Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lakier do schodów

laparia

Recommended Posts

Witam

Będę miał montowane schody z dębu. Chciałbym je przyciemnić. Jaką bejce użyć. Jakiej firmy lakier polecacie.

pozdrawiam

Wypróbój najpierw z lakierami syntetycznymi. Czasami wystarczy przyciemnienie gruntem syntetycznym. ICA ma dobre lakiery do schodów. Na grunt syntetyczny możesz również położyc lakiery wodorozcienczalne na bazie dyspersji poliuretanowej.

Jezeli ma to byc mocniejszy kolor ciemny to bejce firmy zar. Mozesz na schody również użyc bejcy syntilor ale żadna z nich nie że byc spirytusowa. Muszą byc rozcieńczalne wodą.

Po układaniu parkietu zostało mi 2l harzlak apu2 połysk. Mam w mieszkaniu schody na szkielecie metalowym, same stopnie bez podstopni. Ten lakier co jest na schodach najprawdopodobniej nakładany metodą natryskową, matowy.

Czy ten lakier nadawałby się na te schody. Jeśli tak to w jaki sposób do tego się przybrać i czy taka ilość mogłaby wystarczyć?

Po układaniu parkietu zostało mi 2l harzlak apu2 połysk. Mam w mieszkaniu schody na szkielecie metalowym, same stopnie bez podstopni. Ten lakier co jest na schodach najprawdopodobniej nakładany metodą natryskową, matowy.

Czy ten lakier nadawałby się na te schody. Jeśli tak to w jaki sposób do tego się przybrać i czy taka ilość mogłaby wystarczyć?

taka ilożs wystarczy na jednokrotne lakierowanie na 20m2.

Stopnie musisz dobrze zmatowic najlepiej wełn ą stalową nr2. Odkurzyc, zetrzec wilgotną ściereczką tak aby nie było pyłu i lakierowac po odparowaniu wody ze ścierki. musisz jednak zdac sobie sprawę, że lakierowanie z pistoletu a ręczne to dwie różne jakości na niekorzyśc ręcznego lakierowania.