anka5 16.11.2003 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2003 Witam wszystkich , pytanie jak w temacie , czy komus z forumowiczów udalo sie wynegocjowac nizsze oprocentowanie w banku PKO.BP? .Moje pytanie pojawilo sie na forum poniewaz umowa kredytowa byla juz przygotowana na piatek i spodziewalismy sie z mezem oprocentowania w wysokosci 6,15 % w zł PLN- oferta kredytu WLASNY KAT umieszczona na stronie internetowej banku jak rowniez dostarczona nam na plac budowy informowala o takim oprocentowaniu przy zainwestowaniu w budowe ponad 40 % . Nasz udział w budowie wynosi 70 % a tu niespodzianka , gdy dano nam do podpisania umowe okazalo sie ze oprocentowanie kredytu na dzien zawarcia umowy wynosi 8,15 % . . Umowa narazie nie została podpisana , zastanawiamy sie czy moze poszukac oferty w innym banku . Czy ktos z was znalazl sie w podobnej sytuacji , czy jest szansa na wynegocjowanie nizszych odsetek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość obreb 16.11.2003 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2003 Z tego co mi wiadomo WłASNY KĄT to zmienna stopa procentowa. Na dzień podpisania umowy mógł być tak wysoki procent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 16.11.2003 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2003 Ja mam kredyt w tym banku i mam oprocentowanie w wysokości 6,15. Specjalnie występowałem o kredyt jak najpóźniej aby mieć jak najniższe oprocentowanie. Nie negocjowałem bo od razu zaproponowali mi najniższe. W sierpniu było to 6,39. Może zapytaj co ma wpływ na tak wysokie oprocentowanie. Może zmiana oddziału PKO BP. pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 16.11.2003 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2003 8,15% to bardzo dużo coś !!!My mamy w Kredyt Banku. Wiosną dali nam na 7,6% a latem zmienili na 6,7% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość goga 17.11.2003 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2003 Byłam w podobnej sytuacji,też w PKO BP.Panie z oddziału obiecywały oprocent.6,35.ale nic nie mogły zagwarantować.Spytałam co można zrobić,żeby było mniej powiedziały że jak się ma ROR u nich to może być 6,25.Założyliśmu ROR, złożyliśmy wniosek i... dostaliśmy orocentowanie 6,45.No przecież nic nie obiecywały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka5 18.11.2003 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2003 Witam wszystkich , wyobrazcie sobie ,że mozliwa jest jednak negocjacja odsetek w PKO.BP . Podobne pytanie jak przedstawione na tym forum wyslalam mailem na adres podany na stronie internetowej centrali banku w Warszawie z podaniem swoich danych oraz Oddzialu w ktorym zamierzalam brac kredyt . Odzew byl szybki , dzis rano zadzwonila Pani z Warszawy i poinformowala nas , że sprawa odsetek w umowie kredytowej ma byc ponownie analizowana przez bank. Przed godz. 12 przedstawiciel naszego Oddziału Banku zaproponowal nam oprocentowanie w wysokości 6,45 % . Umowa ma byc gotowa na jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olasa 19.11.2003 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 Właśnie bardzo interesuje mnie zmiana oprocentowania już po podpisaniu umowy. Jak to jest czy jak np. podpiszecie na dzień dzisiejszy 6,45% to czy za pół roku nie podniosą do np7,5%. Czym tak naprawdę podwyżka oprocentowania jest uwarunkowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Rad 23.11.2003 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2003 Oprocentowanie kredytu jest określone jako stałe (i jest wówczas niezmienne przez cały okres kredytowania-na razie istnieje chyba tylko jeden taki produkt) lub jako zmienne i wówczas zmiana oprocentowania określona musi być w umowie kredytowej np. jako 1,0 redyskonta weksli NBP..., 3-miesięczna stawka WIBOR... lub w inny sposób. Formuła ta określa sposób i termin zmiany oprocentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kry 24.11.2003 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 Forumowicze! Czytajcie umowy kredytowe!Oprocetowanie zmienne zależne jest w złotówkach od (składa się z):- stałej marży banku (np. 1,5%)- zmiennej stawki WIBOR-u.I tak naprawdę oprocentowanie kredytu jest zmienne, ponieważ WIBOR jest zmienny. Banki aktualizują oprocentowanie kredytów na bazie aktualnej stawki WIBOR. W przypadku kredytów dewizowych stosowana stawka zmienna oparta jest na LIBOR-ze lub EUBOIR-ze. W tej chwili właściwie nie ma kredytów o stałej stopie przez cały okres kredytowania. Bo jak można nazwać kredytem (a nie złodziejstwem)oprocentowanie stałe w CHF w wysokości 10% (na rok) przy 10 letnim kredycie. Wszystkie promocje i reklamy opierają się na promocyjnym okresie obowiązywania stawek stałych i jest to okres przeważnie od 6 do 12 miesięcy. Później wpadamy w oprocentowanie zmienne. Uważajcie na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts