monolith 17.04.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Witam.Posiadam dom z lat50, ściany tego domu są zbudowane z pustaka.Niestety jeden z narożników domu wygląda tak jak na zdjęciach poniżej:Zdjęcie 1Zdjęcie 2Zdjęcie 3Jak widać pod wpływem mrozu najprawdopodobniej.Moje pytanie to co mogę w tej sytuacji zrobić??1 Czy muszę burzyć ścianę ??? (Jak to najbezpieczniej zrobić?)2 Czy można ją jakość zabezpieczyć i w jaki sposób?Oczywiście później myślę o ociepleniu oraz o otynkowaniu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 22.04.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 czy mi sie wydaje czy tam było zaklejanie dziur pianką??Prawidłowo to należałoby to zburzyć i postawić jeszcze raz, przecież to może się zawalić. Musi to zrobić profesjonalan firma która to wszystko zabezpieczy żeby siię nie zawaliło i "wymieni" uszkodzoną część budynku chociaż nie jestem pewien czy coś takiego jest w 100% możliwe napewno musisz się zwrócić do jakiegoś kierownika budów o pomoc i nadzur bo bez tego to w razie czego kratki. masakra to jest.Pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popolg 23.04.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 facet nie strasz ludzi to jest jakis zuzlak a nie pustak na pierwszy rzut oka;p najpier zrob cos zęby sie nie lało po ścianach bo to wszystko wina wody i mrozu a później piach,cement, kawałki cegły... gdzie sie da wmurować cegłę reszta zachlapać tzn otynkowac i będzie stało i stało a będzie to kosztowało 100zł a nie jakies profesjonalne firmy...haha jaka masakra;p???? lepsze cuda sa na tym świecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 05.05.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 chciałbym podzielać twój optymizm owszem można to tak zrobic ale ja bym sie bał że to wlanie na glebę ponadto nie bardzo lubię pół środki jka w latach młodzińczych robiłem coś na budowie na zasadzie zatkaj dziura to mi to coś potem na łeb spadało. Możliwe że tak się da jak piszesz ale to zabieg kosmetyczny kwestia czy zahcmuje rozpadanie się tego pustaka, może to czymś wzmocnić przed zahclapaniem, np. jak dawniej szyna kolejowa na sztorc i chodźby wszystkie te pustaki się rzoleciały tenróg stał będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts