L_0LEK 16.04.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 WitamJestem zupełnym laikiem jeśli chodzi o jakiekolwiek prace budowlane. Jednak w czasach kryzysu chcę trochę ciąć koszty i samemu wykonać niektóre prace wykończeniowe. Postanowiłem zacząć od wylewki w przedpokoju. Bardzo proszę o pomoc jak się za to zabrać, czy skorzystać z gotowych wylewek samopoziomujących?Dodam, żena wylewce planujemy położenie wykładziny podłogowej. Powierzchnia pod wylewkę to około 11 metrów kw.Dziękuję za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 16.04.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Masz na myśli jastrych? Czy tylko nadlanie czegoś na istniejącą podłogę betonową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L_0LEK 16.04.2009 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Musze to położyć na goły beton. Nie znam proporcji do zrobienia wylewki, nie wiem czy kupić samopoziomującą. Będę wdzięczny za każdą pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 16.04.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Musze to położyć na goły beton. Nie znam proporcji do zrobienia wylewki, nie wiem czy kupić samopoziomującą. Będę wdzięczny za każdą pomoc Co rozumiesz poprzez goły beton? Jest to chudziak zrobiony na utwardzonym piachu czy jastrych, pod którym masz styro i rurki od wody, etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L_0LEK 16.04.2009 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 PIACH. Puszczone jest w niewielkim odcinku ogrzewanie CO i właśnie chodzi też o to by to wzmocnić. Rury od Co są już zalane tym betonem. Chcę poprostu położyć nową warstwę, podnieść trochę poziom i wszystko to ładnie wypoziomować. Podnieść tak z jakieś 2-3 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 16.04.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Już drugi post dzisiaj czytam od laika z którego za dużo nie wynika. Teraz ja to widzę tak:- masz w fundamencie piach- na nim nalane trochę betonu- na tym betonie i częściowo pod nim lecą sobie rurki- i teraz to chcesz zalać aby podnieść trochę "teren" Pytanie PO CO?Na to powinien przyjść styropian (lub ewentualnie wełna) i jastrych. No chyba że o czymś nie wiesz lub nie piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 16.04.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Chcę poprostu położyć nową warstwę, podnieść trochę poziom i wszystko to ładnie wypoziomować. Podnieść tak z jakieś 2-3 cmNie wnikając w szczegóły po co chcesz to zrobić musisz sprawdzić czy wylewki samopoziomujące można wylewać na taką grubość. Jeżeli tak - to lej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts