Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki klej do jasnego gresu polerowanego, szary czy biały?

Recommended Posts

Przymierzamy się do ułożenia gresu polerowanego i mamy dylemat. Będę go oczywiście impregnować, ale po ułożeniu i zastanawiam się czy klej powienien być biały czy może być szary. Jaki dawaliście u siebie? Czy jest ryzyko zabrudzenia gresu? :roll:
https://forum.murator.pl/topic/120888-jaki-klej-do-jasnego-gresu-polerowanego-szary-czy-bia%C5%82y/

Mi facet, który sprzedawał gres radził kupić biały ze względu na możłiwość przebarwień na ogrzewaniu podłogowym. Nie wiem czy to prawda (potwierdziło kilku sprzedawców, jednak kilku też wyśmiało...), ale nie ryzykowałam i kupiłam biały.
bzdury co ci sprzedawcy mówią,u mnie jest szary, ponoc bardziej elastyczny jak najbardziej polecany do podłogówki,mam położone 70m2 gresu na podłogówce i nic się nie dzieje już 2 sezon grzewczy.

jedynym wytłumaczeniem w tym przypadku dla białego kleju jest fanaberia wykonawcy i nadmiar gotówki u inwestora

biały stosuje się dla kamienia naturalnego ( marmur, granit etc)

Nasiąkliwość gresu jest znikoma, poniżej 0,5% czasem nawet poniżej 0,05%.

Jest go dość trudno "zaplamić" od góry, stąd pytanie w jaki sposób miałby się zabrudzić od dołu??? A co ma do tego ogrzewanie podłogowe? Czego ci sprzedawcy nie wymyślą...