anetina 20.04.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 czy kładzie się papę pod konstrukcje wieźby, dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 20.04.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 20.04.2009 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 kiedy się kłądzie? z kimkolwiek rozmawiam, nigdzie tej papy na blokach pod drzewem nie ma stąd moje pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalryba 20.04.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 tez jestem ciekawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 20.04.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 kiedy się kłądzie? z kimkolwiek rozmawiam, nigdzie tej papy na blokach pod drzewem nie ma stąd moje pytanie na styku więźby z wieńcem powinna być papa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morituri 20.04.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Lub folia (gruba do odcinania poziomego wilgoci). Zasada jest ta sama co przy izolowaniu poziomym ścian fundamentowych. W handlu dostępne są rolki folii o szerokości ścian nośnych są wygodne w stosowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 20.04.2009 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 kiedy daje się tą papę bądź folię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 20.04.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 kiedy daje się tą papę bądź folię? Przed położeniem murłaty - papa musi być pod nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 20.04.2009 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 musi być? bo kogokolwiek w realu pytam, nigdzie na budowach nie ma stąd pytanie muszę zapytać się panów od dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 20.04.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 musi być? bo kogokolwiek w realu pytam, nigdzie na budowach nie ma stąd pytanie muszę zapytać się panów od dachu U moich rodziców na budowie była papa pod murłatą. U mnie też będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 20.04.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 musi być? bo kogokolwiek w realu pytam, nigdzie na budowach nie ma stąd pytanie muszę zapytać się panów od dachu hmm, ja z kolei pierwszy raz spotykam się, żeby nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morituri 20.04.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 To pytanie jest nieco zaskakujące Oczywiście że jeśli jej nie rozłożysz to nic ci się nie zawali ale w normalnych warunkach taką izolację się wykonuje. Tym bardziej, że jej łączny koszt nie przekroczy 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.04.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 hmm, ja z kolei pierwszy raz spotykam się, żeby nie było ja tez moze jakiś lokalny projektant tam projektuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 20.04.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Oczywiście papę dawaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 20.04.2009 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 hmm, ja z kolei pierwszy raz spotykam się, żeby nie było ja tez moze jakiś lokalny projektant tam projektuje ... nic na ten temat w projektach nie ma więc to nie "wina" architekta kwestia tylko, czy rzeczywiście obowiązkowo jest papa czy folia muszę jutro spytać panów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.04.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 nic na ten temat w projektach nie ma więc to nie "wina" architekta ... ależ oczywiscie w myśl powiedzenia "co złego - to nie ja ..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 21.04.2009 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Czy zawsze musi być? Pewnie nie. Czy dla pewności powinna być? Pewnie tak.Ja nie mam. Dom stary to i na fundamencie nie mam.Czy mam z tym problemy? Nie mam.Czy to gwarancja, że nikt ich nie będzie miał? Absolutnie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 21.04.2009 05:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 czyli podsumowując - jak jest, to dobrzejak nie ma, to też się nic nie stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 21.04.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 u siebie dałem grubą folię fundamentową pod murłatę ale cieśla zapytał się mnie jak w tym miejscu może pojawić się wilgoć? A jeżeli nawet wilgoć pociągnęłaby od fundamentów do murłaty to czy brak tej izolacji byłby największym moim problemem... no i coś w tym jest no chyba ze ta izolacja daje ochronę murłaty w okresie budowy kiedy ściany są jeszcze mokre i niezabezpieczone od zewnątrz żadnym tynkiem itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 21.04.2009 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 ja bym takich wniosków nie wysuwała budujesz dom nowy naprawdę więcej się ludzi mocno zdziwi, że jej nie masz ..np. na ściance kolankowej pod murłatą..na każdym pomiędzy drewnem a murem.. u mnie były rozmowy czy trzeba jeszcze lepik pod papę..bo podobno papy robione są głównie z tektury i po latach ulegają zanikowi i cała izolacja na nic. Ludzie chwalą też poziomujące podkładki z drewna( i to może byc potem niewidoczne) lub folie z pcv grubości 1mm, bo nie wymagają lepiku i można je układać bezpośrednio na murze , że są trwalsze, ale nasz majster mówił, że niektórzy producenci folii zamiast pcv dodają kredę i szmaty..? jeśli nie pomyliłam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts