batko lenin 26.04.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 No i gitara! Też pozdrawiam (bez cienia złośliwości). Każdy wie swoje i nie ma się co spierać na prózno Póki co życzę zdrówka i taaaanich wykonawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 05.05.2009 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Zawsze lubie przytaczac przykłady prosto z życia Tak sie złożyło że wykonuję taras z terakoty ,natomiast sąsiedzi moich klientów,mieli taras wykonany pół roku temu,taras jest dość drogi,mozaika,bardzo ładnie ułożona...ale jest jeden mały problem...gdy popada deszcz robi się na tarasie piękny basenik ,po prostu woda stoi centralnie od samej sciany domu,oczywiscie jest spadek tylko nie w te strone,komicznie wygląda jak własciciele spychają te stojacą wode po kazdej ulewie. Wynajęli firme polecaną generalnie,zapłacili dosc duzo...i lipa...niekiedy estetyka nie idzie w parze z tzw. funkcjonalnością która powinna być podstawą,użyte kleje,fugi ,po prostu technologia prawidłowego wykonania,tak by pierwszy mróz nie spowodował że taras jest do wymiany. Za to własnie sie powinno płacić i to kosztuje...a samo połozenie metra płytek to oczywiscie moze kosztowac nawet 20 zł. można coś wykonać estetycznie lub estetyczniej ..subiektywna sprawa,ale musi być prawidłowo i koniec. Uważam że jesli ktos sie ceni 95 zł za metr to albo musi znac swoja wartośc,wie że zawsze robi dobrze,daje gwarancje i rachunki,poza tym potrafi doradzic w kwestiach technicznych ,albo jest totalnym idiotą i cena ta wyjdzie w praniu. Za dobra usługe warto zapłacic więcej ,zreszta są klienci którzy życzą sobie tylko tego danego wykonawce bez wzgledu na cene i warto to uszanowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzy33 05.05.2009 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 O Jezu Ale żeś mnie nastraszył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 05.05.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Kolory mamy różne, nie każdy lubi niebieski... ja nie lubię. Ale pytanie było o ceny a nie o poglądy, może wrócimy do tematu albo zmiencie nagłówek, bo to strata czasu, a ten jest w cenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 06.05.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Dziś wypłacałem kasę - 45PLN za ściany, 40PLN za podłogi ( ceny za m2 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Helios 06.05.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Pisałam już, że na wielu forach dyskusja została zdominowana przez wykonawców Trudno jest znaleźć informacje konkretne , a takich najczęściej szukamy. Jak więc kształtują sie ceny na usługi glazurnicze?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 06.05.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 06.05.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Prosze wpisac w google ,,usługi glazura,, ,wyskoczy milion stron to jest moment,nastepnie wziąść gazete ze swojego miasta i wykrecic kilka nr tel . z działu usługi....czy to naprawde takie trudne? Ja biore od 25 do 150 zł za mkw ..ale czy taka informacja Wam cos da? jest jeszcze strona pod tytułem; http://www.glazurnicy.pl/potrzebny_glazurnik/srednie_ceny_uslug.html/w/4/ Podpowiem jeszcze wszystkim inwestorom ze przyzwoita dniówka wg mnie to 150-250 zł...dlatego jak jest problem z wyceną to warto sobie co nieco przeliczyc...te ceny oczywiscie legalnie,dodam że dla pomocnika musze dac 80-100 zł za dzien ,inaczej...brak jest pomocników...prosze to takze brac pod uwage. Dlatego na zachodzie wszystko jest lepiej wykonane ,bo tam za dniówke 100 euro tankuje sie 1oo litrow paliwa ,a u nas potrzeba na to 460 zł ....kto ma taka dniówke? nawet mając firme jedno czy dwuosobowa? Pisze to w odpowiedzi na zarzut zdominowania przez fachowców,zapewniam to ciezki chleb,w pracy trza sie spuszczac by klient był zadowolony ,a po pracy trzeba szukac zlecen. pozdrawiam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 06.05.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Jesli ktos ostatnio "ukladal" (KLIENT) glazure/terakote w warszawie lub okolicach to moze podac ceny?Ciekaw jestem, czego moge sie spodziewac na dzien dzisiejszy.!!!!!!!!!!Pytanie nie do Wykonawcow!!!!! Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 06.05.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Prosze wpisac w google ,,usługi glazura,, ,wyskoczy milion stron to jest moment,nastepnie wziąść gazete ze swojego miasta i wykrecic kilka nr tel . z działu usługi....czy to naprawde takie trudne? Ja biore od 25 do 150 zł za mkw ..ale czy taka informacja Wam cos da? jest jeszcze strona pod tytułem; http://www.glazurnicy.pl/potrzebny_glazurnik/srednie_ceny_uslug.html/w/4/ Podpowiem jeszcze wszystkim inwestorom ze przyzwoita dniówka wg mnie to 150-250 zł...dlatego jak jest problem z wyceną to warto sobie co nieco przeliczyc...te ceny oczywiscie legalnie,dodam że dla pomocnika musze dac 80-100 zł za dzien ,inaczej...brak jest pomocników...prosze to takze brac pod uwage. Dlatego na zachodzie wszystko jest lepiej wykonane ,bo tam za dniówke 100 euro tankuje sie 1oo litrow paliwa ,a u nas potrzeba na to 460 zł ....kto ma taka dniówke? nawet mając firme jedno czy dwuosobowa? Pisze to w odpowiedzi na zarzut zdominowania przez fachowców,zapewniam to ciezki chleb,w pracy trza sie spuszczac by klient był zadowolony ,a po pracy trzeba szukac zlecen. pozdrawiam pozdrawiam Ubiegles mnie Tutaj nie chodzi o ceny wywolawcze ale zaplacone. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 06.05.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Dobrze...podziele sie srednią z moich 3 ostatnich robót glazurniczych...wyszło mi 38 zł /mkw.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 06.05.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Pisałam już, że na wielu forach dyskusja została zdominowana przez wykonawców Trudno jest znaleźć informacje konkretne , a takich najczęściej szukamy. Jak więc kształtują sie ceny na usługi glazurnicze?????? Chcesz konkret masz konkret Za m2 glazury/terakoty płaciłem 50pln. W cenie było wycinanie otworów pod gniazda. Szlifowanie glazury na 45st. 35mb. Glazurnik tyle sobie zazyczył niezaleznie od tego,że częśc była kaflami chyba 30*60 a część to mozaika z kwadracików przyklejanych na papier. Te pierdułkowate kwadraciki (2*2 oraz 5*5) także szlifował na 45st. Ogólnie: - kuchnia 10m2 podłogi + między szafkami (kafle 30*30) + podwieszany sufit w kształcie litery U z halogenami, - w salonie regał z KG z pułkami - na ścianie o długości 3mb pod sam sufit, "bramka" o wymiarach 3*2,70 z profili obudowanymi KG pod montaż oświetlenia na ścianie, - łazienka 3m2 podłoga w mozaice, brodzik mozaika na "podłodze" + ściany brodzika w moizaice + montaż drzwi z Koła + pas glazury mozaikowej o szer 1m za kibelkiem + pas pod umywalką 1m szer. i 20 cm nad umywalką + montaż umywalki z baterią oraz montaż baterii w brodziku,montaż górnopłuka ceramicznego i kibelka (takie retro zona wymysliła sobie ) + podwieszony sufit z halogenami + malowanie podkładem białym z gruntem - górna łazienka 12m2 po podłodze w duzych kaflach + obudowa wanny + stolik z BK obudowany mozaiką pod umywalkę, obudowa geberita pod sufit z pułkami i halogenami (mozaika taka 5*5). Obudowa komina w sumie jakies 5m2. Częśc w duzej płycie część mozaika. Na reszcze ścian nie mamy kafli. Do tego montaż umywalki i zaciągnięcie skosuf i sufitu KG szpachhlą (KG przygotowane przeze mnie ale nie szpachlowałem ich) + malowanie farbą podkładową z gruntem + parapet z płytek. - płytki 2m2 w śpiżarni z cokołem Reasumując w łazienkach zostało pomalowanie na gotowo i montaż luster. Przejścia z glazurnikami to największa trauma na budowie. Byli z polecania.Wszystko wiedzieli lepiej, to co kupowałem było inne, niestandardowe, wydziwione i ogólnie beeeee (oni to lubią robić glazure pod sufit, a żona to panu wydziwia)....po umówieniu się na konkretną kase próbowali na każdym kroku gdzieś przyciąć, wyrwać kilka pln więcej. Ogólnie nie da się, nie uda, tak musi być. Po persfazjach żony udawało się. Robota wykonana dobrze ale ludzi jako jednych z nielicznych moich wykonawców nie polecam . Glazurnik także z polecenia, który był juz z nami umówiony wczesniej niż ekipa "namber two" wstępną wycenę dał na 12 000......nie pojawił się niestety w umówionym terminie bo zachlał.... Jedno musze przyznać. Glazurnicy robili we dwóch i jak przeliczyłem sobie ile czasu u mnie siedzieli i ile kasy zainkasowali...to nie była to rewelacyjna pensja (a trzeba dojechać, robili codziennie do 19 razem z sobotami i mieli z tone narzędzi). Jeśli dochodzi do tego ZUS i US to...... Całośc 11000 - Warszawa. Rekordzista za to samo chciał 20 000 + za każdy zakup jaki zrobi w moim imieniu w markecie/składzie (jak np śrubek zabraknie) dolicza 30% do faktury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 06.05.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 no własnie cięzki chleb.... dobry opis kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Helios 06.05.2009 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 mario1976 - dzięki za wyczerpującą informację O to właśnie chodzi, bo nie dość, że konkretne ceny usług, to jeszcze przydatne uwagi jak bronić swoich pomysłów i wyobrażeń Pochlebię płci niewieściej, że jest bardziej konsekwentna w realizacji zamierzeń Mój szanowny, po kontrze wykonawcy, odrazu rezygnuje i godzi się na wszystko (dla świętego spokoju i żeby "majstra" nie urazić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batko lenin 06.05.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Prosze wpisac w google ,,usługi glazura,, ,wyskoczy milion stron to jest moment,nastepnie wziąść gazete ze swojego miasta i wykrecic kilka nr tel . z działu usługi....czy to naprawde takie trudne? Ja biore od 25 do 150 zł za mkw ..ale czy taka informacja Wam cos da? jest jeszcze strona pod tytułem; http://www.glazurnicy.pl/potrzebny_glazurnik/srednie_ceny_uslug.html/w/4/ Podpowiem jeszcze wszystkim inwestorom ze przyzwoita dniówka wg mnie to 150-250 zł...dlatego jak jest problem z wyceną to warto sobie co nieco przeliczyc...te ceny oczywiscie legalnie,dodam że dla pomocnika musze dac 80-100 zł za dzien ,inaczej...brak jest pomocników...prosze to takze brac pod uwage. Dlatego na zachodzie wszystko jest lepiej wykonane ,bo tam za dniówke 100 euro tankuje sie 1oo litrow paliwa ,a u nas potrzeba na to 460 zł ....kto ma taka dniówke? nawet mając firme jedno czy dwuosobowa? Pisze to w odpowiedzi na zarzut zdominowania przez fachowców,zapewniam to ciezki chleb,w pracy trza sie spuszczac by klient był zadowolony ,a po pracy trzeba szukac zlecen. pozdrawiam pozdrawiam Na zachodzie lepiej wykonane? Takich baboli jak w wykonaniu Niemców czy Szwedów w życiu nie widziałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 06.05.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Mylisz sie betko,dlatego ze na sprawe patrzysz poprzez swoj pryzmat ...prosze mi wskazac 1 stadion taki jak za miedzą,1 drogę dlugosci 30 km ktora jest rowna jak stół,ma slupki odblaskowe ,pasy,prosze mi pomkazac 1 polski nowoczesny samochod,motocykl do wyboru ,proszę mi pokazac....i tak moglbym bez konca..... Co z tego ze plytkarz w szwecji nie kladzie zbyt dokladnie plytek...skoro ich dzielnice,domki,rzeki,rowery,ulice,trawniki,pobocza drogi,studzienkio kanalizacyjne wyglądają rowno i estetycznie.... Na zachodzie rejestracja auta lub meldunek trwa 10 minut....jak wszedlem kiedys do sparkasy w berlinie zalozyc konto,to dostalem kawe fotel,od razu karte,i bezplatną obsluge bez oplat ukrytych...... Kiedys probowalem rozmawiac z niemcami by zrozumiec ten fenomen ....ze kazdy polak to super pracownik ,oraz fachowiec a gdzie nie spojrzysz to gnoj ,pijanstwo izlodziejstwo i robienie w huja za 5 zl..... Odpowiedz sobie sam betko, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batko lenin 06.05.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Może i patrzę na to przez swój pryzmat... To co, wszyscy Polacy są beee, a każdy Niemiec czy Norweg to chodzący anioł Weż daj spokój, bo cię śmiechem zabiję Jedyne, co mi się podoba w krajach zachodnich, to właśnie ta czystość i akuratność...Możesz być nie wiem jak grzeczny i fachowy, dla nich będziesz zawsze zawszonym Polaczkiem. A może czas zmienić narodowość, herr front247? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 06.05.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Oczywiscie zle odebrales to co napisalem,jestem patriota i kocham swoj kraj,jednak fakty są faktami.... Nie atakuj mnie bo stoimy po tej samej stronie ...moze dlatego tak jest u nas,za duzo indywidualistow. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 06.05.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 07.05.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 ...Witam... Całkowicie zgadzam się z przedmówcą...! Jeżeli ktoś uważa, że 95 zł za metr kw. to dużo, zważywszy, że w cenę wliczone są szlify(90 zł mb winkla) i wyrównanie(15-20zł m kw) podłoża, to może powinien sam spróbować, ile to kosztuje pracy... Średnie ceny z różnych rejonów kraju, można sprawdzić na glazurnicy.pl Pozdrawiam... no ciesz się jak możesz z tymi cenami bo za chwilę sam będziesz się prosił , żeby robić za połowę tej ceny tak drodzy wykonawcy z uwagi na marazm w budownictwie , który się nieuchronnie zbliża kończą się złote czasy windowania cen cena 95 mkw jest ceną z kosmosu ni jak się przekładającą na faktyczne koszty pracy , przepraszam to ile chciałbyś zarabiać miesięcznie ? Ile w godzinę tych płytek ułożysz bo ja wiem i wychodzi , ze chciałbyś zarabiać na godzinę przynajmniej 2 krotnie więcej niż osoba zarządzająca odziałem firmy , banku itp. nie mówię już nawet o stanowiskach kierowniczych Co niektórym coś się poper ...li w głowach , załóżmy prosty garaż 21 m2 ile będziesz go wykonywał 3 dni czyli zarobisz 2 tyś PLN duża grupa ludzi zarabia tyle w tym kraju na miesiąc a przepraszam chcesz jeszcze promocyjne wyrównać podłożę dla osoby , która się pytała czy to drogo znajdziesz kogoś o 50% tańszego i zrobi tak samo dobrze, nie daj się doić przez takich cwaniaków bo za chwilę wyjdzie Ci taniej sprowadzić i utrzymać na czas roboty płytkarza z niemiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts