Pedro872 18.04.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Witam! Chce w tym roku wybudować sobie spory garaż z późniejszym przekwalifikowaniem go na warsztat. Oto moja działka i mniej więcej rozmieszczenie budynków jakie chce wybudować. ( http://img165.imageshack.us/img165/7481/dziaka.jpg ) Legenda: Kolor czarny "garaż" Kolor niebieski "droga" kolor żółty 'kiedyś dom" Kolor czerwony "ogrodzenie" Kolor zielony "gazociąg" Moje pytania są takie: Od czego mam zacząć? 1) Od geodety żeby wyznaczył mi na działce co gdzie mam być ? 2) Czy pierwsze muszę mieć projekt żeby geodeta mógł nanieść go na mapę ? 3) Czy trzeba mieć pozwolenie na zrobienie ogrodzenia?? 4) Czy trzeba mieć pozwolenie na zrobienie drogi dojazdowej ?(podkreślam że pod drogą będzie gazociąg tak jak na zdjęciu). 5) Czy droga może przebiegać do granicy z sąsiadem czy musi być w jakiejś odległości od granicy ? 6) Czy pierwsze muszę dostać pozwolenie na budowę a dopiero po otrzymaniu pozwolenia na budowę zatrudnić geodetę ? Proszę aby ktoś kto ma już za sobą podobne problemy związane z budową o opisanie jak i w jakiej kolejności załatwiać wszystkie formalności. Z góry dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pedro872 19.04.2009 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Czy nikt nie jest mi w stanie pomóc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts