji i zadzwoniłam do pracowni, okazało się, że wszystko jest w wersji 2 :p , bardzo się ucieszyliśmy - odszedł koszt związany z przerabianiem projektu :wink:

Bardzo miła obsługa, maila z projektem, kosztorysem i wizualizacjami dostałam w ciągu godzinki. Projekt zatwierdzony przez architekta z UM, pasuje na działeczkę jak ulał :)

Zgadzam się :D

Ale ja chciałabym, aby moje tuje urosły szybko i były łatwe w formowaniu. Chciałabym zapanować nad ich wysokością, szerokością, a z tego co wiem to nie wszystkie odmiany dają sie łatwo formować. Akcję z tujami na działce planuję jesienią, więc jeszcze mam trochę czasu na szperanie, czytanie i podglądanie w necie.

Pozdrawiam - Jola :D

no właśnie u mnie dylemat :) brabant czy smaragd :), w sumie to chciałabym ją sobie przycinać i żeby nie rosła w stożek, zależy mi na gęstym żywopłocie :)

Dzięki za wskazówki :) jutro kupuję thuje i wybór padł raczej na brabant :)

Dołki już są wykopane, kora do obsypania naszykowana, nawóz kupiony - odwrotu nie ma :D

no właśnie u mnie dylemat :) brabant czy smaragd :), w sumie to chciałabym ją sobie przycinać i żeby nie rosła w stożek, zależy mi na gęstym żywopłocie :)

Dzięki za wskazówki :) jutro kupuję thuje i wybór padł raczej na brabant :)

Dołki już są wykopane, kora do obsypania naszykowana, nawóz kupiony - odwrotu nie ma :D

ps kupione cyprysiki :)

• 2 weeks później...
Aniu uważaj z sadzeniem roślinek przed budową. Działeczka nie jest duża i jak zrobicie wykopy pod fundamenty musicie mieć miejsce na ziemię z tych wykopów a zaręczam Ci , że trochę tego jest plus miejsce na mat. budowlane i .....okazuje się ,że tego miejsca brakuje. A panowie budowlańcy w nosie mają roślinki i żwir czy piach kiprują gdzie im wygodnie. Wiem to z autopsji.. było mi bardzo przykro ,że moja praca i pieniążki poszły na marne. :cry: :cry: :cry:

KamaG - gdzie jest Wasza działeczka ? nie zwiedzaliśmy ostatnio okolicy więc nie bardzo wiemy gdzie zaczęło się coś dziać :-?

a działeczka jak dla nas w sam raz :lol:

maggie_may - roślinek dopilnuje osobiście, ale jestem pewna, że mój mąż - jako główny szef na budowie nie da ich uszkodzić :lol:

jolapp2 - cyprysiki zdrowiutkie i ładniutkie tylko susza im dokuczała :-? na szczęście deszczyk popadał i nabrały kolorku; codziennie podlewałam je, ale to nie to samo co natura :wink: , najbardziej czekam na rozkwitnięcie mojej różyczki :)