Jasiu 17.11.2003 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2003 Witanko Potrzebuje pomalować trochę żelastwa (ogrodzenie, słupki, bramka, itp...) ale nie wiem czym. W sklepach jest tego od groma. A dokładnie liczę na radę czym lepiej: - Hammeritem, - jakąś inną farbą "all-in-one" (chlorokauczukowe), - czy zwyczajnie - grunt+podkład+farba Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 17.11.2003 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2003 malowałam farbą chlorokauczukową, wcześniej umyłam tylko slupki, aby odtłuścić. Tanio i trwale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 17.11.2003 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2003 Nie malowałem h. zbyt wiele, bo tylko trochę okuć przy bramie, jakiś "historyczny" lemiesz od pługa itp. Farba odłazi/obłazi po dwóch latach. Wg mnie przerost formy nad treścią. Jak bedę miał coś zardzewiałego do pomalowanie, przeproszę się z jakąś starą sprawdzoną metodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 17.11.2003 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2003 Dobra i niedroga farba na konstrukcje stalowe nieocynkowane to UNIKOR czerwony - tlenkowy. Malować 2-krotnie. Można na tym poprzestać lub pomalować jeszcze chlorokauczukową (chroni od kwaśnych deszczów).Na konstrukcje ocynkowane - odczekać 1 rok aż trochę zmatowieje. Malować UNIKOREM - C, który ma lepszą przyczepność do cynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jandreptak 17.11.2003 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2003 nie wdając się w szczegóły mam dosyć spotro do czynienia z urządzeniami pracującymi na oczyszczalniach ścieków (nieustająca wilgoć + dodatki aromatyczne), kiedyś dałem się napuscić na hammerita - absolutna lipa, nie zdąży wyschnąć i już rdzewieje, tylko chlorokauczuk, najlepiej 2-3 razy, z podkładem i według zaleceń z instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts