rafael1966 18.04.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 witam mam maly problem przy wierceniu studni jestem na 10m zaczol mi sie zwir i teraz po odwierceniu np 0,5m po wlozeniu swidra spowrotem mam ta sama glebokosc zwir jest mocno wilgotny dzieki za rade jestem bezradny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 21.04.2009 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 z tego co pamietam to zazcyna ci sie warstwa wodo nosna i to oznacza ze teraz pujdzie ciezko ale juz bedzie widac efekty nigdy studni nie wiercilem tylko czytalem o tym i moj sasiad pracuje jako studniaz ale nie mam z nim teraz kontaktu zeby ci dokladnie powiedziec co moze byc dalej wedlog mnie to jeszcze ze trzy metry i woda jak mazenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafael1966 23.04.2009 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 dzieki adi za podpowiedz jak bys sie skataktowlal z sasiadem to by byla bajka nie mam pojecia jaki mam teraz stosowac swider bo normalnym skretnym po wyciagnieciu nim mam pusty swider jeszcze raz dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urgot 26.04.2009 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Gdyby woda w otworze nachodziłą płytko od powierzchni terenu to mógłbyś w żwir wkręcić stalową rure z filtrem na dole i ciągnąć wode pompą ssącą. Jeżeli woda dopiero w tym żwirze sie zaczyna to musisz zapuścić rury osłonowe stalowe. Zwir wybierasz łyżką ~ szlamówką (rura z gumową klapką) a rury wciskasz w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts