daggulka 18.04.2009 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Dziewczyny: radźcie, negocjujcie, ustalajcie, proponujcie .... weźcie pod uwage sytuację że może padać deszcz akurat w ten jeden weekend czerwca - musi być jakieś schronienie od deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 18.04.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 To ja polecam to miejsce:http://www.firleje.com.pl/Co prawda to jeszcze dalej za Urzutem, bliżej Żabiej Woli.Ogromna przestrzeń, dobre zaplecze do biesiadowania na zewnątrz jak i wewnątrz.Męża firma organizowała tam piknik rodzinny. Jedzenie było bardzo dobre i dużo atrakcji dla dzieci i dorosłych.Poproszę męża aby spróbował się dowiedzieć jakie koszty ponieśli. Wrzucę tą propozycję do wątku "Propozycje miejsca spotkania". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 18.04.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Dziewczyny: radźcie, negocjujcie, ustalajcie, proponujcie .... weźcie pod uwage sytuację że może padać deszcz akurat w ten jeden weekend czerwca - musi być jakieś schronienie od deszczu. psikusy pogodowe napewno weźmiemy pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 18.04.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 słuchajcie ...a może by tak zrobić spotakanie 2 dniowe i spanie w namiotach ? taki piknik rodzinny to by dopiero byla frajda dla wszystkich chyba raczej nie Wynajęcie i zarezerwowanie miejsca pewnie też kosztuje, więc ta propozycja chyba odpada. Po drugie nie wszyscy są fanami takich, "prymitywnych" warunków. Tak jak już wcześniej pisałem - IKN organizował zloty w . Borkach. Jednak domki to trzeba było chyba rezerwować z wyprzedzeniem. Jest to nad wodą, na łonie natury, więc dzieciaki mogą poszaleć. Dojazd dobry: Od Piorkowa 25km, Warszawy 115, Katowic 170, Łodzi 55, Kielc i Częstochowy 105. Wrocław i Poznań pewnie ze 200. Można spoktać się w sobotę i poimprezować, a kto chce lub nie może jechać - nocuje w domku czy w namiocie. Szczegółów zaplecza tam nie znam, bo niestety nie mogłem wówczas brać udziału. Jedna osoba załatwiała termin i bookowała domki wstępnie. Potem każdy sam wpłacał już pod swoją rezerwację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 18.04.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 TomKa, Mayland .... mam nadzieje, że Was nie zabraknie ... wpisywać na listę? Nie mogę podjąć teraz decyzji Jeśli tylko się da, to zjawimy się całą naszą trójką Wszystko będzie zależało od terminu. Nie lubię składać pustych deklaracji więc wstrzymam sie z ostatecznym wpisaniem na listę. Jednakże bardzo mi miło, że o mnie pomyślałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 18.04.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 ja proponuję KOŁOBRZEG no dobra wim, że to nierealne ale zorganizowali by wszystko za nas w super ogrodzie z zewnętznym basenem, duży parking wokoło duuużo hoteli i nic by nas nie interesowało http://www.ikar-plaza.pl/pl/special/gardenparty.jpg no ale wolicie stolicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 18.04.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Spotkania mają to do siebie, że część osób rezygnuje w ostatniej chwili, inni przyjeżdżają sami choć deklarowali rodzinę albo odwrotnie - są z rodizną a deklarowali 1 osobę... Trudno będzie określiś dokładnei liczbę osób a catering płacony jest od osoby. Takie sztywne ramy są zniechęcające zazwyczaj. No i przyjazd z rodziną 3-4 osoby to jednak bardzo duży koszt byłby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 18.04.2009 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Słuchajcie - zaczyna mi tu pachnieć ekskluzywna imprą za ...set złotych , a to nie o to tu chodzi. Chodzi o to, żeby kosztowało jak najmniej , żeby każdy mógł przyjechać, żeby spotkać sie na klachy a nie wybalować jak w sylwestra . To ma być skromna impreza najlepiej w plenerze z ochroną od warunków atmosferycznych (namiot, zadaszenie) na około 200osób - trza duuuużo miejsca, katering płatny najprawdopodobniej , czyli z zewnetrzną firmą która wystawi co ma a każdy wedle woli sie odpłatnie zaopatrzy. Ma być kibelek, jakiś parking, miejsca siedzące i ma być niedrogo (czyli odpłatność w zasadzie tylko za wynajęcie miejsca ). Jesli chodzi o noclegi - to po wybraniu miejsca i daty każdy chyba sobie poszuka czegoś dla siebie. Zreszta - Nefer zapodała kilka apartamentów gdzie w kilka osób mozna niedrogo przekimać-- jesli chodzi o Warszawę. Jeśli sie mylę- niech mnie ktoś poprawi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 18.04.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 To najlepiej poszukać jakiegoś hotelu bądź agroturystki gdzie jest dużo miejsca i ewentualnie odpłatnie można coś do jedzenia kupić. Płacić osobno za teren, za catering i toy toy to się w ogóle nie skalkuluje. A jeśli dogada się z konkretnym właścicielem i wszystko będzie u niego to nie musi być drogo. Może zażyczyć sobie jakiejś opłaty za osobę za plac i WC a jedzenie przygotuje i każdy sobie zamówi na miejscu. Najlepsza by była agroturystyka z grillem i jakimś zadaszeniem w pobliżu dużego miasta. Pomyślcie o tym dziewczynki ze stolicy!! a jeszcze jakby jakieś domki do wynajęcia były to już super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 18.04.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Słuchajcie - zaczyna mi tu pachnieć ekskluzywna imprą za ...set złotych , a to nie o to tu chodzi. Chodzi o to, żeby kosztowało jak najmniej , żeby każdy mógł przyjechać, żeby spotkać sie na klachy a nie wybalować jak w sylwestra . To ma być skromna impreza najlepiej w plenerze z ochroną od warunków atmosferycznych (namiot, zadaszenie) na około 200osób - trza duuuużo miejsca, katering płatny najprawdopodobniej , czyli z zewnetrzną firmą która wystawi co ma a każdy wedle woli sie odpłatnie zaopatrzy. Ma być kibelek, jakiś parking, miejsca siedzące i ma być niedrogo (czyli odpłatność w zasadzie tylko za wynajęcie miejsca ). Jesli chodzi o noclegi - to po wybraniu miejsca i daty każdy chyba sobie poszuka czegoś dla siebie. Zreszta - Nefer zapodała kilka apartamentów gdzie w kilka osób mozna niedrogo przekimać-- jesli chodzi o Warszawę. Jeśli sie mylę- niech mnie ktoś poprawi . nie mylisz się - w żadnym kontekście !!!!!!!!!!!!! to ma być chęć spotkania się ze sobą - poznania a nie kosztownego balowania przez kilka dni - bo chyba zatracimy całą idee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 18.04.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Słuchajcie - zaczyna mi tu pachnieć ekskluzywna imprą za ...set złotych , a to nie o to tu chodzi. Chodzi o to, żeby kosztowało jak najmniej , żeby każdy mógł przyjechać, żeby spotkać sie na klachy a nie wybalować jak w sylwestra . To ma być skromna impreza najlepiej w plenerze z ochroną od warunków atmosferycznych (namiot, zadaszenie) na około 200osób - trza duuuużo miejsca, katering płatny najprawdopodobniej , czyli z zewnetrzną firmą która wystawi co ma a każdy wedle woli sie odpłatnie zaopatrzy. Ma być kibelek, jakiś parking, miejsca siedzące i ma być niedrogo (czyli odpłatność w zasadzie tylko za wynajęcie miejsca ). Jesli chodzi o noclegi - to po wybraniu miejsca i daty każdy chyba sobie poszuka czegoś dla siebie. Zreszta - Nefer zapodała kilka apartamentów gdzie w kilka osób mozna niedrogo przekimać-- jesli chodzi o Warszawę. Jeśli sie mylę- niech mnie ktoś poprawi . nie mylisz się - w żadnym kontekście !!!!!!!!!!!!! to ma być chęć spotkania się ze sobą - poznania a nie kosztownego balowania przez kilka dni - bo chyba zatracimy całą idee nie chodziło mi jakąś ekskluzywną imprezę ... może źle, że napisałem tego co post wyżej ... przeczytajcie ... może jest w pobliżu właśnie takie miejsce ... prowadzone przez jakąś rodzinę i wówczas nie musi być drogo. Ja znam takie w okolicach Zielonej Góry (nie piszę, że tam musi być zlot tylko podaję przykład) - są tam stawy, zadaszony grill, kilka domków dla gości po 15zł za nocleg (z łazienkami), koniki, kozy i kilka hektarów ziemi, miejsce na ognisko i rodzina któa to prowadzi ... mają namioty, szopę gdzie są duże stoły ... takiego miejsca można poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 18.04.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Słuchajcie - zaczyna mi tu pachnieć ekskluzywna imprą za ...set złotych , a to nie o to tu chodzi. Chodzi o to, żeby kosztowało jak najmniej , żeby każdy mógł przyjechać, żeby spotkać sie na klachy a nie wybalować jak w sylwestra . To ma być skromna impreza najlepiej w plenerze z ochroną od warunków atmosferycznych (namiot, zadaszenie) na około 200osób - trza duuuużo miejsca, katering płatny najprawdopodobniej , czyli z zewnetrzną firmą która wystawi co ma a każdy wedle woli sie odpłatnie zaopatrzy. Ma być kibelek, jakiś parking, miejsca siedzące i ma być niedrogo (czyli odpłatność w zasadzie tylko za wynajęcie miejsca ). Jesli chodzi o noclegi - to po wybraniu miejsca i daty każdy chyba sobie poszuka czegoś dla siebie. Zreszta - Nefer zapodała kilka apartamentów gdzie w kilka osób mozna niedrogo przekimać-- jesli chodzi o Warszawę. Jeśli sie mylę- niech mnie ktoś poprawi . nie mylisz się - w żadnym kontekście !!!!!!!!!!!!! to ma być chęć spotkania się ze sobą - poznania a nie kosztownego balowania przez kilka dni - bo chyba zatracimy całą idee nie chodziło mi jakąś ekskluzywną imprezę ... może źle, że napisałem tego co post wyżej ... przeczytajcie ... może jest w pobliżu właśnie takie miejsce ... prowadzone przez jakąś rodzinę i wówczas nie musi być drogo. Ja znam takie w okolicach Zielonej Góry (nie piszę, że tam musi być zlot tylko podaję przykład) - są tam stawy, zadaszony grill, kilka domków dla gości po 15zł za nocleg (z łazienkami), koniki, kozy i kilka hektarów ziemi, miejsce na ognisko i rodzina któa to prowadzi ... mają namioty, szopę gdzie są duże stoły ... takiego miejsca można poszukać Justyś - ok, nie napisałaś niczego negatywnego, każdy wyraża swoje poropzycje, sugestie - i o to chodzi obiecuję że się rozejrzymy - napewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 18.04.2009 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 nie wiem ... mnie to cały czas ten Urzut chodzi po głowie impreza tam była, sprawdziła się- było super pomijając fakt, że można było więcej miejsc siedzących skombinować możnaby tam zrobić i zrzucić się na wynajęcie na sobotę ( nie wiemy jeszcze jakie koszty- Tomek1950 sie dowiaduje) - i zaprosić firmę z odpłatnym cateringiem nawet w formie jak była wtedy - czyli grill ...każdy co chce se weźmie, zapłaci i po sprawie .... tylko z napojami będzie gorzej - nie wiem czy da się w ten sasm sposób załatwić co z żarełkiem W ten sposób my - forumowicze poniesiemy tylko koszt wynajmu tego przybytku na jedno sobotnie popołudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 18.04.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Daggulko, słusznie prawisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 18.04.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Ja nie znam w ogóle okolic Warszawy więc nie pomogę ... dopiero jak będę wiedziała gdzie i kiedy się spotykacie to mogę się określić czy będę. Wówczas trzeba jakiegoś noclegu w pobliżu szukać. więc ustalajcie gdzie i kiedy to myslę, że wówczas większość się określi. Jeśli 100 osób będzie dumało to nic z tego nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 18.04.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Ja nie znam w ogóle okolic Warszawy więc nie pomogę ... dopiero jak będę wiedziała gdzie i kiedy się spotykacie to mogę się określić czy będę. Wówczas trzeba jakiegoś noclegu w pobliżu szukać. więc ustalajcie gdzie i kiedy to myslę, że wówczas większość się określi. Jeśli 100 osób będzie dumało to nic z tego nie będzie. z noclegiem - pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 18.04.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Ja nie znam w ogóle okolic Warszawy więc nie pomogę ... dopiero jak będę wiedziała gdzie i kiedy się spotykacie to mogę się określić czy będę. Wówczas trzeba jakiegoś noclegu w pobliżu szukać. więc ustalajcie gdzie i kiedy to myslę, że wówczas większość się określi. Jeśli 100 osób będzie dumało to nic z tego nie będzie. z noclegiem - pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 18.04.2009 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 zdzwoniłam do tej wioski miły Pan powiedział, że jest możliwośc wynajęcia , że oni mogą załatwić catering jak równiez możemy mieć własny ...ale o szczegółach porozmawiać z taką a taką Panią ... więc zadzwoniłam do niej , jest na targach i mamy rozmawiać w poniedziałek jak będę coś wiedziała to dam znać - a Ty , Tomek - też rozmawiaj ze swoimi źródłami w tej sprawie bo może od Ciebie bedzie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 18.04.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 zdzwoniłam do tej wioski miły Pan powiedział, że jest możliwośc wynajęcia , że oni mogą załatwić catering jak równiez możemy mieć własny ...ale o szczegółach porozmawiać z taką a taką Panią ... więc zadzwoniłam do niej , jest na targach i mamy rozmawiać w poniedziałek jak będę coś wiedziała to dam znać - a Ty , Tomek - też rozmawiaj ze swoimi źródłami w tej sprawie bo może od Ciebie bedzie taniej miło widzieć/widzieć że dochodzimy do rozsądnego rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 18.04.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 nie wiem ... mnie to cały czas ten Urzut chodzi po głowie impreza tam była, sprawdziła się- było super pomijając fakt, że można było więcej miejsc siedzących skombinować możnaby tam zrobić i zrzucić się na wynajęcie na sobotę ( nie wiemy jeszcze jakie koszty- Tomek1950 sie dowiaduje) - i zaprosić firmę z odpłatnym cateringiem nawet w formie jak była wtedy - czyli grill ...każdy co chce se weźmie, zapłaci i po sprawie .... tylko z napojami będzie gorzej - nie wiem czy da się w ten sasm sposób załatwić co z żarełkiem W ten sposób my - forumowicze poniesiemy tylko koszt wynajmu tego przybytku na jedno sobotnie popołudnie hmmm, Urzut fajnie, bede miała rzut beretem. Moze faktycznie to lepsza opcja niż pchanie się do miasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts