Damon 18.04.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Czy takie urządzenie sie sprawdza? Czy można użyć każdą farbę? http://www.leroymerlin.pl/gazetki/gazetka_01_04_2009/0104_2104_index.html Może warto zainwestować i chociaż trochę zaoszczędzić na fachowcach. Powinno chyba pójść szybciej niz malowanie wałkiem (mistrzami w malowaniu wałkiem nie jesteśmy, a czasu też brakuje ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 19.04.2009 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Ja mam pistolet natryskowy z "agregatem" elektrycznym. Maluje się fajnie, ale na pewno nie szybciej niż wałkiem. U mnie się sprawdziło, bo mam w mieszkaniu "chropowate" ściany, które okropnie maluje się wałkiem. Kumpel malował moim ustrojstwem "gładkie" ściany i sufity i był bardzo zadowolony. Wyszło mu wszystko gładziutko i równiutko (zarówno białe jak i krwistoczerwone ściany), ale też mówił, że wałkiem byłoby szybciej. Podejrzewam, że pistolety pneumatyczne mają lepszą wydajność niż to moje elektryczne maleństwo. Niestety nie wiem jaki chcesz kupić, bo dałeś link do gazetki, a ja w niej tego pistoletu nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACUŚ1719504074 19.04.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Wlasnie tydzien temu widzialem ja fachowiec malowal pistoletem sciany, szlo mu to bardzo szybko efekt koncowy rewelacja. Tez sie zastanawiam nad taka metoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baumanka 19.04.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 witam, jestem właśnie na etapie planowania samodzielnego malowania pokoju i zastanawiam sie wlasnie czy warto zainwestować w niego. jakie sa jego + i -? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 19.04.2009 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 W Leroy w gazetce na 17 stronie jest pistolet Boscha w chyba dość dobrej cenia (porównywałam z netem) chodzi mi konkretnie o pistolet do malowania PFS 65 E BOSCH (leroy nie podaje symbolu ale obrazek taki sam ). Hmmm, zaniepokoiło mnie, że trwa tak samo długo jak wałkiem, ale może się cżłowiek tak nie umęczy. Pewnie przy malowaniu którejś z kolei ściany, pójdzie szybciej. Może ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia? pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 19.04.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Dzięki za namiar na stronę. Jest tam napisane, że wydajność 5m kw/10 min. To raczej nieźle nawet z poprawką na reklamę A w kwestii umęczenia - pistolet bez porównania lepszy. Poza tym ja malowałam umeblowane mieszkanie, więc była kwestia baaardzo dokładnego okrycia wszystkich mebli itd. Przy malowaniu "świeżego" domu odpada kwestia zabezpieczania elementów, które nie mają być pomalowane - no i uważać tak bardzo nie trzeba Wg mnie warto kupić pistolet (ale taki do malowania ) Pochwal się później co zdecydowałeś i jak Ci poszło malowanie pistoletem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 03.06.2009 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 a czy ktoś może używał takiego pistoleta jakiego uzywają lakiernicy samochodowi- skoro pociąga lakier to może pociagnie wszystko? tak sie zastanawiam bo mi też w planie nie uśmiecha sie wszystkiego wałkiem byłem w castoramie i maja tam takie elektryczne wagnery - do farb ściennych gościu powiedział że nadaje sie ale ten za 800 zł i może ten za 400 ale to nowość i nie wie dokładnie co to takie po 100 sa nic nie warte - no skoro sprzedawca tak powiedział tak więc pistolet lakiernika - próbował ktoś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 03.06.2009 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Eeeee tam - sprzedawca powiedział, żeby się pozbyć tego za 800. Bosh sprzedaje swoje za ok 500 zł. Ja kupiłam "no name" za 150 zł i całkiem sobie chwalę - tyle, że nie jest szybciej niż wałkiem, o czym już pisałam. Może ten za 800 ma duużo większą wydajność sprężarki i pluje szerzej, co daje możliwość szybszego malowania ... A pistolet lakiernika to dokładnie ta sama zabawa, tylko masz osobną sprężarkę stojącą, a nie powieszoną na ramieniu - wydaje mi się, że to tylko kwestia wydajności kompresora. No i ewentualne przenoszenie takiej "nieruchawej" sprężarki spod jednej ściany pod drugą .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 21.03.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Pytanko do tych co juz pomalowali.Mam zagruntowane wszystkie pomieszczenia - ławkowcem. Teraz będę malowała pistoletem jak mocno rozcięczyć farbę do, wyboru:ma się zachowywać jak:- kisiel- ciasto naleśnikowe- olej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alstom 22.07.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Witam ja właśnie ostatnio kupiłem sobie pistolet boshe PFS 65E pistolet mnie kosztował 399zł praktiker ma teraz promocje warto jechac i kupic widzialem ceny sie wachaja miedzy 450 a nawet widzialem za 500 pistolecik jest rewelacja wczoraj z niego korzystałem malowalem farba akrylową narazie białą w instrukcji pisze jak rozrabiać farbę zawsze rozrabia się 10:1 czyli dajemy 10% rozpuszczalnika lub wody zaleznie jaką farbe stosujemy a co dobre pistolet zaoszczedza jakies 15 % farby nie chlapie jest po nim malo sprzątania i zarąbiście szybko sie go myje ja go kupiłem ze wzgledu na gładź gdy jechałem wałkiem farba namaczała podłoże przejechałem pare razy i gładz zwijała mi sie na wałek porażka ale tylko dzieki temu kupiłem ten pistolecik i teraz napewno nie zamienie go na wałek nie wiem jak inne pistolety sie mają do tego ale ten jest super wiem ze firma to firma dlatego warto zainwestowac choćby dlatego że można zawsze dokupic jakies części zamienne bez problemu POZDRAWIAM SERDECZNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noiragneau 02.10.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 (edytowane) Zimą biorę się za malowanie domu i szukam alternatywy do wałka a akurat widziałem ostatnio reklamę w TV Co powiecie na to ? Jak to tvmarket to wygląda trochę badziewnie no ale może ktoś tego używał.Na allegro widziałem że sporo osób to kupuje (ale to akurat może być spowodowane reklamą)http://www.mango.pl/zdjecia/1331_middle.jpghttp://www.mango.pl/mango64/paint_zoom_zestaw_do_malowania Za podobną cenę można mieć BOSCH PFS 55 http://ebimex.pl/allegro/photo/PFS55.jpg Edytowane 2 Października 2010 przez noiragneau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 30.01.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 JA kupiłem WAGNERA W casto, no i pomalowąłem cały dom WAŁKIEM!!!! Kurcze nie potrafię tym ustrojstwem malować, to nie maluję, a chlapie farbą. Myślę że może zła konsystencja farby, a raczej napewno, tylko że próbowałem gęsta to pryska takimi glutkami, jak zrobiłem zadszą to znów ściekała po ścianie robiąc okropne zacieki. Macie jakiś przepis metodę na dobór konsystencji farby? Ostatnio chciałem dac mu kolejną szansę, i pięknie oczyściłem stare krzesło, wziąłem mojego Wagnera ( mam tego za 400 z hakiem), farbę nie co rozcieńczyłem, wybełtałem, prysk na krzesło i lipa ponownie:( , zacieki jak cholera, wsio cielo, dolałem więc farby, to znów mi glutki robił. Kurde już nie mam sił, a mebli mam sporo do pomalowania, i jakby dawał mi mgiełke to byłoby super, a tak d... blada:( Farby jakich do tej pory używałem to akrylówki ( Tikkurila, Beckers) Moj to coś takiego http://www.wagner-polska.com.pl/?mod=produkty&action=zobacz&id=184&kat_id=47 Macie jakieś uniwersalne rady odnośnie tego jak tym malować, jak rozćieńczyć farbę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noiragneau 11.02.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 skusiłem się na paint zoom z mango (zdjęcie wyżej, ten niebieski).Wiedziałem że mango nie kojarzy się z jakością ale nabrałem się na reklamę telewizyjną. To ustrojstwo nadaje się jedynie do:1. Dmuchania2. Rozpylania WODY3. Rozpylania coś o podobnej konsystencji jak WODA, unigrunt na tym pójdzie O farbie nawet nie ma co myśleć. Coś tam popluje nierównomiernie z przerwami i tyle. Dobrze że kupiłem wałek... Na stronie mango można dodawać komentarze ale ich zabezpieczenie antyspamerskie (dodawanie) nie działa więc komentarza nie udało się dać(wiedzą co robią) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 13.02.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Kupując trzeba zwrócić uwagę doi jakich lepkości to urządzenie daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sickboy_ck 06.06.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 czy myślicie, że takie urządzenie (np. BOSCH PFS 65) może nadawać się do samodzielnego robienia gładzi? Mam na myśli rozpylenie dość rozwodnionej masy, żeby potem to wykończyć gumową pacą, a po wyschnięciu dotrzeć na gotowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PDAn 01.07.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Witam ja właśnie ostatnio kupiłem sobie pistolet boshe PFS 65E pistolet mnie kosztował 399zł praktiker ma teraz promocje warto jechac i kupic widzialem ceny sie wachaja miedzy 450 a nawet widzialem za 500 pistolecik jest rewelacja wczoraj z niego korzystałem malowalem farba akrylową narazie białą w instrukcji pisze jak rozrabiać farbę zawsze rozrabia się 10:1 czyli dajemy 10% rozpuszczalnika lub wody zaleznie jaką farbe stosujemy a co dobre pistolet zaoszczedza jakies 15 % farby nie chlapie jest po nim malo sprzątania i zarąbiście szybko sie go myje ja go kupiłem ze wzgledu na gładź gdy jechałem wałkiem farba namaczała podłoże przejechałem pare razy i gładz zwijała mi sie na wałek porażka ale tylko dzieki temu kupiłem ten pistolecik i teraz napewno nie zamienie go na wałek nie wiem jak inne pistolety sie mają do tego ale ten jest super wiem ze firma to firma dlatego warto zainwestowac choćby dlatego że można zawsze dokupic jakies części zamienne bez problemu POZDRAWIAM SERDECZNIE Chciałem spytać,czy tym pistoletem można używać farby emulsyjne,oczywiście odpowiednio rozcieńczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alstom 03.07.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Chciałem spytać,czy tym pistoletem można używać farby emulsyjne,oczywiście odpowiednio rozcieńczone. Pewnie ze pomaluje tylko trzeba dobrze rozcięczyć farbe ale to wiadome zwykly pistolet do malowania tez musi miec rozcienczoną farbe też myslalem nad paint zoom ale jednak zdecydowalem sie na bosha to jest dosyc uznana firma i mialem nadzieje przy kupnie ze sie sprawdzi i sie nie mylilem sprawdzil sie w 100 procentach najlepiej przeczytac instrukcje lub obejrzec film instruktazowy jest na plycie w zestawie. moj tato wziol sie za malowanie tym pistoletem nie rozcienczyl farby tak jak w instrukcji i uznal ze to gowno po czym ja zlapalem pistolet rozcienczylem farbe jak trzeba i troche sie zdziwil co potrafi ten pistolecik pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alstom 03.07.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 zdecydowanie nie nada sie to takiego procesu jak nakladanie rzadkiej gładzi na sciany gdyz grudki z pewnoscia zapchaja dysze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 03.07.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 zdecydowanie nie nada sie to takiego procesu jak nakladanie rzadkiej gładzi na sciany gdyz grudki z pewnoscia zapchaja dysze Ale jażdy pistolet ma jakiś tam filtr. Przecież w farbie sa też jakies syfy technologiczne. Taki producent jak np. caparol ma tyle śmieci w farbie że trzeba było ja przecedzać przez rajstopę. A jak takim pistoletem (bosch) maluje sie sufity? Wczoraj malowałem halę natryskiem amatorskim agregatem Graco. Troszeczke się nie wyrabiał ale i tak jestem zadowolony bo 900m2 pomalowałem w 9 h z wyczyszczeniem maszyny (samo czyszczenie to jakies 45min.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alstom 04.07.2011 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Ale jażdy pistolet ma jakiś tam filtr. Przecież w farbie sa też jakies syfy technologiczne. Taki producent jak np. caparol ma tyle śmieci w farbie że trzeba było ja przecedzać przez rajstopę. A jak takim pistoletem (bosch) maluje sie sufity? Wczoraj malowałem halę natryskiem amatorskim agregatem Graco. Troszeczke się nie wyrabiał ale i tak jestem zadowolony bo 900m2 pomalowałem w 9 h z wyczyszczeniem maszyny (samo czyszczenie to jakies 45min.) Ten pistolet widoczny na filmie jest profesjonalnym pistoletem do malowania nie ma co porownywac z pistoletem praktycznie mowiac domowym bo on tylko nadaje sie do prac domowych zauwazylem ze nie ma takiego zasiegu i takiej szerokosci malowania malowalem nim sufit mi szlo elegancko do domu polecam a jak ktos ma firme to polecam taki jak na filmie cenowo napewno tez sie rozni pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts