Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Regipsy z castoramy????

Recommended Posts

Witam,

Mam naprawdę dużo do kupienia GK. Najtańsze regipsy wychodzą u mnie w castoramie. Warto brać?, bo różnych się człek już opini o jakościach castoramowskich nasłuchał itp. I czy warto również tam pozostały osprzęt(stelaże,profile,etc) dokupić do tego-jak to się kształtuje cenowo i jak to jest u WAS ? ? ? :)

Ja bralem w Leroyu,maja program Dom,z ta karta dostajesz znizke w 10 procent,alie znow profile i Esy juz byli taniej gdzies indziej.Na temat allegro i plyt,jesc tak,jak mam popekane, lub porysowany plyty ze sklepu,to odsylam to odrazu tym samym transportem z powrotem.W przypadku allegro ,mysle ze wiecej bedzie zamieszanija,przy minimum korzysci.

Ja bralem w Leroyu,maja program Dom,z ta karta dostajesz znizke w 10 procent,alie znow profile i Esy juz byli taniej gdzies indziej.Na temat allegro i plyt,jesc tak,jak mam popekane, lub porysowany plyty ze sklepu,to odsylam to odrazu tym samym transportem z powrotem.W przypadku allegro ,mysle ze wiecej bedzie zamieszanija,przy minimum korzysci.

program w LM działa tak ze na wstęp dostajesz 5% na jednorazowe zakupy, a na 10 % to trzeba sobie nadziobać 1000pkt czyli równowartość w markecie wydanych 3000zł, mimo to czasem w porównaniu ze zwykłymi hurtowniami ten sam towar całkiem ładnie cenowo wychodzi

a co do płyt: producentów u nas jest zaledwie kilku i ponoć wszyscy niekiepscy, więc jeśli są to płyty jednego z nich (a na pewno są) to tylko kryterium ceny...

Aż mi sie ciarki na placach pojawiły... cos jest tansze w Casto???

Ostatnio bylem w Casto na Targówku w Warszawie po ziemie do kwiatkow i sprawdzilem jak to wyglada :p

ZALOZENIE: chce kupic 50szt G-K zwyklej 2.60x1.20

1. Catorama: 13,73 netto/sztuka x 50 = 686,50netto towar super - tanio... ale na Głebockiej mam ta palete, wiec musze wziac transport, okolo 20km: plus 55,73 netto, czyli razem 742,23 netto, dziele na ilosc sztuk: 14,84 netto/sztuke.

Zamowienie: Szukam doradcy z dzialu, Stoje w kolejkach, place przy kasie, stoje w kolejce do Info po fakture i transport

2. Hurtownia - 14,60 netto/sztuka x 50: 730 netto, transport w cenie na taka odleglosc.

zamowienie: biore telefon, dzwonie: "Bartek podrzuc mi paletke plyty GK na budowe, podaje adres, dane do faktury. Place przy odbiorze, lub jezeli podpisalem oswiadczenie jako osoba prywatna - dostaje na wztke, fakturowanie na koniec tygodnia, i odroczony termin platnosci.

Reasumujac - gdzie jest taniej???

czasem tak jest,że w jakieś małej hurtowni może i można wydać parę złotych więcej ale często można zaoszczędzić czas...który jest bezcenny;)

...co do Casto to mam mieszane uczucia po zakupie parapetów...ignorancja, bezczel i zniechęcenie ... ale może to wpływ słonecznej soboty :wink:

• 1 year później...
Płyty i akcesoria do nich kupowaliśmy w hurtowni,w której płyty przechowywane były w odpowiednich dla nich warunkach.Wszystko załatwiane na tel.szybko i sprawnie.Sąsiad kupil w znanym markecie bo niby duzo taniej.Po doliczeniu transportu cena nie była już tak atrakcyjna a same płyty magazynowane pod zadaszoną wiatą dotarły tak zawilgocone,że przy ich wnoszeniu mozna było prawie wykręcać nimi na klatce schodowej pod kątem 90 stopni.