Jola z Melisy 16.04.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Przymierzamy się do ułożenia gresu polerowanego i mamy dylemat. Będę go oczywiście impregnować, ale po ułożeniu i zastanawiam się czy klej powienien być biały czy może być szary. Jaki dawaliście u siebie? Czy jest ryzyko zabrudzenia gresu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 16.04.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 U mnie Jolu jest pod gresem szary,nie ma możliwości aby się gres pobrudził a jak gdzieś mi chlapnęli i nie zauważyłam to paznokciem zeskrobałam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaSławek 24.04.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Mi facet, który sprzedawał gres radził kupić biały ze względu na możłiwość przebarwień na ogrzewaniu podłogowym. Nie wiem czy to prawda (potwierdziło kilku sprzedawców, jednak kilku też wyśmiało...), ale nie ryzykowałam i kupiłam biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 24.04.2009 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 bzdury co ci sprzedawcy mówią,u mnie jest szary, ponoc bardziej elastyczny jak najbardziej polecany do podłogówki,mam położone 70m2 gresu na podłogówce i nic się nie dzieje już 2 sezon grzewczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 24.04.2009 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Kupiłam wreszcie szary, a i tak drogi jak diabli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 24.04.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 jedynym wytłumaczeniem w tym przypadku dla białego kleju jest fanaberia wykonawcy i nadmiar gotówki u inwestora biały stosuje się dla kamienia naturalnego ( marmur, granit etc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 25.04.2009 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Nasiąkliwość gresu jest znikoma, poniżej 0,5% czasem nawet poniżej 0,05%.Jest go dość trudno "zaplamić" od góry, stąd pytanie w jaki sposób miałby się zabrudzić od dołu??? A co ma do tego ogrzewanie podłogowe? Czego ci sprzedawcy nie wymyślą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts