Gość ala 63 16.11.2003 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2003 Mam dach pokryty wstępnie papą i chciałabym założyć już teraz rynny a dopiero latem pokryć dach gontem bitumicznym.Co o tym sądzicie ? Czy te prace nie będą kolidować tzn, czy przy kryciu dachu nie będą przeszkadzać rynny i reszta obróbki ?I czy teraz to odpowiedznia pora na zakładanie rynien ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolfik 16.11.2003 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2003 Rynny radził bym zakładać później , ponieważ teraz by trzeba było wykonać obróbkę blacharską. Utrudniło by to również (zależy jaka konstrukcja dachu ) wykonanie podbitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ala 63 16.11.2003 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2003 Wolfik podbitki już są przbite i pomalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolfik 16.11.2003 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2003 Jeżeli założysz rynnny musisz założyć opierzenia i trzeba również pomyśleć o odprowadzeniu wody opadowej, ponieważ będzie odprowadzana z dachu w okreslonych miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ala 63 16.11.2003 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2003 Na to też jestem przygotowna tzn.mam pożądny drenaż z odprowadzeniem wody deszczowej z rynien spustowych do studzienki. Głównie chodzi mi o późniejsze pokrycie dachu gontem bitumicznym. Dzięki, że tak podejmujesz mój temat i próbujesz mi pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolfik 16.11.2003 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2003 A jak chodzi o gonty to lepiej je kłaść jak jest cieplej i mniej wilgotno, lepiej się trzymają.Pozdrawiam Wolfik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts