Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wykończenie płyk K-G

JoShi

Recommended Posts

to zalezy co kto chce osiagnac...

kiedys tez myslalem ze musi byc idelalnie, wiec gipsowalem wszystko... teraz mi to juz obojetne.. sciana to sciana, ma wygladac jak sciana.. a nie jak plastik.. :) co z tego ze zrobisz idealnie jak potem walniesz czyms i juz nie bedzie idealnie, to powoduje tylko stresy w rodzinie... pomysl co zrobisz dziecku jak uszkodzi twoja idelna sciane.. ;)

Malowałem ściany wałkiem i nie widzę zagipsowanych połączeń (przynajmniej tam, gzie są zrobione prawidłowo). Co miałoby być lepiej po zagipsowaniu całej płyty?

Nie mam pojęcia co miałoby być lepiej, dlatego pytam :) Może bardziej równo (choć to nie jest mój priorytet) a może bez szpachlowania farba źle kryje... Różne wątpliwości mi się nasuwały, więc postanowiłam zapytać. :)

Jeszcze się nad tapetą z włókna szklanego zastanawiam (boję się pęknięć), ale wtedy to faktycznie gładź jest bez sensu.

i to jest najlepsze rozwiązanie :) zgasić światło, powiesić obrazek itp.. :)
zgadza się. Sam robię całą suchą zabudowę u siebie. A że się do końca nie znam to po pomalowaniu na biało na suficie widać trochę górek i dołków na łączeniach. Więc już zapadło, że światła będą kierunkowe ku dołowi ;)

Od wielu lat robie jedna techniką i nie wyobrażam sobie zaciagania samych łączyn i to nie z powodu zarobku na szpachlowaniu całości ale wyglądzie.U mnie jest to wymuszone bo maluje natryskowo a po natrysku wszystko widać.Zależy jeszcze czy dana powierzchnia jest pod katem padania światła dziennego lub też sztucznego.Ale jak wiadomo o gustach sie nie dyskutuje.