cineck 19.04.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Witam, pomalowałem ścianę fundamentową dysperbitem, i teraz pytanko doszły mnie słuchy , że jeśli będę chciał do tego przykleić styropian na klej to nie będzie on się trzymał i odpadnie Ponoć trzeba go przymocować kołkami i będzie ok a jak to się ma w praktyce ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 19.04.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 w praktyce przykleisz, zasypiesz i będzie trzymać jak cholera ja zakołkowałem tylko tak 30-40cm nad poziomem gruntu, tam gdzie izolacja pionowa przerwana kołkiem nie jest już przestępstwem i gdzie być może jakieś obciążenie na ścianę w postaci okładziny być może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 20.04.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Witam, pomalowałem ścianę fundamentową dysperbitem, i teraz pytanko doszły mnie słuchy , że jeśli będę chciał do tego przykleić styropian na klej to nie będzie on się trzymał i odpadnie Ponoć trzeba go przymocować kołkami i będzie ok a jak to się ma w praktyce ??? Pomalowałem bloczki dysperbitem. Przykleiłem na około płyte i na placki. Nie kołkowałem. Trzyma sie bardzo dobrze na kleju do styro. Jesli masz obawy, to sa specjalne-drogie kleje do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 20.04.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 w praktyce przykleisz, zasypiesz i będzie trzymać jak cholera ja zakołkowałem tylko tak 30-40cm nad poziomem gruntu, tam gdzie izolacja pionowa przerwana kołkiem nie jest już przestępstwem i gdzie być może jakieś obciążenie na ścianę w postaci okładziny być możeZwróc uwagę na pogrubienie. Ja u siebie przykleiłem na 2-3 placki "czarnego mazidła", tak aby tylko trzymało się z 2 dni zanim nie zasypię. Potem to ziemia będzie trzymać to na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am76 20.04.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Np austrotherm pokazuje w swoich ulotkach, że przyklaeja się tym samym czarnym mazidłem którym maluje się ścianę (bez kołków). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 20.04.2009 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Możesz też zastosować Izobud WL. Elegancko klei styropian i przy okazji dodatkowa izolacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 20.04.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 w praktyce przykleisz, zasypiesz i będzie trzymać jak cholera ja zakołkowałem tylko tak 30-40cm nad poziomem gruntu, tam gdzie izolacja pionowa przerwana kołkiem nie jest już przestępstwem i gdzie być może jakieś obciążenie na ścianę w postaci okładziny być możeZwróc uwagę na pogrubienie. Ja u siebie przykleiłem na 2-3 placki "czarnego mazidła", tak aby tylko trzymało się z 2 dni zanim nie zasypię. Potem to ziemia będzie trzymać to na miejscu. zwróciłem, i co? że inaczej niż u Ciebie? tyle ze w pogrubieniu ja piszę o ścianie fundamentowej piwnicy ponad gruntem, tam gdzie cokół będzie obciążeniem, a Ty piszesz o ścianie poniżej poziomu gruntu obsypanej ziemią, może zbyt padnięty dziś już jestem ale nie rozumiem o co chodzi z tym pogrubieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braszyns 20.04.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 polecam klej TYTAN w w pojemniku jak piana potrzebny jest do niego pistolet na jesieni ociepliłem styropianem fundament który był pomalowany dysperbitem ,stał całą zimę a klej trzyma że chej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 20.04.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Noi to fajno jestes na takim etapie jak ja jutro maluję fundamenty i tez już męcze temat styro czy lapać kołakami czy nie i czy kleić. Styro sobie kupię drogie a co i w środę będę kleić a może wiecie gdzie sa jakies fajne instrukcję aby cieć biurowy to wykonał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 20.04.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 u nas pomalowane tym czymś czarnym na to będzie przyklejony styropian z wysoka będzie przymocowane kołkami a na dole jeszcze mocniej przyciśnie to piach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 20.04.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 a czym przyklejony będzie styro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 21.04.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 a czym przyklejony będzie styro? klejem? jakim dokłądnie nie wiem jak dostanę fa, to napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts