Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Glazurnik ceny Mazowieckie

jerzy33

Recommended Posts

Glazurnik - Mazowieckie chce 95zł za m2 glazury i terakoty. W cenie szlifowanie (mało będzie), fuga ewentualne wyrównanie podłoża (jest dosyć prosto - tak twierdzi). Płytki typowe (25x25, 25x33), podłoga prosto a nie w karo.

Wszystko inne (karton gips, montaż przyborów etc) wyceniane oddzielnie.

Widziałem kilka jego prac - dobrze zrobione ale na pewno nie jest to jakaś wirtuozeria.

Chyba drogo?

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W okolicy Żyrardowa (ok. 40km od Warszawy) glazurnik za m2 gresu/terakoty życzy sobie od 35zł do 50zł po małych negocjacjach, zależny od wielkości płytki (glazurnicy z polecenie, dobra opinia). Łazienki chcą liczyć od całości tzn. z białym montażem - cena zależna od wielkości łazienki od 2-2,5tys.

Jeżeli robi dobrze i solidnie, to odżałuj te parę zetów więcej: DOBRY fachura jest bezcenny. Tanie mięso psy zjedzą :wink:

Wygląda na to, że robi dobrze. Nie mam do nikogo pretensji o ceny bo nie ma przymusu ani dla mnie ani dla niego. Czyli jest pytanie czy inni robiący równie dobrze nie są tańsi. I nie chodzi o kilka setek bo bym machnął ręką. Ten człowiek ma mi robić także inne rzeczy (niektóre wielokrotnie droższe). Może się okazać, że dla mnie usługa kompleksowa nie ma żadnych zalet.

Glazurnik - Mazowieckie chce 95zł za m2 glazury i terakoty. W cenie szlifowanie (mało będzie), fuga ewentualne wyrównanie podłoża (jest dosyć prosto - tak twierdzi). Płytki typowe (25x25, 25x33), podłoga prosto a nie w karo.

Widziałem kilka jego prac - dobrze zrobione ale na pewno nie jest to jakaś wirtuozeria.

Chyba drogo?

wg mojego odczucia bardzo drogo, u mnie ekipa robi za 40 zł/m2 a liczyłam, że zrobią nawet jeszcze taniej (u rodziców policzyli po 30 zł/m2)

Chyba drogo?

Drogo. W okolicy fachowcy brali po 50 pln/m2. Oddzielnie liczone są obudowy i podłączenia wanny, geberitu itp, ale wtedy już nie jest liczona glazura.

Tamtu

Jeżeli robi dobrze i solidnie, to odżałuj te parę zetów więcej: DOBRY fachura jest bezcenny. Tanie mięso psy zjedzą :wink:

rany,

jak czytam takie teksty, to się nie dziwie, że musi Pan się promować w sekcji: ogłoszenia drobne. Bo nigdzie nie widziałem aby Pana polecali.

pozdr.

Konmak

Nie wykonałem jeszcze prac dla nikogo z Forum, więc nikt mnie nie poleca. Wszystko jasne? I jakoś nie narzekam na brak pracy... Poza tym mam prawo się ogłaszać gdzie i kiedy mi się podoba, mr. konmak :wink: Pozdrawiam

witam

Pana prawa do ogłaszania się gdziekolwiek nie kwestionuje, kwestionuję opinie jakoby tańsi wykonawcy byli gorsi od tych, którzy biorą "jak za zboże".

Ciekawią mnie kryteria takiej oceny. Ogólnie ciekawią mnie takie "stereotypy"

Zakładam, że i ci drodzy mogą być mało fachowi.

pozdr.

Konmak

witam

Pana prawa do ogłaszania się gdziekolwiek nie kwestionuje, kwestionuję opinie jakoby tańsi wykonawcy byli gorsi od tych, którzy biorą "jak za zboże".

Ciekawią mnie kryteria takiej oceny. Ogólnie ciekawią mnie takie "stereotypy"

Zakładam, że i ci drodzy mogą być mało fachowi.

pozdr.

Konmak

Tańsi czy drozsi -wybór należy do inwestora. Ja tylko szanuję swoją pracę i swoje zdrowie. Cena nie pasuje? Przepraszam, dziękuję, do widzenia. O co mi chodzi będzie Pan wiedział, kiedy solidną dniówkę (10-12h) spędzi pan NA KOLANACH, i następny dzień tak samo, i znowu... Zgodzę się z Panem, że cena nie jest wyznacznikiem fachowości. Ale jeżeli ktoś chce się bawić w usługi glazurnicze (i nie tylko) za marne grosze, no to mu powodzenia życzę.

...Witam... Całkowicie zgadzam się z przedmówcą...! Jeżeli ktoś uważa, że 95 zł za metr kw. to dużo, zważywszy, że w cenę wliczone są szlify(90 zł mb winkla) i wyrównanie(15-20zł m kw) podłoża, to może powinien sam spróbować, ile to kosztuje pracy... :wink: Średnie ceny z różnych rejonów kraju, można sprawdzić na glazurnicy.pl

Pozdrawiam...

Tanio to biorą "fachowcy" co "wszystko potrafią", obojętnie z jakiej dziedziny.

Ci co się specjalizują w jednej dziedzinie tani nie są, zainwestowali w wiedzę, umiejętności i profesjonalny sprzęt . To kosztuje i to niemało, ale oni podejmą się każdego nawet najbardziej "nażdziwianego" zlecenia bez względu na użyte matariały i technologie. Mówię o prawdziwych fachowcach a nie o tych którzy coś tam potrafią i zaraz chcieliby bardzo "godnie" zarabiać.

...Witam... Całkowicie zgadzam się z przedmówcą...! Jeżeli ktoś uważa, że 95 zł za metr kw. to dużo, zważywszy, że w cenę wliczone są szlify(90 zł mb winkla) i wyrównanie(15-20zł m kw) podłoża, to może powinien sam spróbować, ile to kosztuje pracy... :wink: Średnie ceny z różnych rejonów kraju, można sprawdzić na glazurnicy.pl

Pozdrawiam...

Tak jak pisałem mało szlifowania, mało (raczej wcale) wyrównywania, czyli praktycznie cała cena to układanie płytek.

Widzę, że u ciebie wyrównywanie kosztuje tyle co moje dobrze zrobione tynki gipsowe.

Ale OK ty świadczysz pracę i ty proponujesz cenę a ja mogę się nie zgodzić.

widzę, że pojawił się silny front wykonawców po 95 zł za m2 :)

rozumiem taką zawodową solidarność. to bardzo ludzkie. zarobić jak najwięcej.

ale wciąż nie rozumiem, czym Panowie różnią się od tych którzy wykonują to samo za 60zł lub 70 zł.

moim zdaniem tylko kwotą. I może większym przeświadczeniem o swoim profesjonalizmie, którego jednak na tym forum nikt nie potwierdza ;).

jest kilku glazurników powszechnie chwalonych. Panów wśród nich nie ma.

i ja jako klient i panowie jako glazurnicy możemy korzystać z dobrodziejstw wolnego rynku. Proszę tylko nie obrażać tych którzy mają niższe cenniki niż wy. A mają taki sam sprzęt i doświadczenie.

pozdr.

Konmak

widzę, że pojawił się silny front wykonawców po 95 zł za m2 :)

rozumiem taką zawodową solidarność. to bardzo ludzkie. zarobić jak najwięcej.

ale wciąż nie rozumiem, czym Panowie różnią się od tych którzy wykonują to samo za 60zł lub 70 zł.

moim zdaniem tylko kwotą. I może większym przeświadczeniem o swoim profesjonalizmie, którego jednak na tym forum nikt nie potwierdza ;).

jest kilku glazurników powszechnie chwalonych. Panów wśród nich nie ma.

i ja jako klient i panowie jako glazurnicy możemy korzystać z dobrodziejstw wolnego rynku. Proszę tylko nie obrażać tych którzy mają niższe cenniki niż wy. A mają taki sam sprzęt i doświadczenie.

pozdr.

Konmak

Wcale się nie obrażam :D Ja mam swoje stawki, inni mają swoje i nic mi do tego. Większość moich klientów nie ma nawet pojęcia, że egzystuje coś takiego jak FM(ale oświecam ich jak mogę) :wink: Nie zależy mi specjalnie na czyimś poleceniu, tym bardziej że na FM świat się nie kończy. Czym się różnię od tych tańszych nie będzie pan wiedział, dopóki nie zleci mi pan pracy :wink: Chociaż może lepiej nie... :roll: