godul1 18.11.2003 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2003 no tak najtańszy węgiel jest w RPA i Rosji. Polski węgiel jest wciąż dotowany, a do tego jest bardziej zasiarczony od tego z importu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.11.2003 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2003 Jaki piekarnik jest lepszy gazowy czy elektryczny. Nie wiem jaka kuchenkę kupić. Czy całą gazową czy gazowo-elektryczną? Może ktos coś doradzi. Jeśli pieczesz dużo np. ciasta, chleb i chcesz, żeby były naprawdę smaczne to wybierz piekarnik gazowy. A jeśli masz dużo pieniędzy to polecam piekarnik opalany drewnem np. taki połączony z piecem kominkowym (ok. 10 tys). Dlaczego? Spytaj piekarza. Jeżeli to Twój przyjaciel to Ci powie. A jak chcesz poczuć różnicę to kup pieczywo z piekarni gdzie piece opalane są drewnem i porównaj je do tego, które zostało upieczone na prądzie. Nie widzisz różnicy? Cóż to Twój problem (proszę zwrócić uwagę na skórkę). Amatorom Mcshit polecam oczywiście mikrofale, zupki w proszku i mrożonki http://www.usanetwork.com/movies/wolfgirl/images/cast_athena_4_pop.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 18.11.2003 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2003 Co do postu o tym, że niby w uni będzie tańszy prąd to nie mogę się z tym zgodzić. Tańszy prąd jest w hiszpanii, irlandii, finlandii, włoszech i grecji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 18.11.2003 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2003 Pewnie gościu, że najlepiej i najzdrowiej mieszkało by się w jaskini Zapewne codziennie palisz w swoim piekarniku drewnem albo twoja kochana żona podtrzymuje zar w palenisku kiedy ty polujesz przez cały dzień na strawę. Taaak się rozmażyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hippo 18.11.2003 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2003 A może jeszcze byście wzięli pod uwagę to, że podczas uzywania kuchni gazowej tworzy się nalot na meblach - tłusty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 18.11.2003 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2003 anonimie,zapomniałeś jeszcze o GMO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 18.11.2003 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2003 Ostatnio kuchenka gazowa, piekarnik elektryczny z termoobiegiem. Mikrofalówki używam tylko do rozmrażania i sporadycznie do odgrzewania - nikt w domu nie lubi jedzenia z mikrofali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 18.11.2003 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2003 Ewunia, ale z Ciebie kokietka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 18.11.2003 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2003 A może jeszcze byście wzięli pod uwagę to, że podczas uzywania kuchni gazowej tworzy się nalot na meblach - tłusty Pociesze cie, hippo: nic sie nie tworzy. To znaczy, taki poglad pokutuje w Polsce, i to chyba wskutek zanieczyszczonego gazu. A co do piekarnikow: ja mam kombinacje wieloczynnosciowa piekarnik z antenka (Neff H 7851= Bosch HME 9571 ). I jedno zastrzezenie to takie, ze strasznie wolno sie rozgrzewa (w porownaniu z nasza stara kombi- mikrofalowka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.11.2003 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 A może jeszcze byście wzięli pod uwagę to, że podczas uzywania kuchni gazowej tworzy się nalot na meblach - tłusty Pociesze cie, hippo: nic sie nie tworzy. To znaczy, taki poglad pokutuje w Polsce, i to chyba wskutek zanieczyszczonego gazu. . Oj tworzy się niestety, nie wiem, czy to są zanieczyszczenia gazu, czy produkty niedokładnego spalania. Faktem jest, że syf z tego był straszny, odkąd mamy płytę ceramiczną problem zniknął. Dorzucę jeszcze do zalet płyty o niebo łatwiejsze utrzymanie jej w czystaści. Obecnie można kupić płyty poniżej tysiąca pln - polecam, bo warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darom 23.11.2003 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2003 Ja miełem kilka kuchni różnego rodzaju i .... polecam piekarnik - koniecznie elektryczny. Gazowy to pomyłka mimo dobrej wentylacji cześćspalin idzie "na pokoje" sam mierzyłem zawartość CO2. Poza tym w cześci odprowadzającej spaliny gromadzi sie tłuszcz.Paskudnie to wygląda. I na dodatek w piekarniku elektrycznym możemy lepiej "kontrolować" przebieg pieczenia. Natomiast inna sprawa jest płyta do garnków. Ja mam mieszaną /dwa gazowe i dwa elektryczne - ceramiczne/ i mysle że taniej, szybciej i przyjemniej jest jednak na gazie. Wyjątkiem może być tylko podgrzewanie potraw "na sucho" /mam tu na myslli głównie smażenie/ wtedy ważne jest równomiernie podgrzewanie spodu naczynia i to jest wyjątek gdzie płyta elektryczna lepiej sie sprawdza ale to może tylko moje doświadczenie Pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikos83 25.06.2010 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Też jestem na etapie wyboru piekarnika i mam dylemat: elektryczny czy gazowy? Zastanawiam się czy do podłączenia piekarnika nie będę potrzebował siły czy wystarczy zwykła instalacja 220V? Boje się że po włączeniu piekarnika i ewentualnie innych sprzętów w kuchni może "wywalić" korki? Napiszcie proszę jak to u Was wygląda. Czy macie jakieś problemy z instalacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 25.06.2010 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Kolego skąd my mamy wiedzieć czy będzie ci korki wybijać? Jeżeli podłączysz zbyt wiele odbiorników naraz pod jeden obwód to Ci korki może wybijać, mi w bloku w kuchni wybija korki jak jednocześnie idzie czajnik elektryczny i piekarnik dlatego nie włączam czajnika gdy mam włączony piekarnik. W domu pod kuchenkę elektryczna mam puszczony osobny obwód. Więc skontaktuj się lepiej z elektrykiem on Ci wszystko wyjaśni. A swoja droga piekarnik elektryczny to już standard i nawet nie ma co się zastanawiać nad gazowym. Piekarniki elektryczne są na 230V, a całe kuchnie na siłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 28.06.2010 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Troche wykopaliskowy topic. Mam teraz u siebie w domku płyte indukcyjna o mocy max 7,5kW(2 fazy) do tego piekarnik elektryczny na 220v(iinych juz chyba nie ma) , kuchenke mikrofalową i czajnik 3kW i nic nie wywala mimo mocy przyłaczeniowej dla domu 10kW. To jedynie kwestia rozłożenia odbiorników w kuchni na róznych fazach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.