Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt GARDENIA pracownia ARCHIPELAG

Recommended Posts

Hej..

Witamy wszystkich i serdecznie pozdrawiamy..:)jestesmy na etapie wyboru projektu...bedziemy wdzieczni za wszystkie wasze wskazowki i rady .Moze ktos budowal ten domek??..jestesmy dzis pierwszy raz na forum....pewnie cos juz zawalilismy...mysle ze nam to wybaczycie:):)

Hej..

Witamy wszystkich i serdecznie pozdrawiamy..:)jestesmy na etapie wyboru projektu...bedziemy wdzieczni za wszystkie wasze wskazowki i rady .Moze ktos budowal ten domek??..jestesmy dzis pierwszy raz na forum....pewnie cos juz zawalilismy...mysle ze nam to wybaczycie:):) :)

na dole by sie przydala lazienka przynajmniej z natryskiem

biegac do kapieli na gore domu .......upierdliwe (wiec poloczyc lazienke i spizarnie i bedzie w sam raz )

dosc wysoki 8,5 metra w szczycie

okna polaciowe upierdliwe w utrzymaniu osobiscie mam 12 szt i wiem cos na ten temat

dla 3 -4 osobowej rodzinki moze byc

a garazu nie planujecie ?

Ja jestem wlasnie na etapie wykanczania Gardenii. Projekt naprawde polecam, jedyne zmiany jakie zrobilem to polaczylem na dole toalete ze spizarnia i zrobilem mala lazienke, zrezygnowalem na poddaszu ze scianki dzialowej miedzy holem a stryszkiem i duze przeszklenie w salonie zamienilem na drzwi tarasowe.

Jesli macie jeszcze jakies pytania, to piszcie.

No to przede wszystkim gratulacje za nabycie naprawde slicznego projektu :D . My budowalismy wersje bez lukarn, wiec o balkonie nie myslelismy. Łazienke na dole warto zrobic a nie zwieksza to w zasadzie kosztow budowy. Jak znajde jakies zdjecia to przesle Wam na priv.

Zycze powodzenia w budowaniu!

Co do kwoty to trudno coś powiedzieć. Wszystko zalezy z czego bedziecie budowac, z czego dach jakie okna itp., czy bedziecie sami budowac/nadzorowac, czy wszysko zrobi firma. Archipelag powinien wam razem z projektem przyslac kosztorys i zestawienie materialow, jeżeli nie przyslal to poproscie ich o to. Koszotrys jest zrobiony wg. cen minimalnych (ok. 150 tys) i srednich (ok. 225 tys). Wydaje mi sie ze kosztorys wedlug cen srednich jest bardzo realny, a nawet mozna ograniczyc koszty. Ja buduje w stolicy, wiec w innych miejscach w kraju powinno to byc tym bardziej wykonalne. Jedyne co to trzeba to do tej wyceny dodac koszty instalacji, bo tego wycena nie obejmuje.

• 2 years później...

Witam serdecznie.

Jestem bardzo zainteresowany Projektem Gardenia 1. Jestem z okolic Poznania i zamierzam rozpocząć budowę w lipcu. I tu pojawiają się pytania:

1. Czy jest ktoś, kto w wielkopolsce buduje tego typu domek?(Chciałbym obejrzeć w go rzeczywistości) :)

2. Jak wyglądają koszta budowy: stan surowy otwarty? :oops:

3. Jaka jest powierzchnia dachu?

4. Czy można wprowadzić kilka zmian w projekcie i jak jest tego cena?

Pozdrawiam

Bardzo dziękuje za odpowiedź. :p

Wojtek z Poznania

[email protected]