Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co facet może wymyślić ..

ziaba

Recommended Posts

ja też, no chyba, że malka to jako aluzję odebrała :wink: :D :D

Eee tam zaraz aluzja. Jak ktoś ma nogi jak sarenka (takie owłosione) to to jest fakt, przykry ale fakt :)

Ja np. nie wpadłabym na pomysł kupienia połówkowi taczki czy frytownicy, chociaż nie jestem pewna, czy by się nie ucieszył :roll:

A to dlaczego? Frytownicę to może nie, ale mój dostał wkrętarkę i chodził dumny jak paw. A jak się z rodzeństwem zrzuciliśmy i kupiliśmy mu kosiarkę do trawnika to kosił co tydzień. Przecież to ciągle chłopiec i potrzebuje mieć odpowiednie zabawki, a żeby sam kupił to się czasem szczypie :)

• Odpowiedzi 117
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

prezenty dla slubnego , które doprowadzają do ekstazy...

-wszelkiego kalibru zdalnie sterowane pojazdy, łodzie, śmigłowce (spalinowe mogą doprowadzić do nagłego wzrostu ciśnienia i udaru - więc nie ryzykuję) :wink:

- osprzęt motorowy (buty, kaski, rękawice, kufry)koniecznie takie, które były mi pokazywane milion razy - tak mimochodem :wink:

- narzędzi (wiertarki, wkretarki, piły szlifierki, młoty) - poprostu lubi mieć (choć to ja z nich częsciej korzystam

Na najbliższe trzy dekady mam gotową liste prezentów z gwarancją zadowolenia obdarowanego (i własną)

:D

Ja np. nie wpadłabym na pomysł kupienia połówkowi taczki czy frytownicy, chociaż nie jestem pewna, czy by się nie ucieszył :roll:

A to dlaczego? Frytownicę to może nie, ale mój dostał wkrętarkę i chodził dumny jak paw. A jak się z rodzeństwem zrzuciliśmy i kupiliśmy mu kosiarkę do trawnika to kosił co tydzień. Przecież to ciągle chłopiec i potrzebuje mieć odpowiednie zabawki, a żeby sam kupił to się czasem szczypie :)

Pisałam o tym co 17-cie lat temu, a o faktach sprzed tygodnia zapomniałam :-?

Mieliśmy do pocięcia drewno do kominka, piły brak, więc dobrodziej sąsiad pożyczył. Widząc ten błysk w oczach małża na jej widok :D , mówię:

- kupię Ci taką na urodziny,

a On:

- nie na moje, tylko na twoje Madziu, bo są wcześniej :lol: :lol: :lol:

Piłę sam sobie kupił, nie wytrzymał do maja :D Rżnie wszystko jak leci :wink: , boję się, że wytnie las u sąsiada :-? :wink:

Faktycznie natura chłopca nadal silnie jest zakorzeniona :D

PS

JoShi, (sorka, że nie w temacie), już po rozwiązaniu ?

Tak się zgadało o prezentach. Na urodziny, na imieniny, na rocznicę ślubu czy insze tajemne daty świętujące. 8)

I cóż się okazało ? :o

Kobieta marzy..marzy a facet patrzy na świat tendencyjnie i potrafi :

- na rocznicę ślubu strzelić 4 worki kory do ogrodu

- na gwiazdkę tarkę wielozadaniową ( paradnie strugana marchewka w rosole)

- taczkę dwukółkową koloru zielonego na imieniny

- "wyjątkowe" urodziny oświętuje podarowaniem garażu nieotynkowanego

No i takie tam. :roll:

Ciche marzenia o wypasionym tuszu do rzęs szlag trafił , może i dobrze, bo jeszcze by spłynął na zmarnowanie, kiedy pchałyśmy te 4 worki kory na taczce do garażu pędem, żeby zdążyć ukochanemu rosół upryptać....

no i gra, bo chyba wolisz iść do sklepu po tusz niz po 4 worki kory?

urocze te prezenty

Tja ... to mój mąż chyba rekord zrobił. Zobaczył mnie na dzień kobiet, spojrzał i powiedział:

- aaa u fryzjera byłaś - tu już Ci nic nie muszę dawać

czytalam to kilka dni temu mojemu H .... :lol: wogole przecztalam mu o pomyslowosci panow (bardzo mu sie podobały niektore pomysły :lol: )

i kiedy dzisiaj wrocilam od fryzjera skomentowal :

-oooo..... u fryzjera bylas , to mam juz prezent na urodziny dla Ciebie

(urodziny mam za 2 tyg) i łapie sie za portfel :D

co do prezentów

przekonam się jutro :wink:

ps. już wiem że tym razem nie zapominał, bo po powrocie z pracy w progu powitała mnie córa (lat trzy i poł) z obezwładniającym uśmiechem i tekstem:

mamusiu czy ty wiesz że jutro masz urodziny :wink: :lol:

była też gotowa wyśpiewać więcej ale usłyszałam tylko: "HANKA!!!!!!!!!"

:lol:

Tja ... to mój mąż chyba rekord zrobił. Zobaczył mnie na dzień kobiet, spojrzał i powiedział:

- aaa u fryzjera byłaś - tu już Ci nic nie muszę dawać

Huk, że kwiatków nie ma, ale mógł chociaż powiedzieć, że ładnie wyglądam.

a mówiłaś, że on nie jest przysłowiowym szkotem...