justka9 16.04.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Zapraszam do komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 16.04.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Gratuluję wyboru ! to jeden z moich ulubionych projektów I trzymam kciuki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gruni 20.04.2009 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Witam Ramzesowiczów Projekt świetny - też wybrałem Ramzesa . Jestem na etapie fundamentów. Prace cały czas posuwają się do przodu ( a może raczej do góry ). Zmian wielkich nie wprowadziłem. Łazienkę przy pokoju przekwalifikowałem na garderobę z wejściem z korytarza, powiększając nieznacznie łazienkę podstawową. Pewnie oddzielę również kuchnie od jadalni drzwiami przesuwnymi chowanymi w ścianie. Poddasze zostanie podniesione o dwa pustaki. W nawiązaniu do projektu to przyznaję, że to jest dom którego szukałem. Dom parterowy z poddaszem użytkowym. Poddasze przeznaczam dla gości natomiast dół dla potrzeb mojej rodzinki tj. żony i córki. Życzę szybkiego startu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justka9 21.04.2009 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 witam kolejnego ramzesowicza:-)Tez zastanawiałam się nad tą garderobą przy sypialni, ale zawsze marzyłam o prywatnej łazience, tylko dla mnie i mężą, gdzie nie kręcą się dzieci czy goście, więc wygrała łazienka. Poddasza nie robimy użytkowego, może w przyszłości, ale na razie przy 2 osobach to ten dół i tak jest bardzo duży. Na górze jedno pomieszczenie będzie suszarnią z garderobą na zimowe płaszcze itp, a drugie pomieszczeniem rekreacyjnym. Stół pingpongowy już czeka:)Jeśli możesz to prześłij proszę kilka zdjęć z budowy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justka9 22.04.2009 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 wiecie jak to zrobić, żeby na dole te linki do dziennika nie były takie długie tylko napisane było DZIENNIK i KOMENTARZE. nie wiem jak zrobić taki odnośnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gruni 22.04.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Niestety nie wiem ponieważ nie zakładałem jeszcze dziennika.Poczytaj trochę na forum. Zdjęcia prześlę jak tylko będe na budowie (tylko w sobotę i niedzielę ponieważ pracuję 350km od domku).Szczęście jedno, że wykonawcy radzą sobie dobrze zarówno z robotą jak i z organizowaniem materiałów i to w dobrych cenach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Istana 24.04.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 i ja gratuluję wyboru, również rozważałam Ramzesa, ale ostatecznie zrezygnowałam z powodu skomplikowanego, a zarazem drogiego dachu. Cóż, nie zawsze można mieć to co się chce. Ktoś kiedyś napisał, że budowa to kompromis pomiędzy tym, co się chce, a tym na co kogo stać Ramzes jest piękny, napewno będę śledziła Twój dziennik opis, jak wstawić w stopce nazwy DZIENNIK i KOMENTARZE masz tutaj http://forum.muratordom.pl/opis-jak-zrobic-w-podpisie-linki-do-dziennika-i-komentarzy,t67204.htm Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ela_marek_luszowice 25.04.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Witam Nasze dzienniki wystartowały prawie jednocześnie Ale to tak na marginesie... Piszesz, że musisz zorientować się o kredycie, bo masz już W-Zetkę i teraz pójdzie z górki. Ojoj, nie tak szybko kochana. Przed Tobą jeszcze tysiące papierków, bo rozumiem, że działka nie jest objęta planem zagospodarowania przestrzennego. Kliknij do nas i poczytaj co Cię czeka (my to przeszliśmy już). Ale, ale... Najpierw zrób sobie mocną kawę i usiądź wygodnie. Miłej lektury: http://forum.muratordom.pl/dziennik-luszowicki-nasz-bedzie-ten-kawalek-podlogi,t157568.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justka9 26.04.2009 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 witaj!dzięki za wiadomość, ale ja dokładnie wiem co mnie czeka. Pracuje w starostwie powiatowym i przez 2 miesiące pracowałam w wydziale architektury i budownictwa i właśnie zajmowałam się pozwoleniami na budowę, więc znam na pamięć te procedury. Teraz nadal tam pracuje tylko w innym wydziale, ale jestem na miejscu, więc wszystko na bieżąco załatwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gruni 20.05.2009 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 W ostatniej chwili zdążyłem. Jak wiadomo projekt przewiduje strop drewniany. Zasięgając opinii innych o możliwości poprawy akustycznej takiego stropu oraz z własnego doświadczenia stwierdziłem, że lepszym rozwiązaniem będzie strop gęstożebrowy. Kosztowo porównując konstrukcję do konstrukcji strop drewniany wychodzi tańszy. Jednak uwzględniając w drewnianym wełne gr. 16cm oraz płyty OSB oraz w celu poprawienia izolacyjności akustycznej dalsze warstwy (wełna twarda, płyty włóknisto-cementowe itd.) dopłata nie będzie powalająca. Kilka belek na strop było już przygotowanych - naszczęście firma wykonująca kompleksowo strop i dach zagwarantowała zmianę zakresu bez jakichkolwiek konsekwencji.Teraz czas na przemyslenia nad rozwiązaniem wentylacji (mam na myśli kuchnię oraz łazienki) oraz kominek z płaszczem wodnym z podgrzewaniem wodyużytkowej oraz C.O.Pozdrawiam Ramzesowiczów PSJustka9 czekam na informację na placu budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justka9 20.05.2009 05:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 dzięki za informację. Tez mieliśmy zamiar zrobić trop betonowy, ale ostateczna decyzja miała zapaść po konsultacji z architektem, który będzie adaptował projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania, Tomek i Wojtuś 26.01.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Witaj, widzę że nie ja jedna choruję na kuchnię z czerwienią. Za miesiąc montują moją więc wpadnij zerknąć co z tego wyszło - może zmienisz zdanie co do czerwienie (oby nie). Życzymy powodzenia w walce z bankami!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasik1984 02.02.2010 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 My budujemy w okolicach Polkowic. Geodeta już był, czekamy na rezultaty. Miał się z Nami skontaktować i cisza na razie... Myslę iż do marca załatwimy wszelkie formalności choć luty jest taki krótki. Będziemy stawiać dom porotonem. Przeraża mnie bardzo Nasz dach..ale cóz. Więc pytanie do wszytskich na etapie fundamentów - jakich zasadzek mamy unikać? Wiem, że pewnie budując raz jeszcze moglibyście coś zmienić a tym samym zaoszczędzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasik1984 09.02.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 A więc tak: bylismy wczoraj u architekta i z całą swoją siłą perswazji przekonał nas do zmiany projektu:(. Dom podobno jest już nie ekonomiczny w chwili budowania nie mówiąc już o utrzymaniu...Cóż - zastanawiamy się. Ale zaczęliśmy szukać już innych projektów. Podobno to najmilsza z częsci budowani własnego M:). Oprócz tego gmina kazała nam poszerzyć droge dojazdową o całe 6 metrów . Uff a to dopiero początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 25.02.2010 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Dzień doberek - zajrzałam sobie do dziennika i widzę że podobne gusta mamy (patrząc na zamieszczone inspiracje) Pozdrawiam i obiecuję zaglądać częściej - może coś ładnego podpatrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lemonca 09.08.2013 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Hej Na jakim etapie teraz jesteś ??? Bo wpisy takie nie za noweNapisz co i jakPozdrawiam Lemonca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lemonca 09.08.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Oj już doczytałam Sorki ja nowa jestem i jeszcze nie ogarniam wszystkiego Boze Jak pięknie u Ciebie Zaraz dokładnie oblookam Ale faktycznie wszystko w moim stylu Cuuudo !!!! Ide nacieszyć wzrok:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts