Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tymka Dorki i Arka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 121
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas problemy zawsze były z dostawcami. Chyba nigdy nic nie mieliśmy na umówiony termin bo zawsze COŚ musiało komuś wypaść albo ktoś zapomniał komuś przekazać itp. A w przypadku robienia samemu po godzinach pracy i w soboty - każde odwleczenie dostawy nawet o dzień skutkowało postojem w pracy nawet o tydzień. Zwłaszcza, że pogoda nas nie rozpieszczała w tym roku i większe etapy były w ulewę robione. Masakra.:bash:

Ale masz rację - mam świadomość, że każdy pustak jest położony ręką mojego męża, że każdą rzecz montowaliśmy sami z pomocą rodziny przy większych sprawach typu: strop, krokwie, dach.

Jadąc na działkę czujemy, że ten dom jest taki naprawdę nasz.:)

• 2 weeks później...
Jeśli chodzi o widoczki, to jest jedna z tych rzeczy, które mnie jeszcze trzymają przy tej budowie. A jeśli chodzi o robotników, to staram się na wszystko patrzeć z dystansem i nie wykonywać nerwowych ruchów. Robię wszystko, co w mojej mocy, żeby to się jakoś turlało do przodu, ale czasem trzeba po prostu zaczekać na lepsze dni i ... przemilczeć pewne sprawy :)

Chyba żartujesz!!!!!!!!!!!!!!!! Nawet armatę wytocz do tej walki - i walcz z takimi myślami!!!!!!!!!!!!!!!:offtopic:

Po takich przejściach jak były u Was to za żadne skarby już bym nie odstąpiła tego domu.

Toż w nim jest cała Wasza energia z ostatniego roku.

Wiem - można mieć dość, ale poczekajcie jeszcze z tą decyzją, a potem będziecie się cieszyć, że tego nie zrobiliście.

TO JEST WASZ DOM - i tego się trzymajmy.:yes:

Trzymam kciuki za trafne decyzje i ogrom sił i nerwów do przetrwania dalszych trudności.:)

Dziękuję za wsparcie :hug:

Z wszystkim masz rację, ale zima właśnie zatoczyła koło. Rok temu, dzień przed wejściem ekipy na naszą budowę zaczęła się straszna, ubiegłoroczna zima. Wczoraj, dzień przed wejściem znajomych dekarzy na dach, spadł u nas śnieg mimo, że nikt go nie zapowiadał. Ubiegłe zimy były bez śniegu i mrozu, a akurat gdy się zaczęliśmy budować zaczęły się zimy stulecia :)

Chyba za bardzo biorę to do siebie, bo każdy z nas przez to przechodzi. Tylko ta budowa zachowuje się jak żywy organizm i co chwila zrzuca nas z grzbietu na ziemię :confused:

trzeba się podnieść, otrzepać i znów huzia na Józia :)

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...

Witaj Arku!!!

piszę do Ciebie tutaj w komentarzach, bo nie mogę jakoś nic napisać na forum dla tymowiczów. chyba mnie administrator skreślił, bo za długo się nie odzywałam. w każdym razie chciałam zawiadomić, że zaczęliśmy dziś, na razie tylko humus ściągnięty, ale teraz to już chyba pójdzie...

dziękuję, że jesteście na forum i mogę poczytać o Waszych poczynaniach z budową, wiele to dla mnie znaczy i wiele mi daje, czuję się mądrzejsza waszą wiedzą:) spróbuję jeszcze wkleić zdjęcie, nie wiem czy się uda:) pozdrawiam

http://images45.fotosik.pl/712/8b7a916e61822bf5m.jpg

• 2 months później...

Witam,

podglądam dziennik regularnie i czekam na nowe wpisy.Godna podziwu zawziętość.

Życzę jeszcze więcej wytrwałości. Nam wszyscy powtarzali, że jak na początku są problemy, gdy budowę się zaczyna(nas dobijały papierzyska, a raczej urzędnicy o wąskich umysłach), to potem dobrze się w domku mieszka. I tego Wam życzę:)