Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SPOTKANIE FORUMOWICZÓW 2009 - organizujemy sami

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zuzanka czytała, z zuzanką rozmawiałam przed chwilą , zuzanka to bardzo odpowiednia osoba do załatwiania naszych spraw .... ale czuję jakiś wewnętrzny niepokój .... kurcze... bo w końcu nie jest to spotkanie naszej klasy na 30 osób tylko spęd 200 ludzi ....są kwestie różne:

kto bedzie w razie czego zbierał kase na konto, kto bedzie się zajmował znalezieniem firmy cateringowej , co zrobić z ewentualną pozostałą kasą ... masakra ...koszmary mam przez to wszystko ...dzis spałam 4 godziny cjhoć to przeciez zuzanka idzie na rozmowe z Pania Prezes wioski w Urzucie :oops: :roll:

kto bedzie w razie czego zbierał kase na konto, kto bedzie się zajmował znalezieniem firmy cateringowej , co zrobić z ewentualną pozostałą kasą ... masakra ...koszmary mam przez to wszystko ...dzis spałam 4 godziny cjhoć to przeciez zuzanka idzie na rozmowe z Pania Prezes wioski w Urzucie :oops: :roll:

daggulka,

właśnie dlatego wygodniej byłoby zrobić proste spotkanie przy ognisku z prowiantem własnym w miejscu, które proponowała Nefer lub na Zimnych Dołach. I nie denerwuj sie tak - to ma być przyjemność! :)

zuzanka...Ty chyba chcesz kobieto cobym na zawał zeszła :wink: ...wiadomo już coś? :D

a w ogóle to sobie wytłumaczyłam, że spotkanie i tak będzie ... jeśli sie nie uda w Urzucie to bedzie w parku młocińskim jak zaproponowała neferka na początku (tylko coby pogoda sie udała :wink: ) albo gdziekolwiek indziej , ale bedzie choćby po trupach ... więc już się tak nie stresuję :D

Kurcze, MonikaC- niewesoło ... ale nie martw sie ... często jest tak, że dzieciaczki pochodza kilka dni a potem litościwe mamusie zabierają malucha z przedszkola, bo: płacze, nie je , choruje .... jest szansa że po prostu zwolnią sie miejsca na wstępie po kilku dniach :roll:

Przepraszam że dopiero teraz piszę ale dawałam zanć wczesniej że do 16 jestem uwięziona w samochodzie :roll: :roll: :roll:

O godz 11 odbyłam rozmowę - bardzo obiecującą z przesympatyczną panią Małgorzątą Dudkiewicz - za którą na łamach Forum pragnę serdecznie Podziękować.

Podczas rozmowy usaliłyśmy termin zlotu na 27 czerwca, godz od 12-18,

godziny takie ponieważ od godz 10 do 16 jest otwarta Wioska - żeby nie podwyższać kosztów wynajamu terenu ( i tak mamy 2 godz dłużej).

Pani Dudkiewicz zaproponowała Nam firmę cateringową z której niejednokrotnie korzystała podczas organizacji impreaz i są sprawdzeni i godni polecenia.

Forma cateringu ma wyglądać w ten sposób że będzie bezpośrednia sprzedaż kiełbasy, karkówki, kaszanki, kurczaka z grilla oraz Piwo.

Ja z własnej strony chcę zorganizować przedstawiciela np. Coca-Coli który zapewniłby stoisko z napojami (odpłatnie ) ale z róznymi gadżetami reklamowymi dla dzieci np. balony, daszki itp.

Wszystko do ustalenia.

Problem na chwilę obecną to miejsca siedzące typu ławy, krzesła, parasole - ale myslę że ten problem pomoże rozwiązać np Coca-Cola bądź firma Cateringowa lub być może jeszcze inny sponsor.

Przy brzydkiej pogodzie mamy zapewnioną halę.

Będę starała się załatwić Animatora dla dzieci - nie obiecuję ale może sie uda, więc narazie proszę nie informować swoich pociech :wink:

Jest problem z załatwieniem sprzetu nagłaśniającego, ale myslę że jeśli poproszę jedną firmę ( w ramach reklamy ) to udostępnią nam sprzęt - oby :roll: - ale jesli ktoś może pomóc bardzo chętnie skorzystamy.

W przyszłym tygodniu jadę na rozmowy z 4-ma przedstwicielami firm chcąc ich przekonać do zasponsorowania wynajęcia dla nas terenu, w zamian za możliwość swojej promocji na zlocie.

I tym samym przeszłam do meritum sprawy czyli finansów...........

Wisoka Budowlana udostępni nam swój teren z wielką przyjemnościa - są zadowoleni że chcemy podtrzymać tradycję i lokalizację, lecz wiąże się to z kosztem - no właśnie - ostatecznej kwoty nie zanm - negocjuję - ale do tej pory był to wydatek rzędu ok 6000 tyś zł, ale wiem że będzie mniej :D :D :D o ile na dzień dzisiejszy nie potrafie odpowiedzieć, ponieważ rozmowy z panią Dudkiewicz potrwają jeszcze około tygodnia zanim zbierzymy wszystkie informacje potrzebne do ustaleń końcowych ( catering, sponsorzy, zaplecze techniczne itp)

Mam nadzieję że udało mi się przekazać kwintesencję odbytej rozmowy i że wszystko jest zrozumiałe - jeśli nie - przepraszam - służe odpowiedzia na każde pytanie :D :D :D

Dzielna Zuzanka :):)

Obecnie mamy 66 chętnych - oznacza to 90 pln za niewiele w zamian... sorry , ze to piszę ale taka pierwsza myśl mnie napadła ...

W końcu myslę, że da się coś znegocjować - jakby nie było to reklama dla Wioski...

Wiadomości są bardzo wyczerpujące :D .

Super by było jeśli sponsorzy sfinansowali nam wynajem terenu, ale nawet jeśli nie byłaby to pełna kwota - przecież zadeklarowaliśmy wszyscy, że możemy cośtam sfinansować :D . Martwi mnie trochę kwota wynajmu terenu ...6000zł to niemały koszt. Nawet jeśli bedzie mniej, powiedzmy ...5000 ...to i tak kwota jest niemała :roll: .

Pomysł z cateringiem odpłatnym jest super, tak jest najlepiej -każdy sobie zapłaci za to na co ma ochote i po kłopocie.

Jeśli chodzi o czas- do godziny 18 to troche krótko... trzaby kontynuację dla chętnych zrobić w jakimś lokaliku :wink: :lol: .

Zuzanko ...o wszystkim pomyślałaś: i o dzieciaczkach , i o sponsorach ... nie bedzie to dla Ciebie za duże obciążenie żeby tym wszystkim sie zająć? :roll:

Obecnie mamy 66 chętnych - oznacza to 90 pln za niewiele w zamian... sorry , ze to piszę ale taka pierwsza myśl mnie napadła ...

W końcu myslę, że da się coś znegocjować - jakby nie było to reklama dla Wioski...

chcę żeby te firmy z którymi mam rozmawiać "zapłaciły za nas" tzn oplaciły w jakimś procencie wynajem Wioski :roll: :roll: :roll:

Zuanko, jesteś wspaniała. :D

Jeśli chodzi o koszty to przy 200 osobach wychodzi 30 zł na dorosłą osobę. Raczej do przełknięcia dla każdego.

Gdyby było mało to może w trakcie zrobimy jakąś licytację fantów?

chcę żeby te firmy z którymi mam rozmawiać "zapłaciły za nas" tzn oplaciły w jakimś procencie wynajem Wioski :roll: :roll: :roll:

Wiem, wiem ... może sie uda ...

Zuanko, jesteś wspaniała. :D

Jeśli chodzi o koszty to przy 200 osobach wychodzi 30 zł na dorosłą osobę. Raczej do przełknięcia dla każdego.

Gdyby było mało to może w trakcie zrobimy jakąś licytację fantów?

Dla mnie to i wersja powyżej jest do przełknięcia - nie to miałam na myśli...

Licytacja fantów - fajna rzecz, ale myślę, że znajdziemy inną - bardziej potrzebną pomoc dla licytacji...

NIe chcę być malkontentem, ale trochę mnie cena zaskoczyła..

Nefer, mały błąd. Sporo forumowiczów deklaruje przyjazd z dorosłą osobą towarzyszącą.