kania 16.04.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Są teraz takie maleńkie (ok. 1 cm) i gęsto rosną. Mają jednak już pierwszą parę liści. Zamierzam więc je przesadzic do doniczek ok. 15 cm średnicy. Nie wiem jak się za to zabrac Po ile sztuk wsadzac? Może wycinac z ziemi kwadraciki o boku 1 cm albo 2cm? A może większe? Chciałabym uzyskac kępki wypełniające całą doniczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 16.04.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Pikuje się bardzo męcząco Właśnie wczoraj miałam niewątpliwą przyjemnośc to robic. Pikowałam po 1 roślince na malutką doniczkę, a potem dopiero będę wsadzac do kompozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 16.04.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Owszem, upierdliwa robota. Ale nigdy nie pojedynczo!!!!!!!!!Kępki. w doniczce śr. 15 wsadziłbym ze trzy takowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kania 16.04.2009 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Ojaciekręce!!! Mirku, czy takie trzy pici-mici włoski na jedną doniczkę?! Czy trzy kępki w jednej doniczce? Ile roślinek w takiej kępce? Czy one łatwo się przyjmują czy padają? Jeżeli są żywotne, to przyjdzie mi rozdawac w tym roku lobelie komu popadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 17.04.2009 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Trzy kępki I to po ładne kilka roślinek...tak z cm kw. zielonego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 18.04.2009 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 kania - a kiedy planujesz posadzić je w ogródku? też mam tego trochę, ale nie wiem, czy będą jeszcze przymrozki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kania 18.04.2009 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Jeszcze nie są w ogródku. Jak były w skrzynkach, to "zdobiły" parapety w mieszkaniu a teraz po przepikowaniu do tysiąca i jeden doniczek, pojemników po śmietanie i jogurtach, poucinanych plastikowych butelek itp. straszą WSZĘDZIE ale pod dachem. Myślę, że do ogródka pójdą u mnie gdzieś tak w maju, po przymrozkach. Dziękuję Mirku za radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 19.04.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Moje już na działce, pikuje po kilkanaście w jednej kępce i rosną piękne zawsze i bujne. Oczywiście na działce pod fizeliną a dziś w nocy było -7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 19.04.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 u mnie też był dziś mróz w nocy wstrzymam się jeszcze z przenoszeniem tej roślinności do ogródka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts