Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Remont małej kawalerki

BożkaSoch

Recommended Posts

Mieszkam z dzieckiem w 25 m kawalercr i przydałby się remon może wy mi coś doradzicie na tą chwile mam na ścianach pomalowana na niebiesko tapete i niebieskie kasetony :( ten kolor pokoju który słyży za sypialnie i jadalnie już mi się znudził. Chciałabym jakis inny kolor, który by rozjasnił tan pokój.Kuchnia natomiast ma kolor żółty z granatem tzn .płytki sa żółte i ściany również - jaki by tu kolor zastosowac.Czekam na wasze propozycje bo sama nie mam pomysłu :cry:

• 1 month później...

Proponuję pomalowanie sypialni na ciepły kolor, jeśli masz ciemne meble to dobrze będzie wyglądała wiśniowa czerwień lub ciepły, głęboki odcień żółtego. Możesz również wykorzystać kolory w odcieniach czekolady, które sprawdzą się przy jasnych meblach. W urządzaniu sypialni przydadzą się modne firanki i jakieś stoliczki nocne z lampkami. Jeśli kupisz je na wyprzedaży internetowej w dobrym sklepie, to dużo nie zapłacisz, a efekt będzie fantastyczny.

Multizakupy mają teraz fajną wyprzedaż, bo można kupić przecenione już produkty o 20 % taniej więc myślę, że warto. Możesz też poszukać czegoś na Allegro.

• 2 weeks później...
to i ja doradzę. Z racji tego że od 5 lat mieszkamy z mężem i psem :p na 25m2 mam kilka spostrzeżeń. Remont generalny łącznie z oknami, drzwiami, podlogami i kaloryferami robiliśmy jakieś 4 lata temu. W pokoju mamy kolor "pachnący cynamon" chyba duluxa o ile dobrze pamiętam. Wiadomo że pokój służy w naszym przypadku za dzienny, jadalnie, sypialnię itp itd. Z perspektywy czasu stwierdzam że malowanie na ciemny czy też wyrazisty kolor nie ma sensu. Nie masz przestrzeni w której możesz zmienić klimat. No bo co...pójdziesz na chwilę do 2m łazienki :roll: ? hehe, kolor zdecydowany po dłuższym czasie cię zmęczy...Pomaluj na jakiś jasny przyjemny kolor...neutralny w miarę ale ciepły 8) ...przecież masz tam wszystkie swoje meble...ściany muszą pasować. Zresztą nie ma sensu zmniejszać i tak małego pomieszczenia. Kuchnie mamy natomiast na taką oliwkową zieleń. Kuchnia mi się nie znudziła. Mimo że malutka, jest wciąż przyjemna. Ogólnie tyle z moich rad. Podsumowując, pokój zrób ciepło jasny. Meble pewnie masz niezbyt jasne i dobrze. Robiąc wszystko w jednym pokoju ciągle się brudzi, kurzy. Nie pomniejszaj pokoju ciemnym kolorem. Nie decyduj się na zdecydowany bo cię nerwy wezmą za kilka miesięcy. I jeszcze jedno. Przemyśl dobrze remont, dobór mebli, kolorów itp. bo uwierz, że remont na 25m i mieszkanie w nim jednocześnie to udręka :roll: . Pozdrowionka :wink: