bartx 21.04.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Bardzo proszę o pomoc.Ekipa remontowa układała mi parkiet (polakierowana deska merbau).Używali kleju Mapei Buildfix.Niestety po ułożeniu okazało się, że parkiet jest brudny od kleju.Nie mam pojęcia czym to wyczyścić. Bardzo proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 21.04.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 hmmm - zwrócić się do tej ekipy o posprzątanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 21.04.2009 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Bardzo proszę o pomoc. Ekipa remontowa układała mi parkiet (polakierowana deska merbau). Używali kleju Mapei Buildfix. Niestety po ułożeniu okazało się, że parkiet jest brudny od kleju. Nie mam pojęcia czym to wyczyścić. Bardzo proszę o radę. Jakim klejem jest wyklejony parkiet? ile czasu minęło od ułożenia? Tak jest z firmami które wszystko potrafią! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 21.04.2009 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Jarek czemu pytasz jaki był klej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 21.04.2009 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 ponieważ jest różnica w usuwaniu klejów wodnych, rozpuszczalnikowych a poliuretanów. Te dwa pierwsze stosunkowo łątwo zejdą gorzej z kilkudniowym poliuretanem ale też jest sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartx 22.04.2009 05:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Jeżeli chodzi o klej to tak jak napisałem Mapei Buildfix, niestety nie znam innych parametrów ale znalazłem zdjęcie opakowania (link poniżej) http://img21.imageshack.us/img21/4223/s3601155.jpg Od ułożenia minęło już ok. dwóch miesięcy.Jest szansa? Nie chcę uszkodzić lakieru. Będę wdzięczny za konkretną, sprawdzoną pomoc. ps. a ekipy rzeczywiście trzeba dobierać pod kątem tego w czym się specjalizują a nie, że wykonują wszystko kompleksowo... Teraz już wiem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 22.04.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Jeżeli chodzi o klej to tak jak napisałem Mapei Buildfix, niestety nie znam innych parametrów ale znalazłem zdjęcie opakowania (link poniżej) http://img21.imageshack.us/img21/4223/s3601155.jpg Od ułożenia minęło już ok. dwóch miesięcy. Jest szansa? Nie chcę uszkodzić lakieru. Będę wdzięczny za konkretną, sprawdzoną pomoc. ps. a ekipy rzeczywiście trzeba dobierać pod kątem tego w czym się specjalizują a nie, że wykonują wszystko kompleksowo... Teraz już wiem! Kup i użyj zgodnie z opisem producenta rozcieńczalnik firmy Wakol RL 1805. Powinno bez problemów zejśc. Potrzebny jest spokój i cierpliwośc. Jezeli są to slady (cienkie mazy) kleju po ścieraniu zapackaną szmatą klejem to powinny zejśc w miarę szybko nawet acetonem. jeżeli jednak są to grube ślady to musisz robic zgodnie ze wskazówkami. Rozpuszczalnik kupisz w firmie http://www.Loba -Wakol Polska.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts