MARJO 17.11.2003 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2003 Witam! Pytanie jak w temacie. Jaki sposób ogrzewania wybraliście jako wspomaganie ogrzewania kominkowego i do przygotowywania ciepłej wodu użytkowej. Skłaniałem się do pieców akumulacyjnych i bojlera elektrycznego ale mam obawy czy nie pójdę z torbami ? Może zatem kocioł na paliwo stałe...?Proszę o Wasze opiniePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 17.11.2003 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2003 Kominek to już jest kocioł na paliwo stałe, po co drugi? Ja mam zamiar uzupełniać elektryką. Legalett na parterze, konwektory na górze. Akumulacyjne się tu nie sprawdzą, tu trzeba reagować, np nocą - na spadek temperatury spowodowany wygaśnięciem kominka... Za to Legalett ma brać ciepło znad wkładu i pompować w podłogę - robi się kominek z akumulacją ciepła i to powinno być "to". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts