lookazzz 17.04.2009 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 witam mam takie pytanko jakie najlepiej dac wymiary słupa żeby było go łatwo klinkierem obłoży bez docinania żadnego w projekcie mam 25cmX51cm czy tak bedzie ok? i jeszcze pytanko wylewam niedługo strop szalunki są z płyty osb słyszałem ze dobrze by było je czymś przed wylewaniem posmarowa zeby nie przylegały do betonu jak ten środek sie nazywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 17.04.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 witam mam takie pytanko jakie najlepiej dac wymiary słupa żeby było go łatwo klinkierem obłoży bez docinania żadnego w projekcie mam 25cmX51cm czy tak bedzie ok? i jeszcze pytanko wylewam niedługo strop szalunki są z płyty osb słyszałem ze dobrze by było je czymś przed wylewaniem posmarowa zeby nie przylegały do betonu jak ten środek sie nazywa? Co do wymiarów słupa to musisz się zastanowić jaka cegła Ci się podoba , bo zdarzają się klinkierówki o wymiarze 24 , 24,5 , 25, 26 cm więc sam rozumiesz.Co producent może być inaczej. NIe pamiętam jak się ten środek nazywa, ale sądzę że to taki sam jak do szalunków systemowych stalowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 17.04.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 olej antyadhezyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts