Maria_n 29.01.2003 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 Internet jast kopalnią informacji, ale też straszliwym "zjadaczem czasu".Dla mnie jednak na obecnym etepie tj kończenie etapu projektowania i wyboru materiału jest wręcz nieoceniony, a szczególnie Forum. Znalazłem tu wiele odpowiedzi na maje problemy. Dzięki za to Redakcji i forumowiczom. Marian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Octavian 30.01.2003 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 Jaki pożytek? Forum!pzdrHlup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 30.01.2003 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 Jaki pożytek z internetu ?FORUM-dzięki niemu nie kupiłam domu-bubla I choć na razie wstrzymałam się z budową domu,to dokształcam się na stronach FORUM. [ Ta wiadomość była edytowana przez: Kasiorek dnia 2003-01-30 18:38 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi.maz. 30.01.2003 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 Zamierzam w tym roku budowac dom a w budownictwie jestem "tak zielony,że aż blady".Zacząłem od intensywnego kursu - prasa i internet.Ten ostatni pomógł mi szcególnie, zwłaszcza forum, gdzie nie prowadzi sie dyskusji akademickich ale prosi o konkretne porady. To, że czasami dotyczą elementarza budowlanego, wcale mi nie przeszkadza. Wszak kto pyta nie błądzi.Tak trzymać!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WMarek 31.01.2003 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 W normalnych warunkach internet byłby jedynie dla rozrywki i ewentualnych porównań(jak ktoś budował), ale u nas jest kopalnią wiedzy (pełni funkcje edukacyjną). Budując dom trzeba się znać na każdej dziedzinie, a to bez internetu wydaje się bardzo trudne, jeżeli możliwe. Nawet jeżeli nie znajdzie się odpowiedzi to przynajmniej określi się kierunek poszukiwań. Bo niestety zawsze trzeba wiedzieć lepiej niż "fachowiec". Stąd popularność Muratora i Forum.Nikt przecież nie lubi jak mu się wciska kit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 31.01.2003 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 :grin::grin: Szanowny Panie Redaktorze. TO PRZEZ Pana Panie Redaktorze i Pana Forum internetowe: - spać w nocy nie mogę bo się loguję do Forum - czas spędzam przed monitorem - zdobywam wiedzę o budownictwie - poznaję sympatycznych ludzi - nabywam chęć na budowę domu - uczę się dyplomacji i ostrożności w wyrażaniu poglądów - eliminuję i obalam mity i legendy - czytam swoje publikacje Internet to kopalnia wiedzy, kontaktów - nie ma przed nim ucieczki. Będzie się rozwijał Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów. czekam na czasy kiedy przez internet będzie można: - uzyskać zgodę na budowę, - zaprojektować dom, - wykonać go, - odebrać, - zrobić tyciąc innych rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 31.01.2003 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Czesc Sorki za strone http://www.pieniadz.pl, rzeczywiscie jest aktualnie bardzo ciekawa A poza tym proponuje zalozyc Klub Uzaleznionych od Forum Muratora - w skrocie KUFM i niniejszym prosze o wypisanie legitymacji dla mnie. Pozdrawiam Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 31.01.2003 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Dla kogoś kto spędza przeciętnie 10 - 12 godzin w pracy to jest to narzędzie, które w ogóle umożliwia budowanie. W powiązaniu z telefonem pozwala załatwić prawie wszystko:Wykonawców rekrutuje się od ludzi z lokalnych grup budujących (np. wielkopolska), tam też zbiera się doświadczenia. Adresy hurtowni i opisy materiałów można odnaleźć dosyć szybko.W niektórych wypadkach można nawet kupić. Nie wspomnę o zbawiennej możliwości przelewania pieniędzy za materiały za pomocą bankowości elektronicznej. Chciałbym jeszcze aby hurtownie trochę mocniej zainwestowały w Internet. Sądzę, że szybko byłoby to docenione i przełożyło się na ich konkurencyjność. [ Ta wiadomość była edytowana przez: loniu dnia 2003-01-31 13:52 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tad 17.02.2003 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2003 Wiele prac wykonywałem sam, wychodząc z założenia, że wszystko (prawie) robią ludzie. Musiałem się czasami nieźle "nakombinować" żeby coś, co wykonam miało jak najmniej wad. Przeglądałem wiele pism lub poradników - dzisiaj oprócz tego jest Internet- skarbnica wiedzy, miejsce pogawędek i wymiany informacji, pomocy w rozwiązywaniu swoich problemów. Nie wyobrażam sobie spokojnego i ciekawego funkcjonowania bez Internetu, a przede wszystkim komputera. Nawet kształt sztachet ogrodzenia wyliczyłem sobie przy pomocy komputera. Szkoda, że czas tak szybko ucieka i brakuje go na wykorzystanie potężnej wiedzy zawartej na stronach internetowych. A "kasy" też dużo ucieka bo, póki co, buszowanie po Internecie nie jest tanie...Pozdrawiam Tad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 17.02.2003 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2003 Bez internetu nie wyobrażam sobie jak możnaby zebrać wiadomości, porady, ceny materiałów, technologie, projekty.Zaczęło się od szukania projektu, potem ceny itd. Oczywiście internet to nie tylko forum ale wiele stron o których była już mowa. Tak naprawdę w dzisiejszych czasach bez dostępu do internetu człowiek traci bardzo wiele cennych informacji.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Nowak 28.02.2003 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 Można szybko wymieniać informacje i znajdować klientów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojto 01.03.2003 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2003 Ja na przykład wysyłam mailem zdjęcia z budowy inwestorom.Dzięki temu mają wgląd w postęp prac bez wychodzenia z domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 09.03.2003 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2003 INTERNET = ( LUDZIE + DOŚWIADCZENIE ) X UZALEŻNIENIE z odrobiną szaleństwa. Skutek: Gdy rano wpada do swego biurawygląda niczym "szalona" kurai takie słowa w swym zagajnikurzuca podwładnej przy jej stoliku:"maluj me lica, włóż w to ciut duszy,bo mi na dwa dni to starczyć musi".Po czym do lustra w stercie rupieci zawoła: "ja tu na świecieta najpiękniejsza! Ja cud natury!".Ponownie zadrze swój nos do góry,poprawi kieckę, kawę wypije,dopali peta - bo raz się żyje,interesantów odprawi w słowy:"wynoś się teraz, nie mam dziś głowy,bo INTERNETEM zająć się muszę!"A tu... przeżywa istne katusze:wojny, wywiady, psycholog radzi,tam horoskopy.Tu nie zawadzizajrzeć na stronę. Niech FORUM żyje!!Znów na budowie Ktoś nosem ryje.Ten - nie ma działki, Tamten - pieniędzy.On chciałby kredyt, lecz żyje w nędzy.Ten - Dyletantem, Tamten - Cynikiem.Jest też Anonim razem z Krytykiem.Jeden Fachowcem, a Ktoś Magikiemi Teoretyk w boju z Praktykiem.Jest Autorytet, jest Naukowiec,Jest Mały Wielki i jest Pechowiec.To znów Filozof zaplącze w sieci...Oooo?! Nowy wątek! Psy, koty dzieci...Co?! Jakaś przerwa? Nie! Koniec pracy.Szybko do domu pędzą Rodacy,bo tam czekają dalsze zmagania,nowe rozterki, troski, żądania,bajki, legendy, PRAWDY i mityi bądź tu człeku tą wiedzą syty.A wszyscy służą RADĄ, POMOCĄ.W biurze i w domu. I DNIEM i NOCĄ.... Podpatrzone pozdrawiam - Ania [ Ta wiadomość była edytowana przez: miła dnia 2003-03-09 14:41 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 10.03.2003 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 W ciągu kiklu miesięcy regularnego uczestnictwa na forum oszczędziłem kilkanaście tysięcy PLN (zakupy i negocjacje grupowe). To chyba wymierny wskaźnik przydatności Internetu. Dziennik budowy jako pamiętnik a jednocześnie wciągający element odreagowania - taki cierpliwy psychoanalityk, przy którym można odreagować. O innych zaletach pisali poprzednicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnQ 10.03.2003 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 Ja zainteresowałam się budową domu metodą szkieletu drewnianego i pierwszych informacji szukałam właśnie w internecie, na FORUM, a potem na stronie http://www.szkielet.com.pl To bardzo pomocne narzędzie zrówno dla laików budowlanych jak i dla profesjonalistów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.03.2003 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 zgadzam sie z Am...troszeczke grosza udało sie zaoszczedzic przez to forum..i dowiedzialam sie o innych tanszych nie znaczy gorszych rozwiazaniach... Rano popijam kawke w towarzystwie forumowiczów...odreagowuje stresiki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 14.03.2003 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 Internet wciąga. To nie nowość, ale daje nam inwestorom szczególnie z mniejszych ośrodków na kontakt z szerszą gamą wyrobów niż tylko to co w lokalnej ( często jedynej) hurtowni. Z calą pewnością uniknołem szeregu błędów i zaoszczędziłem sporo pieniędzy. FORUM daje nam mozliwość zadania każdego pytania, nawet takiego, które może wydawać się głupie. Fakt czytania doświadczeń amatorów i ludzi po fachu buduje wiedzę. To nie to samo co rozmowa na temat tego jedynego super rozwiązania z jego dystrybutorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edzia_i_juz 16.03.2003 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2003 Hej!Dzieki internetowi mam mozliwosc budowania domu! Mieszkam poza granicami kraju i tylko w ten sposob moglam znalezc odpowiedni projekt, adaptujacego architekta, korzystne materialy budowlane i wszelakiego rodzaju ciekawostki dotyczace budowy (lacznie z kredytem dla polakow mieszkajacych poza granicami, co wbrew pozorom wcale nie jest takie latwe). Ja szukam, czytam i analizuje, a po przyjezdzie realizuje albo robi to moj tato (za co juz teraz mu baaaardzo jestem wdzieczna). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mloda1980 07.11.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Internet bardzo pomaga w budowaniu.Przekonałam się o tym na własnej skórze.Wszystko ale to na prawdę wszystko sprawdzam i szukam w sieci, począwszy od materiałów budowlanych, wykończeniowych oraz wyposażenia w tym cen, cenników, numerów telefonów,wizualizacji, porad na temat budowy ,dosłownie wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts