JoShi 17.04.2009 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Czy po położeniu płyt K-G na skosach trzeba je jeszcze szpachlować gipsem (mam na myśli całą powierzchnię a nie połączenia, bo to jest oczywiste), czy też można od razy gruntować i malować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 17.04.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 na forum są 2 szkoły wykańczania jedni twierdzą że nie trzeba szpachlować całości, bo po co prostować proste inni twierdzą że koniecznie, bo dopiero wtedy będzie idealnie jeśli nie ma się wprawy w gipsowaniu to polecam pierwszą opcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 17.04.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 to zalezy co kto chce osiagnac... kiedys tez myslalem ze musi byc idelalnie, wiec gipsowalem wszystko... teraz mi to juz obojetne.. sciana to sciana, ma wygladac jak sciana.. a nie jak plastik.. co z tego ze zrobisz idealnie jak potem walniesz czyms i juz nie bedzie idealnie, to powoduje tylko stresy w rodzinie... pomysl co zrobisz dziecku jak uszkodzi twoja idelna sciane.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 17.04.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Malowałem ściany wałkiem i nie widzę zagipsowanych połączeń (przynajmniej tam, gzie są zrobione prawidłowo). Co miałoby być lepiej po zagipsowaniu całej płyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 17.04.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 gipsowanie po całości to nie mój wymysł - przewinął się kiedyś w kilku z wątków o płytach gk. Moim zdaniem taka idealna idealność graniczy o fetyszyzm równości i wiadomo - $$ dla wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 17.04.2009 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Malowałem ściany wałkiem i nie widzę zagipsowanych połączeń (przynajmniej tam, gzie są zrobione prawidłowo). Co miałoby być lepiej po zagipsowaniu całej płyty? Nie mam pojęcia co miałoby być lepiej, dlatego pytam Może bardziej równo (choć to nie jest mój priorytet) a może bez szpachlowania farba źle kryje... Różne wątpliwości mi się nasuwały, więc postanowiłam zapytać. Jeszcze się nad tapetą z włókna szklanego zastanawiam (boję się pęknięć), ale wtedy to faktycznie gładź jest bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 17.04.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 chodzi o to zeby powierzchnia wszedzie miala taka sama fakture... gips jest na gladko, a plyta jest celulozowa. jak przylozysz halogen pod katem to zobaczysz... ale jak mowie... to trzeba juz miec fiola.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 17.04.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 ja szpachlowałem tylko łączenia z kryciem nie ma problemu u nie wyszły 3 warstwy - unigrunt atlasa + biała akrylowa najtańsza Malarz się zwała + trochę wody - kolejna warstwa Malarz - Śnieżka wszystko białe i równe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 17.04.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 chodzi o to zeby powierzchnia wszedzie miala taka sama fakture... gips jest na gladko, a plyta jest celulozowa. jak przylozysz halogen pod katem to zobaczysz... ale jak mowie... to trzeba juz miec fiola.... po wałku faktura się wyrówna - śladu nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 17.04.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 jak ktos ma fiola to mu sie nie wyrowna, uwierz mi sa tacy klienci.... zreszta sam taki bylem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 17.04.2009 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 W takim razie nie będę przykładać halogenów do ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 17.04.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 i to jest najlepsze rozwiązanie zgasić światło, powiesić obrazek itp.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 17.04.2009 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 i to jest najlepsze rozwiązanie zgasić światło, powiesić obrazek itp.. zgadza się. Sam robię całą suchą zabudowę u siebie. A że się do końca nie znam to po pomalowaniu na biało na suficie widać trochę górek i dołków na łączeniach. Więc już zapadło, że światła będą kierunkowe ku dołowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 17.04.2009 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 i to jest najlepsze rozwiązanie zgasić światło, powiesić obrazek itp.. Eee tam zaraz zgasić światło. Po prostu nie przewiduję w tych pomieszczeniach żadnych halogenków a już na pewno nie na skosach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 17.04.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Od wielu lat robie jedna techniką i nie wyobrażam sobie zaciagania samych łączyn i to nie z powodu zarobku na szpachlowaniu całości ale wyglądzie.U mnie jest to wymuszone bo maluje natryskowo a po natrysku wszystko widać.Zależy jeszcze czy dana powierzchnia jest pod katem padania światła dziennego lub też sztucznego.Ale jak wiadomo o gustach sie nie dyskutuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 17.04.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Powiadasz że malujesz natryskowo. Z czystej ciekawości zapytam jakiego pistoletu używasz. W domu mam zwykły pistolet lakierniczy z pojemnikiem na farbę u góry i jakoś nie wyobrażam sobie malowania nim sufitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 18.04.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 No bo ścian nie maluje się lakierami tylko emulsjami różnego typu i do tego na rynku istnieje specjalny sprzęt, można nim także nakładać tapety natryskowe.Ja maluje tym pistoletem już kilka ładnych lat a marze o lepszy sprzęcie ale jest dosyć drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.04.2009 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Ja maluje tym pistoletem już kilka ładnych lat... No ale właśnie jakim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 18.04.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 W takim razie nie będę przykładać halogenów do ścian ja zrobię podobnie i mam nadzieje, że moja żona nie wpadnie na taki pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 19.04.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Ja maluje tym pistoletem już kilka ładnych lat... No ale właśnie jakim? Taki typ. http://tetrastudio.pl/spinex/szablony/szablon3/img/agregat_malarski_Taiver_HTP21000_260.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts