amiazga 16.04.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Witam, Potrzebuję do domu parkiet dwuwarstwowy na pogłogówkę z drewna egzotycznego. Na razie wybór padł na ParatDos Iroko, ale tam jeszcze sobie myślę, czy nie ma czegoś jaśniejszego - widziałem wczoraj (niestety tylko na Internecie) czereśnię amerykańską i wydaje się jaśniejsza, a parametry twardości i stabilności z tego co widzę są podobne do iroko. Ktoś ma jakieś praktyczne doświadczenia w tym temacie? A może jest jeszcze jakieś inne stabilne (klasy iroko) i jasne drewno parkietowe? Może nawet niekoniecznie w wersji dwuwarstwowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzynap3 23.04.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Witaj, mnie polecono merbau, lub teak. Ale one sa dosc ciemne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.04.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 ... A może jest jeszcze jakieś inne stabilne (klasy iroko) i jasne drewno parkietowe? Może nawet niekoniecznie w wersji dwuwarstwowej... np. klon http://www.parkiet.net/images/klon/klon_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts