sharoon 20.04.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Demokracja Rules Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 20.04.2009 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 no kochana ...musi być demokracja żeby było sprawiedliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 20.04.2009 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 a sprawiedliwie nie oznacza wcale równo co ciągle powtarzam moim dzieciom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 20.04.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 dobra, to głosujmy coby nie było potem .... Ankietę zróbmy po 30 kwietnia bo do końca kwietnia zbierane są propozycje na zlot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 20.04.2009 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 masz rację .... tak będzie najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 21.04.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Słuchajcie, z tymi Zimnymi Dołami to wcale nie jest zły pomysł właśnie z powodów komunikacyjnych no i wiaty, choć opis "polana znajduje się kilometr w głąb lasu" może budzić jak najgorsze skojarzenia. Dla wszelkich zamiejscowych gości naszych kochanych co przybyliby za pomocą komunikacji masowej jest pociąg do Zalesia Górnego. Tam się zresztą kończy obecnie warszawska strefa biletowa, więc na zwykły miejski bilet się przyjeżdża. Ze stacji w Zalesiu do polany jest góra 2,5 kilometra, więc w kilka samochodów dałoby się sprawę opędzić. Wcześniejsze podpowiedzi o dojeździe do Piaseczna są też OK, ale kursy rozpadającą się drogą nr 79 nie należą do przyjemności - wiemy, bo jeżdzimy tamtędy na naszą wieś A wiadomo coś o urzucie, bo się nigdzie nie doczytawszy? Albo nie zauważywszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 21.04.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 No i w pięknym miejscu przy pięknej okazji przeskoczyliśmy na DOMOWNIKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 21.04.2009 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 No i w pięknym miejscu przy pięknej okazji przeskoczyliśmy na DOMOWNIKA gratuluję nie wiemy jeszcze nic o Urzucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 21.04.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 No i w pięknym miejscu przy pięknej okazji przeskoczyliśmy na DOMOWNIKA I ja gratuluję. A co z Lolkiem, bo jakoś nie doczytałam. Szczerze mówiąc ta opcja pasuje mi najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 21.04.2009 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 zuzanka nam wczczoraj napisała o LOLKU: Pub LOLEKosobiście odbyłam rozmowę z menegerem pubu panem Arturem Jakóbiakiem, z której wynika iż będzie problem zorganizowania tam zlotu, mianowicie:weekend odpada zupełnie ( bez względu na datę ) pub nie ma fizycznej mozliwości przyjęcia grupy ok 150-200 osób w wydzielonej częsci dlatego że lokal w weekend cieszy się dużą frekwencją gości. max liczba zorganizwoanej imprezy w w/w porze to ok 50-60 osób co dla nas jest stanowczo za mało.ponadto nie ma możliwości konsumpcji nie zorganizwoanej, czyli jeśli organizujemy impreze/zlot/spotkanie musimy się liczyć z wydatkiem ok 100-120 zł na konsumpcję od osoby - w formie stolu szwedzkiego/bufetu.jeśli "upieramy" się przy zorganizowaniu zlotu w tym Pubie na ok 200 osób to jedym rowiązniem jakie zaporoponował meneger jest organizacja zlotu w terminie - środa 24 czerwca - opcja stołu szewdzkiego/bufetu, 100 zł od osoby ( dzieci wliczone) i zaliczka 50% od usatlonej liczby gości.mimo sympati i chęci pomocy ze strony kierownictwa lokalu myslę że możemy podziękować i poważnie przystąpić do rozmów jutro w Urzucie.chyba że się mylę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 21.04.2009 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Zaproponuję kolejne miejsce do spotkania się w naszym wspólnym gronie. Gościniec położony we wsi oddalonej o 30 km od Warszawy w kierunku południowym, zajmuje obszar o powierzchni 17 ha. A znajdują się na niej: skansen – zagroda wiejska z piecami chlebowymi, dwa stuletnie zrekonstruowane wiatraki oraz młyn wodnyhttp://fotogalerie.pl/fotki/upload/28/39/68/2839681220903025s2.jpgkarczma biesiadna zamknięta o pow. 500m2 / 250 miejsc siedzących, wiaty o łącznej powierzchni 1500m2 z miejscami do biesiady i grillowania / w zależności od potrzeb do 800 miejsc siedzących, zadaszonych http://www.gosciniec-wiecha.pl/Sugerowana cena za cały pakiet usługowy i około 6-godzinny pobyt, przy zakładanej ilości 50-100 osób (w tym dzieci) wynosi ok. 75,00 zł od osoby dorosłej oraz 40,00zł dla dzieci) ostateczna cena od osoby dorosłej zależy od potwierdzonej ilości osób, a także od wybranego menu.W ramach powyższej ceny jest:- udostępnienie terenu, obsługę i organizację;- pełen catering dla wszystkich uczestników + napoje + piwo;- wypiek chleba połączony z degustacją;- przejażdżki wozami konnymi typu ‘trek’ po terenie i po okolicy;Ewentualnie (również nieodpłatnie):- zwiedzanie skansenu, wiatraków i młyna wodnego;- przygotowanie boisk do gier zespołowych;- przystań wodna z łódkami wiosłowymi oraz rowerami wodnymi; Dodatkowo można zamówić inne atrakcje m.in. (dodatkowo płatne)- zabawki dmuchane dla dzieci: zamki, zjeżdżalnie, symulatory- pokaz garncarstwa i wikliniarstwa- opieka/animatorzy do dzieci Proponowany jadłospis:1.Mięsa i potrawy z rusztu (wybór 4 potraw+kaszanka z cebulą):- karkówka marnowana w ziołach,- filety drobiowe,- udziec z kurczaka,- kiełbaska smażona,- kaszanka z cebulką,- golonka luzowana w sosie piwnym,- żeberka z cebulką lub w sosie miodowo-pomidorowym,- ryba: pstrąg w ziołach.- szaszłyki drobiowe, 2.Dodatki do potraw z rusztu:- 3 rodzaje surówek z warzyw sezonowych,- ogórki z beczki,- warzywa sezonowe,- sosy do mięs i do warzyw,- ziemniaki pieczone,- pieczywo mieszane,- dodatki smakowe; 3.Potrawy z paleniska (wybór 2 potraw):placki ziemniaczane / smażone bezpośrednio przy Gościach / ze śmietaną, cukrem, z żurawiną lub sosem grzybowym.;ognisko z kiełbaskami; 4.Zupa: do wyboru- żurek z białą kiełbasą,- grochówka,- chłodnik,- kwaśnica; 5.Deser:- pączki, ciastka francuskie z owocami,- drożdżówki, jagodzianki,- ciasta domowe;- owoce sezonowe; 6.Napoje:piwo z beczki,soki owocowe,woda mineralna,napoje gazowane.kawa, herbata; 7.Menu dla dzieci:- kotleciki panierowane, frytki, kompot;- naleśniki i pierogi z serem;- hot-dogi lub hamburgery; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 21.04.2009 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Jezier - fajne toto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharoon 21.04.2009 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Jezier, byłeś tam? Jesteś pewnien tych cen? Bo wyglada rewelacyjnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 21.04.2009 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 No wygląda super, tylko to jest w absolutnym wypsizdu... Oczywiście to, że to raptem kilka kilometrów od naszej przyszłej wiochy działa na plus . Ale tu by trzeba zakombinować z transportem, bo od pociągu to jednak problem. Jutro będę wiedział, ile kosztuje wynajęcie autobusu w MZA - takiego przegubowca, żeby na raz się dużo ludzi zmieściło. Podobno nie są to duże kwoty. Jakby co, dostanę i cennik, i namiary na biuro, które wynajmuje, więc taką opcję można brać pod uwagę i przy innych lokalizacjach. Smoczyco, tylko jedno pytanie – jak będziemy wynajmować czy teren, czy zamawiać katering czy cokolwiek - to kto będzie podpisywał umowy? Nie mamy żadnej - że tak powiem - osobowości prawnej, bo zwykłą to i owszem A nie wiem, czy ktoś będzie chciał brać sobie na głowę umowę jako osoba fizyczna. Co z tym fantem zrobić? I w ogóle jakby co to w miarę możliwości służymy pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 21.04.2009 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Jezier, byłeś tam? Jesteś pewnien tych cen? Bo wyglada rewelacyjnie! Wszystko co napisałem to po wstępnym zapytaniu właścicieli. 75 zł za osobę to cena minimalna za osobę dorosłą. Byłem tam kiedyś na dużej imprezie firmowej - było dobrze zorganizowane. Zapomniałem dodać wcześniej, wolny termin to 4 lipca 2009 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 21.04.2009 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Zaproponuję kolejne miejsce do spotkania się w naszym wspólnym gronie. Gościniec położony we wsi oddalonej o 30 km od Warszawy w kierunku południowym, zajmuje obszar o powierzchni 17 ha. A znajdują się na niej: skansen – zagroda wiejska z piecami chlebowymi, dwa stuletnie zrekonstruowane wiatraki oraz młyn wodny http://fotogalerie.pl/fotki/upload/28/39/68/2839681220903025s2.jpg karczma biesiadna zamknięta o pow. 500m2 / 250 miejsc siedzących, wiaty o łącznej powierzchni 1500m2 z miejscami do biesiady i grillowania / w zależności od potrzeb do 800 miejsc siedzących, zadaszonych http://www.gosciniec-wiecha.pl/ Sugerowana cena za cały pakiet usługowy i około 6-godzinny pobyt, przy zakładanej ilości 50-100 osób (w tym dzieci) wynosi ok. 75,00 zł od osoby dorosłej oraz 40,00zł dla dzieci) ostateczna cena od osoby dorosłej zależy od potwierdzonej ilości osób, a także od wybranego menu. W ramach powyższej ceny jest: - udostępnienie terenu, obsługę i organizację; - pełen catering dla wszystkich uczestników + napoje + piwo; - wypiek chleba połączony z degustacją; - przejażdżki wozami konnymi typu ‘trek’ po terenie i po okolicy; Ewentualnie (również nieodpłatnie): - zwiedzanie skansenu, wiatraków i młyna wodnego; - przygotowanie boisk do gier zespołowych; - przystań wodna z łódkami wiosłowymi oraz rowerami wodnymi; Dodatkowo można zamówić inne atrakcje m.in. (dodatkowo płatne) - zabawki dmuchane dla dzieci: zamki, zjeżdżalnie, symulatory - pokaz garncarstwa i wikliniarstwa - opieka/animatorzy do dzieci Proponowany jadłospis: 1.Mięsa i potrawy z rusztu (wybór 4 potraw+kaszanka z cebulą): - karkówka marnowana w ziołach, - filety drobiowe, - udziec z kurczaka, - kiełbaska smażona, - kaszanka z cebulką, - golonka luzowana w sosie piwnym, - żeberka z cebulką lub w sosie miodowo-pomidorowym, - ryba: pstrąg w ziołach. - szaszłyki drobiowe, 2.Dodatki do potraw z rusztu: - 3 rodzaje surówek z warzyw sezonowych, - ogórki z beczki, - warzywa sezonowe, - sosy do mięs i do warzyw, - ziemniaki pieczone, - pieczywo mieszane, - dodatki smakowe; 3.Potrawy z paleniska (wybór 2 potraw): placki ziemniaczane / smażone bezpośrednio przy Gościach / ze śmietaną, cukrem, z żurawiną lub sosem grzybowym.; ognisko z kiełbaskami; 4.Zupa: do wyboru - żurek z białą kiełbasą, - grochówka, - chłodnik, - kwaśnica; 5.Deser: - pączki, ciastka francuskie z owocami, - drożdżówki, jagodzianki, - ciasta domowe; - owoce sezonowe; 6.Napoje: piwo z beczki, soki owocowe, woda mineralna, napoje gazowane. kawa, herbata; 7.Menu dla dzieci: - kotleciki panierowane, frytki, kompot; - naleśniki i pierogi z serem; - hot-dogi lub hamburgery; Mleka nie widze na liście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 21.04.2009 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Mleka nie widze na liście? to lepsze http://www.jedynka.eu/images/produkty/2007121516_2kc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 21.04.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Wszystko co napisałem to po wstępnym zapytaniu właścicieli. 75 zł za osobę to cena minimalna za osobę dorosłą. Byłem tam kiedyś na dużej imprezie firmowej - było dobrze zorganizowane. Zapomniałem dodać wcześniej, wolny termin to 4 lipca 2009 r. Nooo, to miejsca mi się bardzo podoba, nawet jak bym miał tam pieszo dojść i na czterech wrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 21.04.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Wszystko co napisałem to po wstępnym zapytaniu właścicieli. 75 zł za osobę to cena minimalna za osobę dorosłą. Byłem tam kiedyś na dużej imprezie firmowej - było dobrze zorganizowane. Zapomniałem dodać wcześniej, wolny termin to 4 lipca 2009 r. Nooo, to miejsca mi się bardzo podoba, nawet jak bym miał tam pieszo dojść i na czterech wrócić Mi też się podoba Zakładam, że przy większej liczbie osób cena ode łba będzie niższa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 22.04.2009 01:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Nie mam prawa pelnego glosu bo nie wiem czy bede akuraat w Polsce, ale ten Gosciniec bardzo mi sie podoba - i cena atrakcyjna. Tylko termin - lipiec , akurat dla mnie nie taki zly, ale duzo ludzi wybywa w tym czasie na urlopy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts