Abigor 16.04.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Garaż w bryle budynku.Aktualnie chudziak (B15) na gruncie (piasek rodzimy, głębiej iły, bez obecności wody do mierzonych 5m) - jakieś +-5cm grubości.Do poziomu docelowego mam 25cm luzu.Pierwotnie planowałem 15cm styropianu + 10cm betonu/wylewki. Niestety (?) policzyłem ostatnio co to da w OZC.Dla powyższych warstw mam temp. w garażu +2,8st.C i całk. zapotrzebowanie 4331WNatomiast przy 25cm betonu otrzymuje +2,7st.C i 4332W. Czyli zupełnie bez sensu wyrzucać pieniądze na całkiem drogi styropian o odpowiedniej wytrzymałości na ściskanie. 25cm musi zostać, ponieważ już brama garażowa i schody są pod to zrobione. Teraz pytanie. Lać te 25 cm betonu?Może inny pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 16.04.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Może keramzyt wyjdzie taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts