OK 23.04.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Tak jest, przynajmniej się urwę z tego biurska Dla dobra sprawy, oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 23.04.2009 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 dziewczyny - jesteście wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 23.04.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Zuz@nko, w czasie zjazdu, klęknę przed TOBĄ i wyznam Ci platoniczną miłość. JESTEŚ WSPANIAŁA, WIELKA I KOCHANA. Twój fan - tomek1950 zwany komturem mazurskim. Daggulko, w czasie zjazdu, klęknę przed Tobą i wyznam Ci platoniczną miłość. JESTEŚ WSPANIAŁA, WIELKA I KOCHANA Twój fan - tomek1950 zwany komturem mazurski, Uczynię to na oczach wszystkich będących na zlocie. chyba powinnam się zaczerwienić ale nieeeeeeeeee poprostu trzymam cię za słowo - i myslę że zaraz Lista chętnych zwrośnie po przeczytaniu twej deklaracji Znając Tomka, wiem że sporo złożył taką deklaracje, to tak też uczyni pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 23.04.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Duże arkusze, hhmm Może z jakiej drukarni/kopiarni na tej samej zasadzie? Podjadę, popytam, ale zaprzyjaźnione ludki już nie pracują Zobaczymy Wyciągniemy z drukarni trochę arkuszy A2, jeśli będzie potrzeba - tylko trzeba zapanować nad tymi wszystkimi dodatkowymi atrakcjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 23.04.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 WITAM SERDECZNIE PODZIWIAM ZAANGAŻOWANIE OSÓB CHCĄCYCH ZORGANIZOWAĆ ZLOT- TRZYMAM MOCNO KUCIUKI MOJE PYTANIA I PROZPOZYCJE TO ; 1-KIEDY KONKRETNIE BEDZIE ZLOT- DLA MNIE DATA JEST PODSTAWĄ A TEGO NIE MOGĘ SIĘ DOCZYTAĆ 2-JEŻELI PRZYJADĘ WOLAŁABYM WPŁACIĆ JUŻ W MAJU KWOTĘ NP; 50 ZŁ, TYTUŁEM GWARANCJI,KWOTA NIEWIELKA-ALE TO JUŻ COŚ . W ZESZŁYM ROKU WIELE OSOB SIE NIE STAWIŁO, POMIMO DEKLARACJI. DLATEGO TEŻ, JEZELI SIĘ ZAPISUJE TO BĘDĘ,A JAK NIE TO TRUDNO 50 PRZEPADŁO, ALE Z CZEGOS TE ZAKUPY, ZALICZKI TRZEBA WPAŁACIĆ . KOMIET ORGANIZACYJNY, NIE BĘDZIE WYKŁADAŁ WLASNEJ KASY !!! I TAK DUŻO ROBIĄ, POŚWIĘCAJĄC SWÓJ CZAS 3-USTALENIE KONKRETNEGO KOMIETU,DO OSOB Z TEJ LISTY BEDZIE ,MOZNA SIĘ KONKRETNIE ZWRACAĆ. 4-MOŻE KTOŚ , KTO MA GOSPODARSTWO AGROTURYSTYCZNE MÓGŁBY ZORGANIZOWAĆ ZLOT,PRZECIEŻ LEPIEJ ZAPŁACIĆ SWOJEMU NIŻ OBCEMU ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 23.04.2009 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 ila66 - odpowiedzi: 1.data bedzie ustalona równolegle z wybraniem oferty spośród proponowanych - bedzie ankieta zrobiona na początku maja i zdecydujemy większością gdzie i kiedy sie spotkamy 2. jesli trzeba będzie za przyjazd zapłacić (np. opcja Jeziera) to najprawdopodobniej wcześniej będzie podany numer konta do wpłat i będzie ustalona max. data do przelewów .... no i nie ukrywam, że wtedy bedzie jasne kto będzie docelowo na zlocie 3. kiedy już ustalimy termin i miejsce wtedy podzielimy konkretne zadania miedzy konkretne osoby które wyrażą chęć pomocy.... na razie można sie z pytaniami zwracać do mnie - udźwignę 4. pojęcia zielonego nie mam ... ale jeśli byłaby taka osoba - byłoby fajnie , aczkolwiek pytaliśmy w wątku czy są takie osoby i odzewu nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 23.04.2009 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Jezdem Daggulka, odpowiadam tutaj, bo do tego wątku to chyba mało kto zaglada Byłyśmy, zobaczyłyśmy, pożegnałyśmy się Korfowe raczej odpada - zbyt dużo problemów, zbyt drogo wychodzi. Samo wynajęcie terenu jest może tańsze niż w Urzucie, ale do tego wszystko trzeba doliczyć osobno, zwłaszcza dla tak dużej grupy Miejsce jest przygotowane od ręki na przyjęcie ok. 100 osób, przy większej ilości trzeba dodatkowo wynająć stoły, toi-toi'e, itd. plus inne tam duperele... A wiecie jak to jest - jak przy budowie - tu stówka, tam stówka i robi się kilka tysi więcej Byłby problem, bo rezerwacja tylko za zaliczką Nie jesteśmy osobą prawną, więc nie ma z kim podpisać umowy Itd., itp.... W Urzucie są bardziej elastyczni Kolejna rzecz to dojazd. Wprawdzie dojeżdża autobus, prawie... Potem (oficjalnie, bo nieoficjalnie raczej więcej) 1,5 km szutrową drogą - nie widzę tego dojścia, z dziećmi zwłaszcza O powrocie nie wspomnę Głównie z w/w powodów miejsce raczej odpada Zuzanka dorzuci na czym stanęło, bo mi akurat na koniec telefon zadzwonił Zuzanka jest NIESAMOWITA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 23.04.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 ila66 - odpowiedzi: 1.data bedzie ustalona równolegle z wybraniem oferty spośród proponowanych - bedzie ankieta zrobiona na początku maja i zdecydujemy większością gdzie i kiedy sie spotkamy 2. jesli trzeba będzie za przyjazd zapłacić (np. opcja Jeziera) to najprawdopodobniej wcześniej będzie podany numer konta do wpłat i będzie ustalona max. data do przelewów .... no i nie ukrywam, że wtedy bedzie jasne kto będzie docelowo na zlocie 3. kiedy już ustalimy termin i miejsce wtedy podzielimy konkretne zadania miedzy konkretne osoby które wyrażą chęć pomocy.... na razie można sie z pytaniami zwracać do mnie - udźwignę 4. pojęcia zielonego nie mam ... ale jeśli byłaby taka osoba - byłoby fajnie , aczkolwiek pytaliśmy w wątku czy są takie osoby i odzewu nie było DZIĘKI SERDECZNE ZA ODPOWIEDŹ MOŻE JEDNAK KTOŚ , KTO MA AGROTURYSTKĘ PRZEMYŚLI WSZYSTKO ZA I PRZECIW, PRZELICZY KOSZTY I DOJDZIE DO WNIOSKU,ZE TAKA IMPREZE ZORGANIZUJE NP NA POLANIE. CZEKAM NA USTALENIE TERMINU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 23.04.2009 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Byłam z OK na spotkaniu pod Warszawą w miejscu wskazanym przez OK http://www.korfowe.com na forum i po dłuższej rozmowie mamy obraz zorganizowania albo raczej brak zorganizowania tam Zlotu - wszystko opisze OK jak juz usiadzie do komputera. - widzę że juz post na górze Otrzymałam @ zwrotnego z Wioski i wiem że cena wynajmu dla nas ( zaznaczam że pod scecjalnymi względami ) to 3000 netto + 22% vat. Uważam że to bardzo dobra cena ( np w porównaniu z ofertą jaka dziś usłyszałam w Agrokulturze). Kwestia tylko na kogo ma byc wysawiona fakrura......= problem=pytanie może któryś z forumowiczów...... no wiecie...... Wioska nie chce pobierać opłat od wystawców przez nas zaproszonych, więc pieniądze uzyskane za udostępnienie miejsca są dla nas - co mam nadzieję pokryje koszty wynajmu. Ale martwi mnie problem faktury dla wystawców i ta kwestię muszę szczegółowo omówić z Wioską. Catering załatwiony. Coca-Cola też. I tym samym miejsca siedzące, parasole, stoły.... Ja też bardzo bym chciała znać ostateczne ustalenia miejsca i terminu Zlotu bo ciężko mi rozmawiać z ewentualnymi wystawcami nie operując takimi priorytetowymi danymi jak : data i miejsce ( zwłaszcza że jeśli chodzi o firmy z którymi rozmawiam to chyba w nawiązanie współpracy wchodzi tylko Urzut) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 23.04.2009 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Z rozmów różnych już między nami dwiema wynikł główny problem, jaki mamy. Dotyczy właśnie opcji wpłat Zuzanka robi co może, żeby impreza była całkiem za friko i, cholera, zdziwiłabym się, gdyby jej nie wyszło Ale.... należy brać pod uwagę, że jednak jakąś odpłatność trzeba będzie zrobić. I tu już nie jest problem wysokości, tylko właśnie problem konta. Jako osoba bez osobowości prawnej nie możemy sobie założyć konta w banku Bardzo proste i bardzo upierdliwe... Nie wyobrażam sobie, żeby ktokolwiek się podjął przyjmować wpłaty od ludzi na własne, osobiste konto Wątpię też, żeby, gdziekolwiek by to nie było, firma wynajmująca zgodziła się na układ, że np. parę tysięcy kosztów otrzymuje od chętnych w postaci kilkudziesięciozłotowych wpłat Zawiązywanie i rejestracja jakiegokolwiek ustrojstwa, tylko po to, żeby założyć w banku konto na miesiąc i potem bawić się przez kilka godzin, mija się z celem Z drugiej strony raczej odpada też zbieranie kasy "na wejściu"... Jeśli ktokolwiek ma jakiś pomysł - może jakiś prawnik/bankowiec - na rozwiązanie powyższego problemu, to baaardzo nam się przyda taka informacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 23.04.2009 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 mam firmę, myślę, że mogę to wziąć na siebie - ale porozmawiam jeszcze dziś z księgową z czym to sie je i dam znać jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 23.04.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Byłam z OK na spotkaniu pod Warszawą w miejscu wskazanym przez OK http://www.korfowe.com na forum i po dłuższej rozmowie mamy obraz zorganizowania albo raczej brak zorganizowania tam Zlotu - wszystko opisze OK jak juz usiadzie do komputera. - widzę że juz post na górze Otrzymałam @ zwrotnego z Wioski i wiem że cena wynajmu dla nas ( zaznaczam że pod scecjalnymi względami ) to 3000 netto + 22% vat. Uważam że to bardzo dobra cena ( np w porównaniu z ofertą jaka dziś usłyszałam w Agrokulturze). Kwestia tylko na kogo ma byc wysawiona fakrura......= problem=pytanie może któryś z forumowiczów...... no wiecie...... Wioska nie chce pobierać opłat od wystawców przez nas zaproszonych, więc pieniądze uzyskane za udostępnienie miejsca są dla nas - co mam nadzieję pokryje koszty wynajmu. Ale martwi mnie problem faktury dla wystawców i ta kwestię muszę szczegółowo omówić z Wioską. Catering załatwiony. Coca-Cola też. I tym samym miejsca siedzące, parasole, stoły.... Ja też bardzo bym chciała znać ostateczne ustalenia miejsca i terminu Zlotu bo ciężko mi rozmawiać z ewentualnymi wystawcami nie operując takimi priorytetowymi danymi jak : data i miejsce ( zwłaszcza że jeśli chodzi o firmy z którymi rozmawiam to chyba w nawiązanie współpracy wchodzi tylko Urzut) A czy Wioska nie może fakturować właśnie wystawców? Podzielić kwotę za najem na sponsorów po prostu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 23.04.2009 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 mam firmę, myślę, że mogę to wziąć na siebie - ale porozmawiam jeszcze dziś z księgową z czym to sie je i dam znać jutro Daggulka, byłoby super, pytanie, czy weźmiesz na siebie taką odpowiedzialność i jak to potem rozliczysz w firmie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 23.04.2009 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 ok - to też nie jest głupi pomysł ... wtedy by było, że to sponsorzy wynajmują do swoich celów, płaca i po zawodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 23.04.2009 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 ok - to też nie jest głupi pomysł ... wtedy by było, że to sponsorzy wynajmują do swoich celów, płaca i po zawodach Tak właśnie mi się wydaje, wpuszczają w marketing i reklamę, czy w co tam im pasuje Ale tu już musi Zuzanka się wypowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 23.04.2009 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 mam firmę, myślę, że mogę to wziąć na siebie - ale porozmawiam jeszcze dziś z księgową z czym to sie je i dam znać jutro Daggulka, byłoby super, pytanie, czy weźmiesz na siebie taką odpowiedzialność i jak to potem rozliczysz w firmie? no właśnie o tym chcę pogadac z księgową mój brat ma firmę która zatrudnia kilkadzisiąt osób ...tutaj byłoby łatwiej bo może zawsze powiedzieć, że organizował szkolenie co do wpłat na konto - nawet jesli zrobilibysmy to na firme mojego brata to ja moge podjąć sie przyjmowania wpłat na konto - zawsze można powiedzieć, że ludzi mi długi na konto oddawali a tak serio - wszystko jest do zorganizowania , ja się kasy i odpowiedzialności nie boje z racji 10 lat pracy w banku a teraz swojej firmy - zresztą jak juz to ktos ujął - jestem głównym prowodyrem , więc jesli ludzie mi zaufaja to nie widze problemu ...w końcu ktoś musi wziąć to na siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 23.04.2009 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 mam jeszcze jedna propozycje od forumowicza (starego nickiem ) który wczesniej zaproponował pomoc a chciał byc anonimowy - tez ma firme i służy pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 23.04.2009 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Ja ze swojej strony, podjadę jeszcze popatrzeć i pogadać do Gościńca Wiecha, choć przyznam, że po rozmowie z Zuzanką i po tym, co już załatwiła w Urzucie - raczej bez przekonania Ale mam tam blisko z roboty, więc... Aha, a propos Agrokultury Korfowe. Jakby ktoś szukał w okolicy Warszawy miejsca na weekendowe spotkanie rodzinne, względnie firmowe, czy inne w mniejszym gronie, w sielsko-wiejskim klimacie - to miejsce zupełnie przyjemne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 23.04.2009 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 mam firmę, myślę, że mogę to wziąć na siebie - ale porozmawiam jeszcze dziś z księgową z czym to sie je i dam znać jutro porozmawiaj proszę, bo stanę na rzęsach żeby załatwić sponsorów - wystawców ale oni muszą otrzymać fakturę, przecież muszą to wrzucić w koszty. Wioska nie chce rozliczac się indywidualnie z każdym reklamującym się tylko wystawi nam fakturę za wynajem terenu - na kogo ??? a my musimy dać faktury wystawcą - ale kto je wystawi Dołoże wszelkich starań żeby koszt Zlotu pokryły firmy zaproszone przez nas/mnie do współpracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 23.04.2009 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Daggulka, rewelacja Ale pod warunkiem, że najpierw skonsultujesz z księgową I raczej to nie będzie szkolenie, tylko akcja promocyjna lub coś w ten deseń mam jeszcze jedna propozycje od forumowicza (starego nickiem ) który wczesniej zaproponował pomoc a chciał byc anonimowy - tez ma firme i służy pomocą Anonimowego forumowicza proszę przekierować do Zuzanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts