Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SPOTKANIE FORUMOWICZÓW 2009 - organizujemy sami

Recommended Posts

Tomaszu - licze na dodatkowe wyjaśnenia, te mnie nie przekonały, zresztą chyba tak naprawdę na to nie liczyłeś :D

Co do jedzonka i picia to i tak musi zawiązać się komitet, który ustali szczegóły i nie potrzebny tu jest Muratorski wysoki poziom. Ważne, by było ciepłe jedzonko dla mięsożerców i „wegetarian”, piciu dla abstynentów i „smakoszy”.

A pomysł miejsca z wiatą - super!!

Miejsce też mi wychodzi Koło lub Konin. Łódź - byłem tam konferencji - ceny bliskie Warszawie, jeśli ktoś pyta o nocleg. Mijesce z noclegiem z wiatą - może być zarazerwowane na ślub rok wcześniej 8) i to bez względu na miejsce w kraju.[/i]

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W sprawie jedzenia to wystarczy dogadać sie z jakąś knajpą robiącą garmażerkę swoją i taką, któr amoże rozstawić np. swoje stanowisko z kiełbaską, szaszłykami, grochówką, hamburgerami, itp... jednym słowem kuchnia polowa, za odpłatnością w rozsądnych pieniażkach. Wówczas każdy sam decyduje co je, co lubi i za ile :wink: :lol: Uniknie się tez chyba niepotrzebnych zbiórek pieniedzy na ten cel.

Ile osób było na poprzednich spotkaniach? No i czy jeśli impreza będzie odpłatna to też zjawi się podobna ilość. Byłem na wszystkich spotkaniach będę i na tym. Najchętniej z dzieciakami. Ale jeśli ma to być impreza późno wieczorna pod gołym niebem gdzie trzeba będzie dojechać samochodem to raczej nie przyjadę.

W sprawie jedzenia to wystarczy dogadać sie z jakąś knajpą robiącą garmażerkę swoją i taką, któr amoże rozstawić np. swoje stanowisko z kiełbaską, szaszłykami, grochówką, hamburgerami, itp... jednym słowem kuchnia polowa, za odpłatnością w rozsądnych pieniażkach. Wówczas każdy sam decyduje co je, co lubi i za ile :wink: :lol: Uniknie się tez chyba niepotrzebnych zbiórek pieniedzy na ten cel.

Już wcześniej padł ten pomysł i myślę, ze to jest świetny pomysł pod warunkiem, że np. w miejscu które wybierzemy będzie to dozwolone , czyli żeby np. po godzinie nie przyszła straż miejska i nie poprosiła sprzedawców o zezwolenie :wink: .

Nefer- jak bedziesz cykać te świeże foty to może mogłabyś dowiedzieć się o szczegóły? :wink:

Ile osób było na poprzednich spotkaniach? No i czy jeśli impreza będzie odpłatna to też zjawi się podobna ilość. Byłem na wszystkich spotkaniach będę i na tym. Najchętniej z dzieciakami. Ale jeśli ma to być impreza późno wieczorna pod gołym niebem gdzie trzeba będzie dojechać samochodem to raczej nie przyjadę.

Myślę, że koncpecja sie rodzi i masz na nią wpływ. Koszty będą na 100%.

Więc może zrobimy falę lokalnych spotkań i podzielimy się frekwencją i zdjęciami na ogólnym forum. Wrocław spotyka się w różnych konfiguracjach od czasu do czasu, więc dla nas to nie nowina.

Wrocław - The Meeting Place :wink:

Fala, może przebiegać przez kraj w odstępach tygdoniowych, by uparci turyści odwiedzili kilka miejsc. :wink:

lokalne spotkania pewnie że są .... ludziska się ze soba spotykaja i to wiadomo wszem i wobec i jest to fajne i super i także bywałam na naszych rybnnickookręgowych spotkankach , na krakowskie także się wybierałam ale nie dotarłam ostatecznie :wink: :D

ale

musi być to jedno wieeeeeelkie tradycyjne doroczne spotkanie

i do tego tu zmierzamy :D

lokalne spotkania pewnie że są .... ludziska się ze soba spotykaja i to wiadomo wszem i wobec i jest to fajne i super i także bywałam na naszych rybnnickookręgowych spotkankach , na krakowskie także się wybierałam ale nie dotarłam ostatecznie :wink: :D

ale

musi być to jedno wieeeeeelkie tradycyjne doroczne spotkanie

i do tego tu zmierzamy :D

Zgadzam się z Tobą Daggulko. Musi być jedno wieeeeeeelkie , tradycyjne, doroczne spotkanie.

Z tym "wieeeelkie" to nie przesadzajmy. Były to raczej kameralne spotkania. Szczególnie to ostatnie było zorganizowane w bardzo wąskim gronie. :wink:

Jezier, a plenerowe spotkanie w Wiosce Modelowej? Było bardzo fajne i "ludne". :)

Te organizowane w zamkniętych pomieszczeniach musiały być ograniczone.

To prawda to spotkanie w wiosce budowlanej mogło zgromadzić ze 200 osób. Na wspólnym zdjęciu jest niecałe 150 osób. To pokazuje, że jeśli zależy nam na jak największej liczbie forumowiczów to dobrze byłoby zorganizować taki piknik rodzinny w środku dnia. Najlepiej gdyby dzieci miały atrakcje dla siebie.

chyba czas się dowiedzieć (już Tomkiem na priv o tym gadamy :wink: ) co potrzeba i ile środków żeby ponownie zrobić w wiosce budowlanej: tam zaplecze jest , kibelek jest, parking jest, możnaby jak Mayland pisze wynająć firmę z żarełkiem i napitkiem - każdy by se zamówił, zapłacił i po sprawie :D