Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Suchy beton w piwnicy?

Notoco

Recommended Posts

Pytam się bo niewiele wiem o właściwościach suchego betonu.

Zastanawiam się nad wykonaniem dodatkowej warstwy w piwnicy i szczerze mówiąc mniej roboty i brudu było by wykonać to suchym betonem.

Zaznaczę ze SB będzie położony na folii izolacyjnej (wiadomo jak to piwnica to i wilgotno)

Czy są jakieś przeciwwskazania do stosowania suchego betonu w pomieszczeniach narażonych na zalania? Czy są jakieś wzbogacacze do suchego betonu?

Z góry dzięki za wszelkie info.

N.

sychy beton stosuje sie z reguly na podbudowy pod koske brukowa lub jakjo podbeton w budynkach i ma przepuszczac wode ,nie stosuje sie do niego zadnych dodatkow uszlachetniajacych,a do piwnicy lepiei zastosowac beton mokry min b20 z z dodatkiem na wodoszczelnosc :w6f100 wtedy beton bedzie nienasiakliwy

Wiem sporo o "normalnych" betonach i dodatkach do nich ale niewiele wiedzy posiadam o suchych, chyba przespałem te zajęciach na studiach :)

Wiem ze będą przesiąkać - ale zakładam ze może zalać piwnice - co się stanie wtedy powiedzmy po roku. Jak się zachowa przy nadmiarze wody czy nasiąknie i będzie trzymać przez tygodnie? Czy nie zacznie kruszeć czy może pękać czy cholera wie co?

Trochę się obawiam jak się zachowa przy nadmiarze wody.

PS

co to jest spox? :)

PS 2°

Widzę ze niewiele osób ma większą wiedzę na tema suchego betonu.