Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tymka Dorki i Arka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 121
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...

Kurczę, dawno tu nie zaglądałam! Nie zazdroszczę Ci tych wszystkich ekip, których się pozbyłeś - albo sami uciekli... Podziwiam Cię też za determinację, bo mnie już dawno szlag by trafił.

Mam nadzieję, że teraz będzie już Wam lepiej szło z tymi ekipami i najtrudniejsze przejścia za Wami.

Powodzenia!

• 3 weeks później...
  • 1 month później...

Jarku!

masz dobry pomysł z tymi jętkami - tylko jak to zrobić!

dzięki za rady jakich mi udzieliłeś są bardzo cenne dla mnie, przede mną to wszystko co już za wami.

pozdrawiam i gratuluje postępów. trzymam kciuki za resztę.

Są dwa sposoby.

1) Rozsuwasz słupy, by płatwie i jętki znalazły się niżej. Żeby to zrobić musisz przeprojektować strop, by słupy nie opierały się na pustakach stropowych tylko na podciągach albo ścianach nośnych.

2) Jeśli słupy już stoją, to kupujesz dłuższe jętki i przybijasz je niżej.

Może to trochę skomplikowane, ale niedługo wkleję zdjęcia i będzie wszystko jasne :)

• 3 weeks później...

Witam serdecznie!

Z zapartym tchem śledzę Wasze postępy w budowie Tymka, ponieważ my również zdecydowaliśmy się na zakup tego projektu, co więcej, zamierzaliśmy podobnie go zaadaptować. Szczerze zazdrościmy Wam etapu, na którym jesteście, bo przed nami bardzo długa droga. Trzymamy kciuki i życzymy powodzenia!

Pozdrawiam,

Magda

Witam! Zaglądam tu nie pierwszy raz. Postanowiłam coś dodać od siebie. Wasz dom już stoi, a to co pozostało powolutku przybędzie. Tyle serca ile w to wlożyliście nie zastąpią zadne kwoty na koncie. Nie mam wątpliwości, że zobacze wasza przeprowadzkę tu w tym dzienniku. Pozdrawiam!!!

No, teraz domek już znacznie lepiej wygląda :D Nie poddawaj się i walcz dalej! Sam budujesz i wszystkiego pilnujesz, więc wiesz w czym będziesz mieszkać - a to najważniejsze.

Jak już będzie dach na miejscu - wszystko pójdzie znacznie łatwiej. A pieniądze - rzecz nabyta i nie wszystko trzeba od razu wykończyć :)