arektoja 30.11.2011 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Każdego budującego to kiedyś czeka Tyle zmian w tak krótkim czasie, nogi nam się trochę uginają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 30.11.2011 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Gratulacje! Oby się dobrze Wam mieszkało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 30.11.2011 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Gratulacje! Oby się dobrze Wam mieszkało. Twój domek pięknie się prezentuje, taki równy i dopracowany. Widzę, że bardzo się staracie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 30.11.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Twój domek pięknie się prezentuje, taki równy i dopracowany. Widzę, że bardzo się staracie. Ha, ha - dzięki za miłe słowa Nie taki równy, może tylko na zdjęciach tak widać. Nie jest wszystko idealnie, ale może ja jestem detalistą... Szkoda, że tak daleko od siebie mieszkamy, gdyby było bliżej to chętnie bym od Ciebie na żywo zapożyczył wiele pomysłów i rozwiązań. Ale i tak sporo się wzorowałem na Twojej budowie Cieszę się, że Wam się udało, bo mieliście sporo problemów... Waszą budowę śledzę prawie od początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 01.12.2011 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Ha, ha - dzięki za miłe słowa Nie taki równy, może tylko na zdjęciach tak widać. Nie jest wszystko idealnie, ale może ja jestem detalistą... Nie bądź taki skromny, na prawdę miło popatrzeć na zwieńczenie poszczególnych etapów. U nas też by to trochę inaczej wyglądało, gdybym mógł poświęcić budowie więcej czasu. Ale i tak nie jest źle, z najważniejszych etapów jestem zadowolony i wszystkie dziury w ścianach udało się pozatykać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 01.12.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Super!Dużo pracy przed Wami, ale spokojnie dacie radę. Po takich przygodach z ekipami taka przeprowadzka, to dla Was Pikuś...Pan Pikuś. Jak wisienka na torcie. GRATULUJĘ. Mam nadzieję, że dziennik nadal będzie uzupełniany? Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 01.12.2011 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Dziękuję Powinno się udać. Zmobilizuję rodzinę i przyjaciół w ostatnich dniach przed przeprowadzką i damy radę! A za dziennik dopiero się zabiorę. Muszę podsumować wydatki na budowę i sam chętnie zobaczę ile nas do tej pory wszystko kosztowało. Poza tym w wirze pracy nie mam czasu się podzielić różnymi ciekawostkami wynikającymi np. z montażu drzwi prysznicowych, schodów, czy drzwi w pokojach. Wygląda na to, że na wymiary standardowe nie ma co liczyć i całą budowę plus wykończenia warto zaplanować w najmniejszych szczegółach wcześniej,*żeby uniknąć niespodzianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 23.12.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Wesołych Świąt Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 30.12.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Gratulujemy przeprowadzki!!! Życzymy na nadchodzący nowy rok dużo odpoczynku i nowych sił na nowe wyzwania.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 20.01.2012 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Gratulacje osiągnięcia celu.Mam pytanie, gdzie zamawialiście kuchnie, w prywatnej pracowni czy też jest to jakaś większa firma sieciowa. Np IKEA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 20.01.2012 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Kuchnię wymyśliła moja żona, a całą pracę z zamówieniem płyt, montażem i regulacją zrobił nasz przyjaciel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasmo 12.03.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Arek, dom cudny Jak się mieszka? Czy wprowadziłbyś teraz jakieś zmiany? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 16.03.2012 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 (edytowane) Dziękuję Przede wszystkim ufałbym przede wszystkim własnemu nosowi, a dodatkowo radom fachowców. W salonie chciałem poprowadzić i ukryć dodatkowe rurki do grzejników (to jest dobry pomysł) i za radą hydraulików zrezygnowałem z tego. Salon jest lekko niedogrzany, ale wstawimy piękną kozę i w super mrozy będzie super ciepło Na pewno dzisiaj staranniej wybrałbym drzwi zewnętrzne - zrobiłem to za szybko i mam z nimi mały problem. Jeśli chodzi o układ pomieszczeń, ściany działowe i funkcjonalność domu, to Tymek pod tym względem jest wspaniały, nic bym nie zmienił. Przemyślałbym też bardziej umieszczenie gniazdek. Przed umeblowaniem trudno wszystko zaplanować. Dopiero później okazuje się, że gniazdka mogłyby być o kilkanaście centymetrów w lewo, lub prawo. Fajnym pomysłem są też automatyczne włączniki światła na ganku i na zewnątrz: zapalają się zawsze, gdy jesteś w pobliżu. Edytowane 3 Kwietnia 2012 przez arektoja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasmo 23.03.2012 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Adas 02.04.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Arku,jak to się mówi czapki z głów dla Ciebie i Rodziny. Gratuluję wytrwałości w dążeniu do celu i pogody ducha. Twój dziennik to skarbnica wiedzy. Podziękowania również za wpisy na forum, za to że zawsze chętnie udzielasz rad i informacji. Życzę wspaniałych chwil w Waszym pięknym Tymku i mam nadzieję, że widok roześmianych dzieci bawiących się w Waszym ogródku wynagrodzi wszystkie trudne chwile, o których jak najszybciej zapomnij!Pozdrawiam, Ola:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 03.04.2012 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Arku, jak to się mówi czapki z głów dla Ciebie i Rodziny. Gratuluję wytrwałości w dążeniu do celu i pogody ducha. Twój dziennik to skarbnica wiedzy. Podziękowania również za wpisy na forum, za to że zawsze chętnie udzielasz rad i informacji. Życzę wspaniałych chwil w Waszym pięknym Tymku i mam nadzieję, że widok roześmianych dzieci bawiących się w Waszym ogródku wynagrodzi wszystkie trudne chwile, o których jak najszybciej zapomnij! Pozdrawiam, Ola:) Dziękuję!!! Pięknie napisane! Gdyby nie ten dziennik mnóstwo przygód umknęłoby z pamięci. A tak wszyscy mamy dużo radości: my, bo mamy już to za sobą, Wy, bo inni mają jeszcze gorzej Samo życie. A ile wrażeń, nowych doświadczeń, poznania siebie w ekstremalnych sytuacjach. Nie zamieniłbym tego doświadczenia na miesiąc urlopu na Kubie! No może na pół roku w Chile, ale też bym się zastanowił, czy warto Z dziećmi masz rację, ich radość to wielka nagroda za to szaleństwo zwane budową. Też się trzymajcie mocno Waszych planów i bądźcie blisko siebie w czasie budowy, która na pewno przetestuje Wasz związek. My też mieliśmy kilka kryzysów z groźbą separacji włącznie, ale miłość górą!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 25.06.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Jak cudnie,jak klimatycznie,aż się nie chce z dziennika wychodzić Salon...wszystko. Co to za narożnik w salonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 25.06.2012 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Jeśli chodzi o narożnik : firma, od której kupiliśmy to KLUSEX z Poznania, a narożnik SATO, model 591 układ 2,5 AL-E1ABR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olaibartek 12.08.2012 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Witam i gratuluję dotarcia do mety czyli momentu zamieszkania. Fajnie Wam to wszystko wyszło..... a może pamiętasz jaka ilość styropianu jest potrzebna do ocieplenia ścian zewnętrznych? Pozdrawiam i zazdroszczę,że już mieszkacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 13.08.2012 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Każdy projekt jest indywidualny i może się dosyć znacznie różnić w takich szczegółach. Proponuję obejść dom z miarką i określić powierzchnię. U mnie powierzchnia ścian do ocieplenia to ok. 200 m2 x 0.2 m (grubość styropianu)=40m3 Ale postaram się sprawdzić te dane jeszcze w swoim tajnym notesiku Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts