laparia 20.04.2009 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Witam Będę miał montowane schody z dębu. Chciałbym je przyciemnić. Jaką bejce użyć. Jakiej firmy lakier polecacie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 21.04.2009 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Witam Będę miał montowane schody z dębu. Chciałbym je przyciemnić. Jaką bejce użyć. Jakiej firmy lakier polecacie. pozdrawiam Wypróbój najpierw z lakierami syntetycznymi. Czasami wystarczy przyciemnienie gruntem syntetycznym. ICA ma dobre lakiery do schodów. Na grunt syntetyczny możesz również położyc lakiery wodorozcienczalne na bazie dyspersji poliuretanowej. Jezeli ma to byc mocniejszy kolor ciemny to bejce firmy zar. Mozesz na schody również użyc bejcy syntilor ale żadna z nich nie że byc spirytusowa. Muszą byc rozcieńczalne wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milew 23.04.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Po układaniu parkietu zostało mi 2l harzlak apu2 połysk. Mam w mieszkaniu schody na szkielecie metalowym, same stopnie bez podstopni. Ten lakier co jest na schodach najprawdopodobniej nakładany metodą natryskową, matowy.Czy ten lakier nadawałby się na te schody. Jeśli tak to w jaki sposób do tego się przybrać i czy taka ilość mogłaby wystarczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 23.04.2009 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Po układaniu parkietu zostało mi 2l harzlak apu2 połysk. Mam w mieszkaniu schody na szkielecie metalowym, same stopnie bez podstopni. Ten lakier co jest na schodach najprawdopodobniej nakładany metodą natryskową, matowy. Czy ten lakier nadawałby się na te schody. Jeśli tak to w jaki sposób do tego się przybrać i czy taka ilość mogłaby wystarczyć? taka ilożs wystarczy na jednokrotne lakierowanie na 20m2. Stopnie musisz dobrze zmatowic najlepiej wełn ą stalową nr2. Odkurzyc, zetrzec wilgotną ściereczką tak aby nie było pyłu i lakierowac po odparowaniu wody ze ścierki. musisz jednak zdac sobie sprawę, że lakierowanie z pistoletu a ręczne to dwie różne jakości na niekorzyśc ręcznego lakierowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts