Notoco 16.04.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Pytam się bo niewiele wiem o właściwościach suchego betonu.Zastanawiam się nad wykonaniem dodatkowej warstwy w piwnicy i szczerze mówiąc mniej roboty i brudu było by wykonać to suchym betonem.Zaznaczę ze SB będzie położony na folii izolacyjnej (wiadomo jak to piwnica to i wilgotno)Czy są jakieś przeciwwskazania do stosowania suchego betonu w pomieszczeniach narażonych na zalania? Czy są jakieś wzbogacacze do suchego betonu? Z góry dzięki za wszelkie info.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monter2 17.04.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 sychy beton stosuje sie z reguly na podbudowy pod koske brukowa lub jakjo podbeton w budynkach i ma przepuszczac wode ,nie stosuje sie do niego zadnych dodatkow uszlachetniajacych,a do piwnicy lepiei zastosowac beton mokry min b20 z z dodatkiem na wodoszczelnosc :w6f100 wtedy beton bedzie nienasiakliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 17.04.2009 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 spoxmożesz użyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Notoco 17.04.2009 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Wiem sporo o "normalnych" betonach i dodatkach do nich ale niewiele wiedzy posiadam o suchych, chyba przespałem te zajęciach na studiach Wiem ze będą przesiąkać - ale zakładam ze może zalać piwnice - co się stanie wtedy powiedzmy po roku. Jak się zachowa przy nadmiarze wody czy nasiąknie i będzie trzymać przez tygodnie? Czy nie zacznie kruszeć czy może pękać czy cholera wie co? Trochę się obawiam jak się zachowa przy nadmiarze wody. PS co to jest spox? PS 2° Widzę ze niewiele osób ma większą wiedzę na tema suchego betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 17.04.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 A nie lepiej zrobic to agregatem jak będziesz wylewał parter?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts