Julka_G 20.04.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Witam, Mam prośbę o pomoc - dzisiaj zamawiam wełnę na ocieplenie poddasza i waham się czy opcja którą wybieram wystarczy: 1. Chcę dać 20cm Unimaty między krokwie (lambda 0,039) i na to 7,5cm Alumaty (czyli odpowiednik Isovera w płytach). 2. Alternatywa to 20cm Knaufa o lambdzie 0,035 i na to 6cm w płytach. 3. Ewentualnie może zamiast Unimaty 20cm z opcji nr 1, wziąć Supermatę 15cm (lambda 0,033)? Co radzicie? Wolałabym opcję 1, bo jest tańsza o 2tys. Czy nie będzie jednak dużo gorsza? Dziękuję za rady,Julka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 20.04.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Witam, Mam prośbę o pomoc - dzisiaj zamawiam wełnę na ocieplenie poddasza i waham się czy opcja którą wybieram wystarczy: 1. Chcę dać 20cm Unimaty między krokwie (lambda 0,039) i na to 7,5cm Alumaty (czyli odpowiednik Isovera w płytach). 2. Alternatywa to 20cm Knaufa o lambdzie 0,035 i na to 6cm w płytach. Co radzicie? Wolałabym opcję 1, bo jest tańsza o 2tys. Czy nie będzie jednak dużo gorsza? Dziękuję za rady, Różnica będzie niezauważalna. Na ścianach jak rozumiem 20cm izolacji? Julka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julka_G 20.04.2009 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Różnica będzie niezauważalna. Na ścianach jak rozumiem 20cm izolacji? Ok, dziękuję. na scianach 18cm. Zależy mi, żeby poddasze było dobrze ocieplone - raz, że spora przestrzeń tam jest, dwa, że grafitowy dach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 20.04.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Witam, Mam prośbę o pomoc - dzisiaj zamawiam wełnę na ocieplenie poddasza i waham się czy opcja którą wybieram wystarczy: 1. Chcę dać 20cm Unimaty między krokwie (lambda 0,039) i na to 7,5cm Alumaty (czyli odpowiednik Isovera w płytach). 2. Alternatywa to 20cm Knaufa o lambdzie 0,035 i na to 6cm w płytach. 3. Ewentualnie może zamiast Unimaty 20cm z opcji nr 1, wziąć Supermatę 15cm (lambda 0,033)? Co radzicie? Wolałabym opcję 1, bo jest tańsza o 2tys. Czy nie będzie jednak dużo gorsza? Dziękuję za rady, Julka obie warstwy z rolki tylko jakie wlasciwie mamy tu krokwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts