dziubek25077 18.04.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 No i napotkałem kolejny mały problemik.Mój &^%&%$*%$ projektant nie uwzględnił miejsca na pion kanalzacyjny, lub przypuszczał może że zrobie sobie go na środku łazienki do tańców GOGO, juz nie wnikam, ale o co chodzi:w projekcie mam okna w łazienkach (jedna na dole, druga na poddaszu) o wymiarach 61/91 cm. Wiadomo z wysokością nie ma problemu, jednak nie ma szans wymieścić się z szerokością 61 cm, max co uda sie wygospodarować to 50 cm, jak wygląda sprawa zmniejszenia okna do takiego jak się zmieści? Czy ktoś się do tego moze doczepić? No i druga sprawa czy może coś ująć tez z wysokości? czy zstawić takie 50/91 cm? Zastanawiam się czy nie bedzie wyglaadać troche nie proporcjonalnie.Z góry dzięki za sugestie.Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paul997 20.04.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Powierzchnia podłóg do powierzchni okien powinna wynosić 8:1 (nie wiem na 100%, ale wg mnie chodzi o powierzchnię szkła w oknie). Co do proporcji, to porównaj to okienko z innymi w ścianie. Większa szkoda będzie, jak wszystkie okna będą miały te 91 cm a to jedno takie skrócone. Widzę to u mnie - mniejsza szerokość okna nie rzuca się tak w oczy, najważniejsze, żeby były tej samej wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts