jerzyki 20.04.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Witam Serdecznie zapraszam do komentowania mojego domku - projekt Opałek 2g. http://forum.muratordom.pl/post3286162.htm#3286162 Pozdrawiam przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 21.04.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Pierwszy Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 21.04.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 druga... Chłopaku.... widzę , że jesteś stałym bywalcem forum.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 21.04.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 druga... Chłopaku.... widzę , że jesteś stałym bywalcem forum.... a tak jakoś wychodzi ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 21.04.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Gratuluję i pozdrawiam.Okolica piękna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śnieżynka 12.05.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 No to ja jestem czwarta. Życzę powodzenia w spełnieniu marzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 19.05.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 To już wiem...do kogo będę wpadać na kawusię i małą kąpiel w jeziorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 19.05.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Łoooo jest dziennik - nie może być To ja jako piąty się melduję Ładny domek kolego budujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 20.05.2009 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 witam! ceny dachu jak najbardziej ok. ja mam drozej przy zakładkowej. murarka w ok. 40 tys. też jest mniej wiecej ok. ja placę 38500 netto +jeszcze jakieś 3 tys. za wylanie schodów (robata najwyższy poziom ) gdzie wyceniasz creatona? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzyki 20.05.2009 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Łoooo jest dziennik - nie może być To ja jako piąty się melduję Ładny domek kolego budujesz a dziękuje za miłe słowa. dziennik jest już od jakiegoś czasu. Kup Pan OKULARY Panie Hilary! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 20.05.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Łoooo jest dziennik - nie może być To ja jako piąty się melduję Ładny domek kolego budujesz a dziękuje za miłe słowa. dziennik jest już od jakiegoś czasu. Kup Pan OKULARY Panie Hilary! Okulary mam .... w torbie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzyki 20.05.2009 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 witam! ceny dachu jak najbardziej ok. ja mam drozej przy zakładkowej. murarka w ok. 40 tys. też jest mniej wiecej ok. ja placę 38500 netto +jeszcze jakieś 3 tys. za wylanie schodów (robata najwyższy poziom ) gdzie wyceniasz creatona? Pozdrawiam Na razie mam wyceny z Dekpolu (dzielnica Wola, droga na Swadzim jadąc od Suchego Lasu Lechicką) oraz z WaszDach (Komorniki koło Auchan) - jak potrzebujesz namiary na osoby to daj znać. Muszę podjechac jeszcze na Obornicką do DachBud (chyba tak sie to nazywa, mieszczą sie kolo stacji Shella) oraz do Suchego Lasu (nie pamietam nazwy). Jeszcze jakaś hurtownia na Szczepankowie ale muszę ją namierzyć (wypadła mi nazwa z głowy - coś na V albo W). Ja rozważam albo angobę albo glazurowaną wersję (droższa) - tylko nie wiem czy brać glazurę bo ani nie mam drzew obok a do jeziora też nie jest tak blisko, że mi wpłynie to na wilgotność dachówek i ewentualne nalecenia - nie wiem czy dopłacać te ok 10 tys do tego. Już po tych dwóch wycenach mam dużą rozpiętość cenową (nie mówię o 300-500 zł). Kladę w karpiówkę (łuska), która jest droższa od zakładkowej w kladzeniu - większ ilość kontrłat i łat. I nie każdy ją potrafi. Koszt kładzenia zakładkowej (samej dachówki) od Karpiówki jest ok 2x tańszy. Wodzu1 zwróć uwagę na to jak będą szły deski przy dachu - zależy ile masz spadów. Bo rozmawiałem z kierbudem i zwrócił uwagę, iż jak deski są gęsto położone to na szczycie ściśle przylegają i nie ma wentylacji pomiędzy krokwiami- trzeba nacinać je bo Ci się dach zapoci i wilgoć będzie Ci w wełnę wchodziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzyki 20.05.2009 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 To już wiem...do kogo będę wpadać na kawusię i małą kąpiel w jeziorze hmm, kąpiel powiadasz? ciekawe ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 20.05.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Wodzu1 zwróć uwagę na to jak będą szły deski przy dachu - zależy ile masz spadów. Bo rozmawiałem z kierbudem i zwrócił uwagę, iż jak deski są gęsto położone to na szczycie ściśle przylegają i nie ma wentylacji pomiędzy krokwiami- trzeba nacinać je bo Ci się dach zapoci i wilgoć będzie Ci w wełnę wchodziła. Już mi dekarz pwiedział, że muszą być dachówki wentylacyjne, szczelina wentylacyjna pod deskami oraz wentylowana kalenica... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 20.05.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 witam! ceny dachu jak najbardziej ok. ja mam drozej przy zakładkowej. murarka w ok. 40 tys. też jest mniej wiecej ok. ja placę 38500 netto +jeszcze jakieś 3 tys. za wylanie schodów (robata najwyższy poziom ) gdzie wyceniasz creatona? Pozdrawiam Na razie mam wyceny z Dekpolu (dzielnica Wola, droga na Swadzim jadąc od Suchego Lasu Lechicką) oraz z WaszDach (Komorniki koło Auchan) - jak potrzebujesz namiary na osoby to daj znać. Muszę podjechac jeszcze na Obornicką do DachBud (chyba tak sie to nazywa, mieszczą sie kolo stacji Shella) oraz do Suchego Lasu (nie pamietam nazwy). Jeszcze jakaś hurtownia na Szczepankowie ale muszę ją namierzyć (wypadła mi nazwa z głowy - coś na V albo W). Ja rozważam albo angobę albo glazurowaną wersję (droższa) - tylko nie wiem czy brać glazurę bo ani nie mam drzew obok a do jeziora też nie jest tak blisko, że mi wpłynie to na wilgotność dachówek i ewentualne nalecenia - nie wiem czy dopłacać te ok 10 tys do tego. Już po tych dwóch wycenach mam dużą rozpiętość cenową (nie mówię o 300-500 zł). Kladę w karpiówkę (łuska), która jest droższa od zakładkowej w kladzeniu - większ ilość kontrłat i łat. I nie każdy ją potrafi. Koszt kładzenia zakładkowej (samej dachówki) od Karpiówki jest ok 2x tańszy. Wodzu1 zwróć uwagę na to jak będą szły deski przy dachu - zależy ile masz spadów. Bo rozmawiałem z kierbudem i zwrócił uwagę, iż jak deski są gęsto położone to na szczycie ściśle przylegają i nie ma wentylacji pomiędzy krokwiami- trzeba nacinać je bo Ci się dach zapoci i wilgoć będzie Ci w wełnę wchodziła. A w Dekpolu Pan Szymon Krawczyński jeszcze pracuje ? Spoko gość, jak mi wyceniał dachówkę to latał przy mnie jak nie wiem co - widać, że mu się chciało. A co do dachówki czy glazura czy angoba - to może angoba szlachetna - ja mam taką - nie świeci się jak glazura, ale też nie jest taka szorstka jak angoba. Ja jestem super zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 20.05.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Wodzu1 zwróć uwagę na to jak będą szły deski przy dachu - zależy ile masz spadów. Bo rozmawiałem z kierbudem i zwrócił uwagę, iż jak deski są gęsto położone to na szczycie ściśle przylegają i nie ma wentylacji pomiędzy krokwiami- trzeba nacinać je bo Ci się dach zapoci i wilgoć będzie Ci w wełnę wchodziła. Już mi dekarz pwiedział, że muszą być dachówki wentylacyjne, szczelina wentylacyjna pod deskami oraz wentylowana kalenica... To jest bardziej skomplikowane, a krokwie duże pod gąsiorami i te normalne co do nich dochodzą ? Tam też trzeba nawiercać - ja musiałem Z tego typu dachem to istna kołomyja przy ocieplaniu wełną, same kąty, trójkąty i inne zakamarki i weź tu zachowaj szczelinę wentylacyjną Czasem się zastanawiałem po jaką chole.... ładowałem się w to deskowanie... ale mam nadzieję, że jak już mi ocieplą to o tym przestanę myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 20.05.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 To jest bardziej skomplikowane, a krokwie duże pod gąsiorami i te normalne co do nich dochodzą ? Tam też trzeba nawiercać - ja musiałem Z tego typu dachem to istna kołomyja przy ocieplaniu wełną, same kąty, trójkąty i inne zakamarki i weź tu zachowaj szczelinę wentylacyjną Czasem się zastanawiałem po jaką chole.... ładowałem się w to deskowanie... ale mam nadzieję, że jak już mi ocieplą to o tym przestanę myśleć. no to chyba jeszce sobie z cieślo-dekarzem będe musiał usiąść i pogadać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzyki 20.05.2009 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 A w Dekpolu Pan Szymon Krawczyński jeszcze pracuje ? Spoko gość, jak mi wyceniał dachówkę to latał przy mnie jak nie wiem co - widać, że mu się chciało. A co do dachówki czy glazura czy angoba - to może angoba szlachetna - ja mam taką - nie świeci się jak glazura, ale też nie jest taka szorstka jak angoba. Ja jestem super zadowolony. Mi wyceniał Łukasz Łeszyk - z S.Krawczyńskim nie miałem styczności więc nie wiem. Mówiąc o angobie miałem na myśli szlachetną - uzyłem skrótu myślowego. Wiem, że glazura się świeci ale łatwiej się ją czyści później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzyki 20.05.2009 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Czasem się zastanawiałem po jaką chole.... ładowałem się w to deskowanie... pewnie po to, że folia zniknie za 10 lat i będzie kuku . Nowość na rynku (10 lat), gwarancja 40 lat - ciekawe jak to wyliczyli. /sarcasm off. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 20.05.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 To jest bardziej skomplikowane, a krokwie duże pod gąsiorami i te normalne co do nich dochodzą ? Tam też trzeba nawiercać - ja musiałem Z tego typu dachem to istna kołomyja przy ocieplaniu wełną, same kąty, trójkąty i inne zakamarki i weź tu zachowaj szczelinę wentylacyjną Czasem się zastanawiałem po jaką chole.... ładowałem się w to deskowanie... ale mam nadzieję, że jak już mi ocieplą to o tym przestanę myśleć. no to chyba jeszce sobie z cieślo-dekarzem będe musiał usiąść i pogadać... Jeszcze, żeby dodać do pieca to popatrz na lukarny i na krawędzie od głównej połaci dachu i początkiem daszku lukarny - tez problemowe miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts