grzesbln 16.04.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Witam serdecznie po raz pierwszy,szukam kontaktu z osobami ktore budowaly/buduja dom w Niemczech. Przymierzam sie do dzialki pod Berlinem, chcial bym postawic na niej dom.Szukam wykonawcy, najchetniej polskiego ktory ma doswiadczenie w budowach na zachodzie przy jednoczesnym zachowaniu rozsadnych cen - znalazlem Unibud ktorego ceny w polskiej wersji jezykowej strony sa min polowe nizsze niz w niemieckiej. Ew. moze ktos buduje w Polsce z dobra firma i chce ja polecic?Bardzo prosze o info, mam nadzieje, ze bede mogl sie niebawem odwdzieczyc moim dziennikiem budowy u zachodniego sasiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 17.04.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 A robiłeś rozeznanie wsród niemieckich firm?. Moi znajomi bedą budować w okolicach Stralsundu dom pod klucz, projekt niemiecki materiały i firma stamtąd. Jak porównalismy koszty to ich podobnym metrażem domek do mojego budowany z Ytonga, mój z Solbetu w dodatku metodą gospodarczą wychodzi w kosztach tyle prawie tyle samo. różnica w cenie przy kursie euro 4,5 zł jest prawie żadna, A najsmieszniejsze, że kompletnie uzbrojoną działkę na osiedlu z uliczkami, chodnikami i oswietleniem 850m2 kupili 30% taniej niż ja swoje 750m2 prawie gołą. Aż nie chciało mi się wierzyć ale widziałem wszstkie papiery i tak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesbln 17.04.2009 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 A robiłeś rozeznanie wsród niemieckich firm?. Moi znajomi bedą budować w okolicach Stralsundu dom pod klucz, projekt niemiecki materiały i firma stamtąd. Jak porównalismy koszty to ich podobnym metrażem domek do mojego budowany z Ytonga, mój z Solbetu w dodatku metodą gospodarczą wychodzi w kosztach tyle prawie tyle samo. różnica w cenie przy kursie euro 4,5 zł jest prawie żadna, A najsmieszniejsze, że kompletnie uzbrojoną działkę na osiedlu z uliczkami, chodnikami i oswietleniem 850m2 kupili 30% taniej niż ja swoje 750m2 prawie gołą. Aż nie chciało mi się wierzyć ale widziałem wszstkie papiery i tak to wygląda. mozesz zapytac znajomych o nazwe firmy ktora im buduje? tu mozna przejzec orientacyjne ceny domow gotowych w Niemczech: http://www.fertighaus.de/ np cena domu pod klucz tutaj to ok 1300 eur. wiec chyba nadal drogo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 20.04.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Jak zdobędę jakieś info to napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igel007 09.09.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 odnosnie ceny to za taki sam dom metoda tradycyjna nie jak tu buduja tzw fertighausy firmy niemieckie chcialy miedy 420 a 560tys euro a polska mi stawia za 200tys pod klucz plus musisz miec architekta ktiry zalatwia wszystkie pozwolenia a to kosztuje 12% ceny ale sie oplaca bo wszystko masz zalatwione od poczatku do konca z papierami i nadzorem budowlanym obecnie mam zalewany strop niemcy maj ana stropie plyty jak w tzw wielkiej plycie a ja mam Terive pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekp111 07.11.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 jaka firma stawia ci ten dom??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fayetom 13.12.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 odnosnie ceny to za taki sam dom metoda tradycyjna nie jak tu buduja tzw fertighausy firmy niemieckie chcialy miedy 420 a 560tys euro a polska mi stawia za 200tys pod klucz plus musisz miec architekta ktiry zalatwia wszystkie pozwolenia a to kosztuje 12% ceny ale sie oplaca bo wszystko masz zalatwione od poczatku do konca z papierami i nadzorem budowlanym obecnie mam zalewany strop niemcy maj ana stropie plyty jak w tzw wielkiej plycie a ja mam Terive pozdrawiam Witam, pilnie prosze o kontakt - mam wielkie problemy z polska firma budujaca nam dom pod Monachium. Z gory dziekuje: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borderovca 18.01.2013 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 cze; wlasnie tez jestem na etapie kupna dzialki w okolicach Norymbergii (Bawaria) i szukam firmy polskiej do kompleksowego wybudowania domu jednorodzinnego - technika jeszcze nieokreslona.Czy macie moze jakies kontakty do takich firm budowniczych ktore sa godne polecenia? Ktos juz moze tak wybudowal sobie dom w Niemczech? Interesowalyby mnie wszelkie porady, kontakty, wskazowki...Dzieki wielkie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulal 28.06.2013 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 dzien dobry, ja jestem na etapie kupna dzialki pod Erlangen:) i tez sie zastanawiam nad firma polska.. Patrzylam na oferty Firmy BONUM, KMH; Noriplana.. najlepsze, ze wiekszosc firm zatrudnia polskich fachowcow i jescze pewnie kasuja za posrednictwo. Znalazl pan cos? czy zdecydowal sie pan na architekta czy niemiecka firme? ja bym chciala nowy domek, ale nie modelowy, tylko z kamienia i z paroma innowacjami typu luft wärme pumpe, cysterna na wode.. prosilabym o kontakt. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merlinka1980 18.06.2014 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Witam Mam ekipę godną polecenia, budują domy od fundamentów aż po wykończeniówkę. Mi w Polsce wybudowali 2 domy ( łącznie z wykończeniem) , a z tego co wiem to 2 tygodnie temu wrócili z Niemiec, budowali niedaleko Hamburga. Jeżeli ktoś jest zainteresowany to jeżeli ta Pani z Niemiec wyrazi zgodę to mogę podać jej nr telefonu i będzie można osobiście zaciągnąć opinii na temat tej firmy jak i jakości usług jakie wykonywali. Witam !!! Ja również planuję budowę domu w Niemczech, konkretnie w Badenii-W. Mieszkam w Niemczech. Czy można prosić o jakieś namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek4432 18.02.2015 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 witam mam pytanie dostałem propozycję postawienia domu w niemczech i nie wiem jak mam to wycenic ma to być dom w stanie surowym otwartym 240m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domy_w_Niemczech 18.02.2015 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 (edytowane) witam mam pytanie dostałem propozycję postawienia domu w niemczech i nie wiem jak mam to wycenic ma to być dom w stanie surowym otwartym 240m2 witam, jestem architektem pracujacym w niemczech, prosze o kontakt , podpowiem panu pozdrawim damian rudzinski tel- 01724 23 80 95 lub [email protected] http://www.r-architektur.de Edytowane 26 Października 2021 przez domy_w_Niemczech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domy_w_Niemczech 18.02.2015 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 (edytowane) Witam, prowadzę biuro architektoniczne w Niemczech. Wykonujemy wszystkie prace architekta. Adaptacja polskich projektów, projekty indywidualne, pozwolenia budowlane, nadzór budowlany, doradztwo, paszporty energetyczne, doradztwo energetyczne. Proponuję państwu moje usługi, lub firmy budowlane zachęcamy do współpracy.Kontakt :Damian Rudzinski Tel 01724 23 80 95[email protected]http://www.r-architektur.de Pozdrawiam Rudzinski Edytowane 26 Października 2021 przez domy_w_Niemczech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kewis71 12.03.2015 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Witam !Budujemy domy w Niemczech z polskich materiałów. Stany surowe do deweloperskich. Na życzenie możemy wykonać także wykończenie. Zainteresowanych zapraszam na http://www.kewis.plKontakt telefoniczny +48 501 119 200 Wojciech Siwek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drobnikkuba 05.05.2016 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 (edytowane) Witam Jestem Architektem w Niemczech Pomogę Państwu przy załatwianiu wszelkich formalności związanych z budowa domu w Niemczech od projektu do realizacji i uzyskania nowego adresu Państwa domu. Posiadam niemieckie uprawnienia architektoniczne w pełnym zakresie jestem wpisany do niemieckiej izby architektów. Posiadam niemieckie uprawnienia, jako Sicherheits und Gesundheitsschutzkoortinator. Jest to odpowiednik polskiego BHP Nadzór SiGeKo jest wymagany przy budowach wymagających zatrudnienia wielu podwykonawców (tzn. więcej niż jednego np. elektryk hydraulik dekarz murarz). Współpracuje z Niemieckim konstruktorem oraz projektantem charakterystyki cieplnej wykonującym Wärmeschutznachweis. (W niektórych Przypadkach wystarczyło zaświadczenie ze dom spełnia normy cieplne) Adaptuje polskie projekty oraz uzupełniam o konstrukcje wykonaną przez niemieckiego konstruktora. Pomagam przy Bauvoranfrage, jeśli inwestor się na nie zdecyduje ( Zapytania przedprojektowe trzeba za nie zapłacić do urzędu odpowiedz jest wiążąca cos jak warunki zabudowy w Polsce) oraz Vorankundigung, jeśli jest wymagane (Zgłoszenie budowy na 2 tygodnie przed rozpoczęciem) Współpracuję również z branżystami Posiadającymi uprawnienia, jako Elektryk i Hydraulik. Zapraszam do współpracy Jakub Drobnik 0049 152 143 400 22[email protected]http://www.archpol.com Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez drobnikkuba korekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
schmer 06.06.2016 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Witam,będę wdzięczny za udzielnie informacji, czy w przypadku budowy domu w Niemczech i polskiej ekipy budowlanej, jestem zobowiązany do zapłacenia w Niemczech podatku 19% od kosztów budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glexu 14.01.2019 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2019 Odkopię temat po paru latach. Chce w tym roku postawić dom niedaleko Berlina, 80km od Polskiej granicy. Szukam firmy która może dla mnie wykonacć wszystko zgodnie ze sztuką wraz z niemiecką papierologią i nazdroem. Macie jakies doświadczenie, możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domy_w_Niemczech 10.08.2021 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2021 (edytowane) Witam, prowadzę od 11 lat biuro architektoniczne w Niemczech. Wykonujemy wszystkie prace architekta.Adaptacja polskich projektów, projekty indywidualne, pozwolenia budowlane, nadzór budowlany, doradztwo, paszporty energetyczne, doradztwo energetyczne. Proponuję państwu moje usługi, lub firmy budowlane zachęcamy do współpracy.Aktualny Kontakt : Damian RudzinskiTelefon z Polski :0049 1724 23 80 95Telefon z Niemiec : 01724 23 80 95 [email protected]http://www.polskiarchitekt.de Edytowane 26 Października 2021 przez domy_w_Niemczech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts