Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarz do K&M buduje Adasia II

Recommended Posts

• 1 month później...

O, super, że znalazła się wreszcie dusza, z którą można wymienić poglądy ;)

Ze zmian w fazie ostatecznej (chyba) zostało:

1. Podwyższenie ścianki kolankowej na poddaszu, minimalnie.

2. Obniżenie stropu nad garażem w celu zwiększenia pomieszczenia na górze, będzie tam biuro. Do tego pójdą schody zewnętrzne, dodatkowe okno i drzwi wejściowe. W pomieszczeniu wydzielimy małe wc dodatkowe też.

3. Zmniejszenie okna tarasowego o połowę.

4. Likwidacja balkonu na rzecz okien.

Zdjęcia mam, ale nie będę bez pozwolenia rozpowszechniać. Napisałam maila z prośbą o zdjęcia do osób z forum na stronie Horyzontu. Radzę zrobić to samo po prostu :) No i też polecam Panią Architekt Justynę Wisiecką, jest miła i ma dobre pomysły :)

No i czekam również na Wasze pomysły. Może wspólnie uda się coś mądrego wymyślić ;)

A jeśli chodzi o stan prac, to jesteśmy na etapie papierków - przyłącza (właśnie się okazało, że mamy szafkę z prądem na wprost drzwi wejściowych :/ ), adaptacji projektu, no i na razie walczymy wirtualnie :) Jakieś realne daty rozpoczęcia budowy, to myślę wiosna 2010.

Czekam na Wasz dziennik i Wasze przemyślenia!

My też myślimy o

pomniejszeniu okna tarasowego,

przeniesienie kominka na ścianę z pokojem ,

likwidacja balkonu na górze, będą tam duże okna ,

powiększenie górnej łazienki kosztem pokoju.

Ale jeszcze wszystko jest do ustalenia

Jeśli mogłabyś nam przesłać kontakt do pani archtekt byłabym wdzięczna

[email protected] , oraz zdjecia

Pozdrawiam

• 2 years później...

trochę Wam zeszło od planów do stanu dzisiejszego, ale jak wiadomo w PL papierologia jest najgorsza, tego nie przeskoczy nawet jak się ma kasę :/

mam pytanie dot. ścianki kolankowej - ile było a na ile zmieniliście? my budujemy zupełnie inny domek, ale zastanawiam się czy ta nasza ścianka kolankowa nie jest za niska.

• 2 months później...
  • 6 months później...