oxygen 15.04.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Witam. Wstępnie umówiłem się z tynkarzami na wykonanie tynków cementowo-wapiennych. Koszt robocizny to 15 zł m/2 dodatkowo, i tym mnie zaskoczyli, powiedzieli że liczą jeszcze 15 zł za metr bieżący wszystkich krawędzi i nie mają na myśli tylko okien, ale wszystkie inne krawędzie jak np. podciągi, słupy, narożniki klatki schodowej, itd. w sumie wyjdzie z 30 mb tych krawędzi. Jak było u Was, czy liczyli podobnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 15.04.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 wszystko zależy jak liczyli te metry ścian ja liczę tak ściany liczę razem z oknami ,ale nie doliczam naroży okien , okna większe niż 3 m2 odliczam od powierzchni ścian ,ale liczy sie wtedy powierzchnie glifów x3 (tak na marginesie wychodzi prawie to samo co pow.okna ) wszystkie belki liczę tak samo , czyli powierzchnia x3 inne naroża nie liczę w ogóle , dla mnie to ułatwienie roboty na narożach , z oknami trochę jest roboty ale cóż ,taki urok tej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 15.04.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 wszystko zależy jak liczyli te metry ścian ja liczę tak ściany liczę razem z oknami ,ale nie doliczam naroży okien , okna większe niż 3 m2 odliczam od powierzchni ścian ,ale liczy sie wtedy powierzchnie glifów x3 (tak na marginesie wychodzi prawie to samo co pow.okna ) wszystkie belki liczę tak samo , czyli powierzchnia x3 inne naroża nie liczę w ogóle , dla mnie to ułatwienie roboty na narożach , z oknami trochę jest roboty ale cóż ,taki urok tej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ggomul 30.04.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 u minie listopadzie 2008- 15 pln/m2 w tym narożniki, otwoey liczone jako ściana, 20 pln/m2 za tynk filcowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts