Zby5 15.04.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 posiadam piec kominkowy inaczej koza wykonany z żeliwa 8kw problem- w tamtym roku jakiś tydzien po zakończeniu sezonu bez rzadnej widocznej przyczyny pękła szyba, pewien fachowiec stwierdził że musiało uderzyć drzewo- w tym roku (uważalismy na drzewo) dwa tygodnie po zakończeniu palenia to samomocowanie szyby na sznurek i podtrzymuja ją blaszki na śrubach, luz była mozliwość pracy szybyPiec w okresie grzewczym pracuje na okrągło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flexus 15.04.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Myślę, że sama obserwacja drzewa to za duże ryzyko. W trzecim roku może nie tylko zbić szybę, ale wręcz rozwalić całą kozę. Dlatego po zakończeniu sezonu grzewczego należy je niezwłocznie wyjąć z kozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 15.04.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Może nie do końca związane z tematem ale jaka masz kozę i czy jesteście zadowoleni możesz odpowiedź wrzucić w sondażach jest mój temat o kozach dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 15.04.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 kiepskiej jakości kozaza bardzo pracuje materiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zby5 17.04.2009 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Może i kiepskiej jakości koza (wszystko może być kiepskiej jakości) ale przypominam że w czasie sezonu grzewczego wszystko było ok, szyba pękła w tamtym roku tydzień może więcej po grzaniu w tym dwa i więcej. szyba była systematycznie czyszczona i nie było widać żadnych oznak pęknięcia chyba że w czasie palenia nastąpiły takie naprężenia (z winy kozy) że po pewnym czasie pękła, ale nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts