niktspecjalny 19.04.2009 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Witam Słońca coraz więcej i właśnie dlatego zaczynam mieć kłopot.Gdy w zimie słoneczko pojawiało się na niebie sporadycznie ciśn. na solarach na zimnym płynie utrzymywało się na poziomie 1,5 bara.Pogrzało,chłodziło i spadki ciśn były niezauważalne.Teraz rozszerzalność płynu większa i raz na dwa dni muszę odpowietrzać układ na strychu.Właśnie gdy odpowietrzę,dobiję 50 ml glikolu ciśn. wraca do normy i jest ok.Zanim wezwę ekipę sam zacząłem szukać jakiś nieszczelności.Znalazłem i dlatego mam pytanie.Na dachu,spod ramki osłaniającej rurki widać delikatne skraplanie(nie cieknięcie).Czy to może być przyczyną zapowietrzania układu.Nadmienię ,że mam w zładzie około 20litr. glikolu. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.04.2009 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Wynika z tego ,że to ja mam chyba tylko taki problem.No nic poczekam może ktoś jednak walczył z czymś podobnym.Właśnie jadę zobaczyć co się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts