Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Glazurnik ceny Mazowieckie

jerzy33

Recommended Posts

tak drodzy wykonawcy z uwagi na marazm w budownictwie , który się nieuchronnie zbliża kończą się złote czasy windowania cen

cena 95 mkw jest ceną z kosmosu ni jak się przekładającą na faktyczne koszty pracy , przepraszam to ile chciałbyś zarabiać miesięcznie ?

Jestem inwestorem ale niestety powątpiewam w to co piszesz. Miał być marazm i kryzys i ceny spadać miały. Szukałem ostatnio wykonawcy płotu, przeseł, bram....marazmu i kryzysu nie ma - przynajmniej w ogrodzeniach. Ceny takie jak podczas boomu, wykonawcy mają mnie wdupie, nie przyjeżdzają na umówione spotkania, nie chcą negocjować cen, nie odpowaiadają na zapytania mailowe (do płotu potrzeba mi tyle róznych elementów, że przez tel. nie da się tego powyceniać).

Ostatnio przyjechał jeden i przez 30 minut biadolił jak to kiepsko, jak dwa lata temu było, dwa lata temu to by do mnie nie przyjechał w sobotę :o i ogólnie by nie przyjechał do ogrodzenia poniżej 100mb :o ....krzyknał cenę i jak chciałem zbić 5pln z mb tak bardziej dla zasady niż dla oszczedności (500 pln upustu chciałem) to powiedział, że za tyle to on nie robi i pomachał na do widzenia.

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jestem inwestorem ale niestety powątpiewam w to co piszesz. Miał być

tak ale płot niestety to w zasadzie wykańczanie domu , pogadaj z murarzami lub majstrami od więźby , dachu już tak wesołych min nie mają i zaczynają narzekać ten rok to jeszcze z rozpędu kończą się budowy zeszłoroczne w przyszłym roku , pod koniec tego wykonawcy będą sami latać za robotą czego wszystkim rozpoczynającym budowę w tym roku życzę

bo za chwilę wyjdzie Ci taniej sprowadzić i utrzymać na czas roboty płytkarza z niemiec :lol:

a przepraszam w niemczech to krzywo kładzą :lol: , tylko szkoda , że 90 % tych mistrzów glazurnictwa co bierze 95 mkw za posadzkę jeszcze parę lat temu uważała , że kartą przetargową było to , że robili w niemczech i tam się nauczyli roboty :lol:

bo za chwilę wyjdzie Ci taniej sprowadzić i utrzymać na czas roboty płytkarza z niemiec :lol:

a przepraszam w niemczech to krzywo kładzą :lol: , tylko szkoda , że 90 % tych mistrzów glazurnictwa co bierze 95 mkw za posadzkę jeszcze parę lat temu uważała , że kartą przetargową było to , że robili w niemczech i tam się nauczyli roboty :lol:

Co do porównywania cen na rynkach UE. Ostatnio był u nas znajomy "Niemiec" (Polak mieszkający od 30 lat w Niemczech). Jego sym (Niemiec rodowity tam urodzony i nie skalany polską mową - nie jest więc najemnikiem z PL) kładzie KG, robi konstrukcje, szpachluje....reasumując zabudowy poddaszy.

Zapytałem o ceny. Cena za m2 taka sama jak kilka firm, ekip, które miały robić u mnie (w efekcie zrobiłem sam). Jeden mały niuans. Za te pieniądze mi proponowano poddasze z jedną warstwą płyt, a w Niemczech (okolice Dusseldorfu) on robi to za te same pieniądze ale kładąc dwie warstwy płyt.

W jego ekipie pracowali Polacy, Estończycy...ogólnie ludzie z byłych demoludów i z bałkanów. Większośc wróciła do swoich krajów bo pensje im się zrównały.

Nie będę tutaj porównywał ile zarabia Niemiec z wyższym pracujący biurze w korporacji międzynarodowej a ile zarabiam ja.

...Witam... Całkowicie zgadzam się z przedmówcą...! Jeżeli ktoś uważa, że 95 zł za metr kw. to dużo, zważywszy, że w cenę wliczone są szlify(90 zł mb winkla) i wyrównanie(15-20zł m kw) podłoża, to może powinien sam spróbować, ile to kosztuje pracy... :wink: Średnie ceny z różnych rejonów kraju, można sprawdzić na glazurnicy.pl

Pozdrawiam...

no ciesz się jak możesz z tymi cenami bo za chwilę sam będziesz się prosił , żeby robić za połowę tej ceny

tak drodzy wykonawcy z uwagi na marazm w budownictwie , który się nieuchronnie zbliża kończą się złote czasy windowania cen

cena 95 mkw jest ceną z kosmosu ni jak się przekładającą na faktyczne koszty pracy , przepraszam to ile chciałbyś zarabiać miesięcznie ?

Ile w godzinę tych płytek ułożysz bo ja wiem i wychodzi , ze chciałbyś zarabiać na godzinę przynajmniej 2 krotnie więcej niż osoba zarządzająca odziałem firmy , banku itp. nie mówię już nawet o stanowiskach kierowniczych

Co niektórym coś się poper ...li w głowach , załóżmy prosty garaż 21 m2 ile będziesz go wykonywał 3 dni czyli zarobisz 2 tyś PLN duża grupa ludzi zarabia tyle w tym kraju na miesiąc a przepraszam chcesz jeszcze promocyjne wyrównać podłożę

dla osoby , która się pytała czy to drogo znajdziesz kogoś o 50% tańszego i zrobi tak samo dobrze, nie daj się doić przez takich cwaniaków

Bzdury Pan gadasz :)

Jakie 2 tysiace w 3 dni?...po co tak uogólniać....nigdy w miesiącu nie zarobilem na czysto więcej niż 2,500 tys choc mam działalnosc prawie 3 lata,a wiekszosc to 1500-2000.

Nie wmawiaj ludziom i nie ustalaj stawek,rynek i tak sie wyreguluje sam...ja marazmu nie widze,wprost przeciwnie. Zdrowy na umysle klient,sam łatwo moze przeliczyc stawke budowlanca na 1 dzien,przeciez prawie zawsze umowa jest na jakis termin...i wtedy rzeczywiscie ktos kto ma 1000 zl na dzien to powinno byc do widzenia bo to nienormalne,ale za całodniowa fachowa pracę porzadna dniowka sie nalezy ,tak było jest i będzie.

pozdrawiam

pozdrawiam

No właśnie, rynek sam wyreguluje :wink: :wink: :wink:

Ciekawe tylko dlaczego na "priv" otrzymuję oferty znacznie niższe niż te osławione 95 zł/m2 :o

I kolejna sprawa, to czego szukam na forum, to informacje inwestorów, ich doświadczenia i opinie o wykonawcach, faktycznych cenach, itp., dlatego drażnią mnie te "przepychanki" :cry: :cry: :cry: Nie wnoszą nic konkretnego do tematu.

Jeśli szukam faktycznie zapłaconej ceny to pytam kupującego a nie sprzedawcy!!! Się rozpisałam :wink:

No właśnie, rynek sam wyreguluje :wink: :wink: :wink:

Ciekawe tylko dlaczego na "priv" otrzymuję oferty znacznie niższe niż te osławione 95 zł/m2 :o

I kolejna sprawa, to czego szukam na forum, to informacje inwestorów, ich doświadczenia i opinie o wykonawcach, faktycznych cenach, itp., dlatego drażnią mnie te "przepychanki" :cry: :cry: :cry: Nie wnoszą nic konkretnego do tematu.

Jeśli szukam faktycznie zapłaconej ceny to pytam kupującego a nie sprzedawcy!!! Się rozpisałam :wink:

płytki 35 pln m2 , max cenowy jaki znam z okolicy to 45-55 PLN m2

więc z tym 95 puknijcie się w czoło

ocieplenie , kołkowanie , siatka , klej , baranek , malowanie 40 pln m2 max 50 pln m2

sam baranek + malowanie 15-17 m2

kostka 25 pln m2 max 35 pln m2

ceny z teraz kujawsko-pomorskie

• 1 year później...

do kolegow co to robia za 95pln/metr, macie jakies referencje? doradzacie? macie fakultet z architektury wnetrz? jak to jest ze za ulozenie 3 plytek chcecie prawie 100pln, ile wy nad tym siedzicie? co jesli robote spierdzielicie? oddajecie za material czy zawijacie sie i w milczeniu wychodzicie zostawiajac klienta samemu sobie?

nie rozumiem czasem tego czym sie kieruja fachury przy tych swoich obliczeniach...

dostalem namiar na porzadnego glazurnika za 40pln/metr z polecenia wielu osob, zadzwonilem a tu zonk, koles do konca roku ma juz zajete...ma zajebiste referencje a jednak cena jest przystepna..

jesli glazurnik zarabia na czysto 2500 miesiecznie to najprawdopodobniej kolego jest partaczem skonczonym..

nie slyszalem jeszcze o fachowcu co by grosze zarabial..taka jest prawda..

a ci fachowcy powyzej to chyba jeszcze marzeniami zyja i czasami boomu kiedy kazdy cap mogl ukladac jesli tylko chcial a frajer zawsze sie znalazl ktory wynajal...watpie by na Panow trzeba bylo czekac dluzej niz 3 dni..

Edytowane przez sancho80